tiistai 25. marraskuuta 2014

Työtä ja sitä luontoa...

Tänään tuli koettua hämmentävän paljon työn iloa yhden päivän aikana. Kun osaaminen, yhteiset tavoitteet ja hyvä porukka kohtaavat, tuloksena on aina jotain hyvää, välillä räjäyttävän upeaa :-) Tänään tapasin myös hyvän työkaverin melkein kahdenkymmenen vuoden takaa ihan työn merkeissä. Jälleen kerran: osaaminen, yhteiset tavoitteet ja hyvä porukka - tuloksena innostunutta työotetta koko porukalla :-)

Olen käynyt pienimuotoista debattia tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Olen vahvasti sitä mieltä, että kaksi rakastavaa vanhempaa on parempi kuin yksi. Ja että yhteisen perheen kasvattamiseen sitoutuminen on aina upea juttu. Mutta tiedän, että totuutta tässä asiassa ei ole. On vain asenteita ja arvoja. Minun mielestäni onnellisuus kuuluu kaikille.

En nähnyt kotiin pimeässä tullessani, oliko lunta vielä jäljellä. Silti huomenna täytyy muistaa tankata lintujen ruokintalaitteet. Tänään ei tullut tankattua, mutta ruokaa riittää varmasti vielä laitteessa jos toisessakin.

Mietin kauralyhteen hankkimista. Mihinköhän sen kiinnittäisi niin, ettei paikalle tulisi ryöväreitä eikä turhia kakkaajia? Rasvaa pitäisi hankkia käpytikoille. Sekin täytyisi laittaa 'työlistalle'. Olen huono muistamaan mitään ilman lappuja ja kalenterimuistutuksia.

Tällä viikolla ei ole etäpäivää, joten viikko on tavallista raskaampi. Olen huomenaamulla luottamustehtävien kokouksessa ja päivästäni tulee tavallista lyhyempi. Etätyösääntöjemme mukaan etätyöpäivä ei voi olla normaalia lyhyempi, joten pääsen Hämeenlinnan kokouksen jälkeen matkustamaan Helsinkiin tehdäkseni lopun työpäivän siellä.

Parannan mieltäni palaamalla viikonlopun luontokuviin. Ihanaa viikon jatkoa juuri sinulle!

16 kommenttia:

 1. Jotenkin tuntuu, ettei viikolla muuta edes jaksa kun ne palkkatyöt. Lupasin itselleni, että en alkaisi liian aikaisin ajattelemaan viikonloppua ja valokuvausta, mutta muutaman kerran olen huomannut ajatusten vain liukuvan siihen suuntaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi se viikonloppu tulee sieltä. Ainakin minulle on luvattu niin ;-)

   Poista
 2. jaksamista loppuviikkoon, onneksi ollaan jo puolivälissä:)

  VastaaPoista
 3. Sun työ kuulostaa hektiseltä, mutta palkitsevalta! Ja pihlajanmarjakuva sa suorastaan veden kielelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se työ ihan aina noin palkitsevaa ole, mutta hyvä työporukka jaksaa innostaa ja kannustaa :-)

   Poista
 4. Jotenkin tulee omat työmuistot mieleen, kun oli intoa, innostusta ja työn sekä onnistumisen riemua. Hienoa, että sinullakin on.

  Upea tuo pihlajanmarjat ja lumi. Kauralyhdettä pohdin, mutta jätin hankkimatta, kun ei viime talvenakaan linnut siinä oikein viihtyneet. Harakka kävi sotkemassa välillä. Onko tirpat niin tottuneet siemeniin ja pähkinöihin, että eivät enää kelpuuta kauralyhdettä. Mutta lumisessa talvessa varsinkin lyhde on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noita hyviä innostuksen hetkiä tulee säännöllisesti meidän hyvän tiimimme kanssa :-) Mutta ei se mitään jatkuvaa ole, kannustaa silti kummasti...

   Poista
 5. Keltasirkut ovat vielä pelloilla ja varpusia aika vähän niin kauralyhteillä ruokailijoitakin harvakseltaan ainakin näin kaupunkipaikoissa. Parina vuonna laitoin ja nyt en ajatellut, edes koristeeksi. Tsemppiä loppuviikkoon.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kauniista kuvista.
  Kyse on tosiaan asenteista ja arvoista. Olen paljon miettinyt, miksi ihmisten on niin vaikea hyväksyä erilaisuutta. Vain se, mitä itse edustaa, tuntuu olevan ainoa ja oikea vaihtoehto. Iloa ja onnellisuutta voisi olla huomattavasti enemmän, jos emme niin hanakasti kieltäisi sitä toisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että ihmiset, joilla on kovin voimakas oikean ja väärän tuntu kaikissa asioissa, hyväksyvät vähemmän erilaisuutta. Jos näkee vain mustaa ja valkoista, kaikki valkoisesta poikkeavahan on silloin mustaa. Jos taas osaa nähdä kaikki harmaan sävyt siinä välissä, puhdasta mustaa tai valkoista on melkein mahdotonta löytää. Erilaisuuden hyväksyminenkin on silloin jopa itsestään selvää.

   Poista
 7. Hienoja, kauniita kuvia. Jaksamista loppuviikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Jaksamista tarvitaan - tämä päivä vei mehut, onneksi huominen on taas helpompi :-)

   Poista
 8. Saat olla todella onnellinen kun työsi antaa noin paljon iloa, yhteenhiileen puhaltamista ja onnistumisen tunnetta!
  Ajattelen näin että nämä kuvasi ovat kuin viikottainen sarjakuva jota seuraan. Jännityksellä odotan seuraavaa strippiä, ovatkohan nämä kaverukset joku päivä niin sydänystäviä että syövät ihan siipi siivessä kiinni :)
  Näitä on kiva katsella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuli paineita ;-) Tänään on ollut niin raskas päivä, ettei tule kuin jotain äärettömän vaatimatonta. Mutta kyllä tämä tästä :-)

   Työn ilo on meidän pienessä työporukassamme, joka on aivan mahtava. Kaikkia töitä ei pääse tekemään saman tiimin kanssa, mutta noista meidän hyvistä hetkistämme saa aina potkua moneen muuhun päivään :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)