keskiviikko 11. lokakuuta 2023

Syksy 🥰, syyslomamuistoja ja NYT kyllä sataa (eikä se haittaa, kun voin olla kotona) 🥰

Olen jokseenkin helpottunut saapuneesta kylmästä ilmamassasta, sadekaan ei haittaa, jos se vain taukoaa välillä selvästi aistittavaksi selkeäksi hetkeksi, josta ehtii nautiskella ainakin sen hetken. Niin paljon on ollut tapahtumia, puuhaa, tekemistä ja vieläkin enemmän niitä jonottavia tekemättömiä velvoitteita. Syksyn jykevä saapuminen asettaa kaikelle tekemiselle ja tekemisen pakolle rajat, joita itse en saa muuten  asetettua. Ahneella on se... ikävä loppu. Mutta jykevä syksy pelastaa. Ainakaan kantarelleja ei näiden kylmien jälkeen kannata enää etsiä 🤭.

Tuoksukynttilät ovat löytäneet paikoilleen, käsityöt suorastaan kurottelevat käsiäni kohti ja huomaan kaipaavani tekemätöntä aikaa. Muuten ei jaksa. Käsitöiden tekemistä ei siis lasketa tekemiseksi, jos niitä tekee rennosti nautiskellen eikä urakalla kieli poskessa.

On myös upeaa, että nyt on lupa pukeutua lämpimästi ja kerroksittain. Olen tehnyt sitä kyllä kesälläkin ja tiennyt näyttäväni kummajaiselta. Tämä vuodenaika pelastaa taas hieman vähäistä mainettani. (Mitä mainetta muka???)


Käytiin syyslomalla myös Haminassa Pitkillä hiekoilla. Ihan vieressä Kotkassa pääsee ihailemaan komeita kallioita, mutta pitkillä hiekoilla oli luvassa hiekkarantaa. Ja jos ei satu olemaan länsirannikolla tai Saimaalla, tämä paikka on erittäin hyvä hiekkarantapaikka. Ei tosin vedä vertoja länsirannikon upeille hiekkarannoille ja dyyneille. Saimaaltakin löytyy aika mahtavia luonnon hiekkarantoja.

Kuvat on otettu illan hämyssä, päivemmällä oli vielä pilvisempää.




Yllätyksenä leirintäalueella tuli se, että netti ei toiminut oikein hyvin ja jopa puhelinyhteyksissä oli takkuamista. Kotkassa yhteydet toimivat taas oikein hyvin.


'Hassua' tavallaan ajatella, että vuosi sitten molemmat vanhempani olivat vielä elossa ja omalla tavallaan ihan kohtuullisen hyvässä kunnossa - parhaimmillaan. Tässä onkin kulunut useampi vuosi täynnä äkkikäännöksiä ja isoja muutoksia, useimmat vähemmän toivottuja ja positiivisia. Hiven hyvääkin on onneksi joukkoon mahtunut.

Toki on myös niin, että vastoinkäymiset parhaimmillaan yhdistävät perhettä ja lähipiiriä. Niin on nytkin käynyt. Ja samaan aikaan, kun kirjoitan tätä, sade piiskaa vimmatusti kattoamme. Ihana olla sateen kestävän katon alla sisällä lämpimässä 💖.


Nautitaan sisätiloista ja kotitouhuista - tai mitä muuta sitten löydämmekään ohjelmiimme. Minulla menee kaikesta kiireestä ja väsymyksestä huolimatta oikein hyvin juuri nyt. Toivottelen sinullekin jaksamista, iloa, toivoa, sinnikkyyttä, super-itseensäkääntynyttä sopivaa laiskuutta ja luovuutta kaiken muun hyvän ohella. Nyt on hyvä positiivisen (tai muunkin) käpertymisen aika, jos vähänkään siltä tuntuu.

Pus 💖🥰

20 kommenttia:

  1. Ihana postaus, hyviä näkökulmia eloon ja menoon. Minulla on syysloma ensi vkolla. Pieniä suunnitelmia on syyslomalle, ihan kotosalla ollaan. Mukavaa viikon jatkoa <3

    VastaaPoista
  2. Upean hiekkarannan olet löytänyt. Äkkiä voivat olot perheen sisälläkin muuttua. Sinulta kaksi kauimmin tuntemaasi ihmistä ovat poistuneet lyhyen ajan sisällä.
    Nyt nautitaan tosiaankin sisätiloista. Juuri äsken täällä meillä oli kovia tuulenpuuskia ja terassilta kuului kolahdus. Kukkataso ritilöineen oli kaatunut pitkin pituuttaan. Kävimme siirtämässä sen turvallisempaan paikkaan seinän viereen.
    Ihanaa syysviikonloppua sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina!

      Elämä ei kerro käsikirjoitustaan, sen edessä pitää jaksaa olla nöyränä ja ahneena tilanteille, joissa voi olla se jokin.

      Poista
  3. Ihana mitkä kuvat ja kaunis meri.
    Hamina on kaunis paikka, siellä aika ajoin käydään, on miehen synnyin seutua.
    Mukavia syyshetkiä viikonloppuusi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päivien ilot!

      Suomessa on mahdottoman paljon upeita matkailukohteita 🥰

      Poista
  4. Erittäin kaunis kansikuva sinulla. Ja jutun kuvat aivan mahtavia. Kyllähän se mieli kaipaa joutokäyntiä, että jaksaa taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marja!

      Mieli ei tykkää liian vakaasta rytmistä. Se kaipaa vaihtelua jaksaakseen, pienetkin vaihtelut riittävät 🥰

      Poista
  5. Kuulostaa niin mukavalta, kun käsityöt kurottelevat käsiin :) Ja mie aattelen sateella usein kans noin, että on ihanaa kun saa olla lämpimässä katon alla. Varsinkin illalla kun on pehmoinen sänkykin alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, RH!

      On meillä moni asia todella hyvin. Vielä kun saisi mielen mukaan ymmärtämään samalla taajuudella kaikkea upeutta. Kaikkea ei voi ohjata. Vaan ilon aiheisiin keskittyminen auttaa jo paljon 💖.

      Poista
  6. sirpanluontoblogi.blogspot.com14. lokakuuta 2023 klo 8.03

    Toivon sinulle hetkiä ihan omassa seurassasi akkujen lataamista varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirpa!

      Omia hetkiä mahtui viikonloppuun - samoin unta ja lepoa 💖.

      Poista
  7. Upean näköiset rannat Haminassa, jossa ei ole tullut koskaan käytyä. Ehkä ensi kesänä... Syysloma on ihanaa aikaa ladata akkuja, täälläkin sataa parhaillaan, mutta se ei haittaa, kun voi hyvillä mielin puuhailla sisällä lämpimässä. Eilen oli hieno iltapäivä, jolloin hetken ennätin loman alkajaisiksi pihaa siistiä.
    Neulominen on rentouttavaa juuri silloin, kun ei ole pakkoa eikä aikarajoja. Minulla vielä puikot odottavat lankakorissa, koska olen keskittynyt enemmän muihin harrastuksiin viime aikoina. (Ja koska sinulta arvontavoittoina saamani sukat ovat vielä hyvässä iskussa!). Toivon sinulle rentoja lomapäiviä, voimia syksyn vaihteleviin hetkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Olipa hyvä muistutus tuo arvonta - muutamat sukat ovatkin odotelleet syksyn sukka-arvontaa. Senpä voisi päräyttää pian taas käyntiin 👍.

      Poista
  8. Upea postaus ja ihanat kuvat. Syksy on kaunista.

    VastaaPoista
  9. Syksy on aina ollut minun vuodenaikani, niin on nytkin. Mikä sen ihanampaa kuin nojatuolissa kutoa, kun sade piiskaa kattoa ja tuuli myrskyää ja kun välillä tulee taukoja, voi jaloitella ulkona. Jos huvittaa😅 Kaunista hiekkarantaa!🩷t. Irkku

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!