perjantai 30. joulukuuta 2022

Influenssa ja uuden vuoden lupauksia

Jotta elämä ei olisi yksitoikkoista ja ihminen voisi kehittyä jatkuvasti, tarvitaan haasteita. Minun kehittymistäni pedataan todella huolella tässä universumissa, sillä heti joulun pyhien jälkeen minulle annettiin uusi haaste: influenssa.Uudet koronatestimme sisältävät myös influenssatestin. Tämän mukaan minulla on A-tyypin influenssa.

OLISI pitänyt käydä ottamassa influenssarokote. Oli kovasti suunnitelmissa. Mutta elämä järjesti syksyyni niin paljon kaikkea muuta, että rokote ei muistunut koskaan mieleen sellaiseen aikaan, kun se olisi ollut mahdollista varata. Oma vika siis. Elämää ei oikein voi syytellä.

Keskiviikkona olin jo kipeä, mutta pärjäsin etätöissä, kun vaihdoin vaativammat tehtävät rutiininomaisiin, nekin kun pitää joskus tehdä. Illalla olinkin sitten lopen uupunut. Yö sujui kipeästi ja huonosti. Aamulla oli selvää, että lämpö oli noussut ja työkykyni kadonnut sen ja kipujen myötä ihan ulottumattomiin. Eilen tein myös tämän testin ja se näytti tällaista tulosta.

Miehen tauti on pahempaa laatua. Ja ikäväkseni tytär on myös sairastunut meillä ollessaan. Hänkin on minua kipeämpi.


Tänään piti olla vuosilomapäivä ja minä olin suunnitellut käyväni Lahdessa hoivakodissa. Lomapäivä meni peruutukseen, samoin Lahden vierailu. 


Uuden vuoden lupauksia olen nyt suunnitellut jotakuinkin seuraavasti (vielä on siis yksi päivä aikaa muuttaa suunnitelmia):

 1. Käyn ottamassa influenssarokotteen (vasta syksyllä siis)
 2. Tyhjennän huushollistamme vuoden aikana vähintään 24 roskapussillista 'käyttökelpoista' tavaraa (jota ei kuitenkaan lopulta tarvita). Kierrätän kaiken mahdollisen, roskapussi on nyt vain käytännöllinen tilavuusmittari. Tähän ei lasketa äidin ja isän kotoa kierrätykseen lähteviä tavaroita, vain oma koti on tässä mukana. 24 pussillista tarkoittaa keskimäärin kahta pussillista kuukaudessa. En ole tasainen toimija, joten vuositavoite on minulle toimivampi tavoite kuin kuukausi- tai viikkotavoite.
 3. Varaan itselleni viikoittain aikaa työelämäni parantamisen pohtimiselle, suunnittelemiselle ja toteuttamiselle. Tavoitteena on päästä olotilaan, jossa töihin meneminen on mukavaa, töiden tekeminen kiinnostavaa ja yöllä ei valvoskella töiden vuoksi. Minun täytyy arvostaa itseäni ihmisenä niin paljon, että teen työrimpuilulleni jotain, edessä on vielä paljon työvuosia. Olisipa muuten mahtavaa löytää sellainen työnkuva, että työn tekeminen olisi kutsuvaa vielä eläkerajan jälkeenkin! (Tähän lisäkommenttina se, että on minulla monia mahtavia hetkiä työssäni nykyäänkin ja työkaverini ovat ihan huippuja. Jokin painaa kuitenkin yleisarvosanan vähemmän tyydyttävälle tasolle, joten tähän tilanteeseen ei voi enää jäädä odottelemaan!)

Terveellisiä vuoden vaihteen päiviä sinulle ja läheisillesi!

Puuttukoot yskä, nuha, päänsärky, lihassäryt, kylkikivut ja voimattomuus lähiviikoistasi 🤧.

Pidetään lemmikeistä huolta huomenna, kun vuoden vaihteen poksuttelut pääsevät valloilleen.


P.S. Huomenna, lauantaina alkaa Tour de Ski (maastohiihdon maailman cuppia siis) 👍

16 kommenttia:

 1. No jopas nyt taudin sait ja muukin perhe siinä sivussa - toivottavasti toivutte kaikki pian. Tuo uudenlainen testi onkin kätevä, kun näkee samalla kertaa molemmat taudit.
  Hienoja uudenvuodenlupauksia olet tehnyt. Minä en yleensä tee mitään lupauksia, kun yritän joka päivä parhaani ;) Tuota työelämässä viihtymistä olen monesti miettinyt ja itselläni on vähän sama tilanne kuin sinulla, että jokin painaa sitä viihtymismittaria alas, vaikka moni asia onkin hyvin. No, tällä hetkellä ei onneksi tarvitse miettiä työkuvioita vielä moneen kuukauteen.
  Hyvää loppuvuotta sinulle ja uutta intoa tulevaan vuoteen sekä paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hitunen!

   En minäkään tavallisesti mitään lupauksia tee. Jotenkin ajattelin, että nämä lupaukset voisivat ylläpitää toiminnassani nykyistä parempaa painopistettä. Huomaan jälkikäteen panostaneeni helppoihin ja mieluisiin asioihin suunniteltua enemmän ja monimutkaisempiin ja haastavammin lähestyttäviin asioihin suunniteltua vähemmän aikaa ja tekemistä. Loppu menee edelleen sillä omalla parhaalla 👍.

   Poista
 2. Pikaista toipumista sinulle ja hyvää uutta vuotta 2023 - itse olen koronan jälkeen melkein kaiken aikaa aivastellut ja nuhaillut ( vai mahtaako vain tuntua siltä )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Suvi!

   Minulle jäi koronasta päälle yskä, jonka olin jo melkein päihittänyt, kun sain tämän uuden aarteen yskääni ravitsemaan. Eli yskää piisaa.

   Poista
 3. Tuollainen tuplatestipakkaus näyttää aika kätevältä. Taidan vinkata pikkuveljelle, joka kärvistelee jo toisen flunssan kourissa lyhyen ajan sisällä.
  Sinulla on fiksuja uudenvuodenlupauksia. Olen omalta osaltani harjoittanut tavaran vähentämistä vanhempieni kodin tyhjentämisestä lähtien. Silloin konkretisoitui turhan tavaran määrä ja se, kuinka vähän itse asiassa jollain kupilla tai kipolla on merkitystä.
  Koitahan tervehtyä. Hyvää Uutta Vuotta ja erityisesti koiralle rauhallista iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Meilläkin ideana oli vain varmistaa, ettei korona kaikista todennäköisyyksistä huolimatta olisikin jo ehtinyt takaisin (tyttärellä ei ole ollut vielä koronaa). Samalla tuli sitten tehtyä tuo toinenkin testi.

   Minä aloitin tavaran karsimisen anopin kuoleman jälkeen. Nyt huomaan tahdin hiipuneen välillä aika kovastikin. Tavoitteena on saada jonkinlaista uutta vaihdetta karsimistouhuun. Kaikki todella helppo työ on tehty ja siksi varmasti homma hidastuukin. Mutta jospa sitä taas vähän kerrassaan - tai enemmänkin, jos oikein innostuu.

   Poista
 4. Voi harmi, että influenssa pääsi iskemään. Toivottavasti sinä ja läheisesi parannutte pian. Minulla oli syksyllä koko ajan jotain pientä räkää ja peruutin influessa+ 4. koronapiikkirokotukseni ja sitten se on vaan jäänyt. Hoidettavaa on niin paljon, että rästilista se vaan turpoaa :(

  Erinomaiset Uuden Vuoden lupaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rouva Kepponen!

   Tein uuden vuoden lupaukset omat loputtomalta tuntuvan rästilistani priorisoimiseen. Toivon, että pysyn näiden avulla paremmin haluamassani suunnassa.

   Poista
 5. Voimia ja toipumista sinulle. Uuden vuoden -lupauksesi ovat kohtuullisia. Mukavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 6. No eikä, influenssakin vielä!! Ja mielenkiintoisilta kuulostavat uudenvuoden lupauksesi; sellaisia, joilla oikeasti on jotakin painoarvoa💗 Ja kyllä, Tour de ski käynnistyy👏👏t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irkku!

   Tarkoituksella en tehnyt kuitenkaan mitään sellaisia hupsakoita lupauksia, että vähentäisin esimerkiksi penkkiurheilua. Enhän minä sellaisia pystyisi pitämään kuitenkaan 🙈

   Poista
 7. Hyvää vuotta! Influenssaa varmaan on liikkeellä enemmän kuin testataan, kun kovia kuumeita on ihmisillä ollu. Parenemista toivon sulle myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, RH!

   Harvapa influenssaa varmaan testailee. En minäkään olisi testannut, jollei testi olisi ollut sopivasti käden ulottuvilla. Sitä yritetään vähän testeillä seurata, ettei mennä viemään toiselle kipeälle vielä uutta pöpöä vanhojen lisäksi.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)