tiistai 11. marraskuuta 2014

Lisää oravien ruokinta-automaateista :-)

Yön aikana minulle nousi kuume ja aamulla olin raihaisempi kuin naismuistiin... Särkylääkkeitä naamaan ja lepäämään, lopulta uni tuli ja monen tunnin nukkumisen jälkeen oli jo paljon parempi olla. Kävin eilen pienen pienessä operaatiossa ja oli odotettavissakin, että tänäänkään ei vielä ole ihan se paras päivä. Vaan jospa huomenna olisi jopa jo ulkoilupäivä :-)

Oravien ruoka-automaateista lisää... Innostuin oravien ruokinta-automaateista muutama vuosi sitten, kun löysin netistä jostain teko-ohjeet sellaiselle. Perheen elämä on ollut kuitenkin muutamia vuosia sellaisessa pyörityksessä, ettei laite ole ollut prioriteettilistan kärjessä ;-) Tänä kesänä aloin taas pyöritellä ajatusta mielessäni. Selvisi pienen googlauksen jälkeen, että laitteita saa ostettua netistä ihan kohtuuhinnalla.

Tässä nyt joitakin linkkejä oravien ruokalaitteisiin. Kuvahaku tuotti paljon ihan oikeanlaistakin tulosta. Pihakauppa.fi myy ruokinta-automaatteja alle kahdellakympillä, ei paha hinta. Kuvausta automaatin rakentamisesta löytyy Syrjälän pihasta.

Videota automaatin toiminnasta youtubesta.  Ja lisää videota täältä... ja täältä (tässä laite on liian lähellä lintujen ruokintapaikkaa, suositellaan pidettäväksi eri paikoissa)... ja täältä... Ja vielä yksi :-)

Lisää erilaisia oravien ruokintavermeitä täältä ja vähemmän minua kutsuvia laitteita täältä (ovatkohan ihan tosissaan?).

Näillä pääsee varmasti hyvään alkuun ruokintalaitteeseen tutustumisessa :-)

10 kommenttia:

 1. No ei se näköjään kauaa kestä, ennenkuin orava hoksaa sen, että luukun alta löytyy :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ihan valtavan paljon näistä linkeistä ja vinkeistä!
  Rakentelen Syrjälän pihan ohjeella oraville ruokabaarin.
  Tänään juuri harmittelin kun oravat olivat kumonneet luumupuussa olevat automaatit, kaikki siemenet maassa. Keikkuvat toinen jalka puun rungossa ja kallistavat siemenet pois. Pakko siirtää toiseen paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä vain :-)
   Laitahan sitten kuvia valmiista baarista!

   Poista
 3. Meillä oli mökillä tuollainen oravien ruokinta-automaatti, puusta tehty ja pleksilasilla varustettu, tosin kaupasta ostettu. Siinä oli se huono puoli, että kansi tahtoi jäätyä kiinni, kun välillä oli vetistä keliä ja sitten taas pakkasta. Niinpä oravat olivat yrittäneet järsiä lautaa pleksin vierestä päästääkseen pähkinäapajille. Me kun emme joka päivä mökillä käyneet talvisaikaan, niin sitä puuta oli ehditty järsiä kunnolla. Kehitimme sitten siihen katon ja seinälautojen väliin jotain, etteivät ne jäädy toisiinsa kiinni. En kyllä enää muista, mitä. Meillä kurret tykkäävät nykyään käydä samoilla apajilla kuin linnutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä tuo jäätymisjuttu ottaa huomioon... Kiitos vinkistä :-)

   Poista
 4. Tuo kiinni jäätyminen on kyllä kiusallista ja nykyisinä talvina hyvin todennäköistä. Katon ja seinän väliin on tosiaan hyvä keksiä jotain. Itse laitoin pienet korkinpalat, nekin tuppasi jäätymään joten seuraavaksi levitettiin kattoa. ;))

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)