torstai 18. heinäkuuta 2019

Liikennemerkkien lukuvaikeuksia ja läheltä piti -oravan kuulumisia

Meillä on tehty tietöitä ja tehdään edelleen. Tie on ollut ja on vieläkin poikki ihan kirjaimellisesti. Siitä on informoitu viereisellä päätiellä ajavia ihan kohtuullisen hyvin.Minusta viesti on autojen suhteen erittäin selvä - ei mitään asiaa tänne (jalankulkijoille voisi olla jokin merkintä, että kulku sallittu, mutta läpi pääseminen käytännössä mahdotonta). Paitsi että monella on ollut kovasti asiaa juuri tänne. Noita u-käännöksen tekijöitä on ollut monen monta. En ole kehdannut käydä kysymässä, onko heillä vaikeuksia lukemisen vai sääntäjen noudattamisen kanssa. Heidän asemassaan minua olisi nolottanut ihan riittävän paljon jo muutenkin. Muutaman kerran olen ollut ihan tuossa vieressä todistamassa u-käännöksiä.

Tässä vaiheessa kuvan ottamista meidän tonttimme on ollut enää ainoa, johon tietä pitkin päässyt. Eivät ole tulleet kuitenkaan kylään ;-)

Tie saa syksyllä asvalttipinnan. Se helpottaa kevätsulien aikaa. Se vähentää hiekkatiellä kiihdyttävien autoilijoiden himoja ruovitteluun (toivottavasti). Mutta se lisää ehkä kuitenkin tien pätkän keskinopeuksia. Aika näyttää.

Tienpidosta oravaan

Laitettuani sähköpostia paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle jäin odottamaan vastausta. Vuorokauden sisällä sain puhelun pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistyksestä. He ovat erikoistuneet luonnonvaraisiin eläimiin. Puhelun lopputulema oli se, että orava lienee ihan hyvässä tilanteessa tällä hetkellä ja sen tärkein tehtävä juuri nyt on hoitaa tuoretta poikuettaan.

Valokuvien ja keskustelujemme perusteella he olivat sitä mieltä, että tilannetta kannattaa seurata, vaan ei hätäillä. Sillä ei kuulemma näytä olevan poskessa mitään ulkoista esinettä (piikkiä tai koukkua - huoh!), viiksikarvoihin on tainnut tarttua jotain huonosti pois lähtevää. Oli äärettömän ystävällistä palvelua :-)Jäämme siis seuraamaan oravaperheen elämää. Emolle on annettu tarjolle ylimääräisiä auringonkukan siemeniä ja patiolla on iso vesisaavi apukivien kanssa juomista ja muuta toikkarointia varten :-)

Upeaa heinäkuun jatkoa!6 kommenttia:

 1. Todella hienoa, että kannat huolta myös luontoeläimistä. Samaan ei kaikki valitettavasti kykene.
  Kaksi vuotta tietöiden keskellä asuneena ihmettelimme ihmisten välinpitämättömyyttä ja liikennemerkeistä piittaamattomuutta. Väkisin ajettiin jopa hevostrailerien kanssa ja sitten manailtiin, kun oli pakko peruuttaa tien ollessa totaalisesti poikki. Asfaltti kohentaa tien kuntoa, mutta valitettavasti myös lisää nopeuksia. Niin kävi meille. Hiekkatie pölisi, mutta rauhoitti kiihkeimpiä revityksiä. Toivotaan, että teillä ihmiset ymmärtäisivät noudattaa nopeusrajoituksia tietöiden jälkeenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Yksikin tyyppi oli kuulemma yrittänyt ajaa kaikkien kieltomerkkien jälkeen aidoilla rajatun kaivuualueen ja kaivinkoneen välistä. Oli sitten pysähtynyt, kun oli tullut uusi aita vastaan. Puhelimeen oli kuulemma puhunut koko ajan myös u-käännöstä tehdessään. Jos noin lähelle estettä pitää kieltomerkeistä huolimatta ajaa ennen kuin huomaa pysähtyä, täytyy vain toivoa, ettei koulujen alettua pienet koululaiset koskaan osu tuon hepun lähettyville. Sokea ja välinpitämätön kuin mikä :-(

   Poista
 2. Voi kun oot saanu niin hyviä kuvia oravasta! Ylin näyttää kyllä siltä, kuin se söisi isoa suklaakonvehtia...

  Ihmiset on kyllä kummia, uskon että ne tuossakin kohtaa ajattelee "pääsi tästä eilenkin" "ei tuo mua koske" "no jos tontille saa ajaa niin saan minä sitten läpikin ajaa" tms. Ehkä seuraavalla kerralla ajattelee kahdesti. Mieluummin ei kahta edellämainitun kaltaista ajatusta kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)
   Noi kantamiskuvat eivät aina kerro hetkessä koko kuvaa ;-)

   Täydellisen ajattelemattomia tai pöljiä tapauksia nuo uunot :-(
   Kaupungin pitäisi jatkossa laittaa tällaisiin paikkoihin ympärivuorokautinen videovalvonta.
   Niistä kun asiallisesti ilmoittaisi, niin jo pelkkä ilmoitus voisi vähentää hölmöä trafiikkia.

   Poista
 3. No niin. Kumin poltto hetkiä saattaa tulla. Ainakin tehokkaiden autojen kohdalla. Näin meillä.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)