tiistai 18. marraskuuta 2014

Vihreää - ja punaista

Olen viimeisen viikon aikana kuvaillut muutamana iltana kynttiläkuvia. Mielessäni on ollut vastustamaton asetelma jos toinenkin, joita en ole sitten onnistunut tavoittamaan kameralla kuvaksi asti. Onnistumisia on hyvin vähän, mutta silmä harjaantuu jatkuvasti eikä siinä kokeillessa mitään menetäkään. Iltapimeällä ei ole niin paljon muutakaan, mitä kuvailisi.

Vielä palaan ihan konkreettisesti viime viikonloppuun. Sekin oli opettavainen kuvaamisen kannalta monella tapaa. Ensimmäistä talvea rakentelen nyt (miehen fyysisellä avustuksella) linnuille ruokintapaikkaa ja sen ympäristöön pysähtymispisteitä. Aikaisemmin ruokintapaikka oli pitkälti toistakymmentä vuotta samassa paikassa erinäisistä käytännön syistä eikä paikka varjoisuuden vuoksi tarjonnut talvisin käytännössä juuri mitään mahdollisuutta kuvaamiseen. Ei sen puoleen, että mieleeni olisi edes tullut viritellä paikalle mitään kuvausta tukevaa. Mutta tänä talvena (ja syksynä) opettelen miettimään hommaa myös kuvaamisen kannalta. Ruokaa on toki riittänyt aikaisempinakin vuosina kaikille vierailijoille :-)

Tällä kertaa kuvissa on talitiainen ja kuvauspaikkana sammalen paloilla ympäröity siementarjonta, kuten edellisessäkin postauksessa.Mieleeni tuli lisätä asetelman joukkoon yksi punainen omena. Leikkasin siitä palan pois, josko jokin lintu sattuisi kiinnostumaan siitä. Asetelma näytti heti muhkeammalta, vaikkei tietenkään enää yhtään luonnolliselta. Mutta värikkäältä ja hauskalta. Tintit sopeutuivat omenatunkeilijaan nopeasti ja kävivät siitä huolimatta napsimassa pähkinöitä. Ikävä kyllä vain tämä yksi kuva vangitsi jotakuinkin paikallaan pysyneen linnun. Mutta tästä on hyvä jatkaa :-)


21 kommenttia:

 1. Kaunista vihreää sammaleista saa, ja punainen omena tintin ihmetyksen kohteena, hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Näillä keleillä sammal jaksaa tuolla hyvin, pientä kosteaa riittää jatkuvasti.

   Poista
 2. Hienot kuvat kerrassaan!
  Eikö olekkin mukavaa puuhastelua. Ihan kuin auikuinen saisi leikkiä luvan kanssa, lintujen ruokkimísen varjolla :) Samanlaisia harrastuksia täälläkin!
  Tulee mieleen kun lapsena tehtiin kavereitten kanssa puun juurakoihin kaikenlaisa koteja somistuksineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vikki!

   No onhan se mukavaa, kun alkaa hommaan pääsemään sisälle... Näin hämäläisenä on vain ottanut jonkin aikaa, ennen kuin tuli mieleen, että kuvausolosuhteisiin ja lintujen viihtyvyyteen voi vaikuttaa molempiin yhtäaikaa :-)

   Poista
 3. Hih! Tintti katselee silmät pyöreänä, että jo on mahtava syysmarja ;)

  VastaaPoista
 4. Kyllä tuo punainen omena piristää kummasti kuvaa, hienot kuvat!!

  VastaaPoista
 5. Kivoja kuvia.
  Mainio idea tuo omena.

  VastaaPoista
 6. Ihanat kuvat! Ota joskus kuvia ruokintapaikasta, olisi kiva nähdä se miltä se näyttää. Olen itsekin miettinyt sellaisen tekemistä, sillä asumme ihan metsän laidalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Ruokintapaikka rakentuu pikkuhiljaa, mutta voisinpa tietenkin ottaa kuvaa siitä, missä tässä vaiheessa mennään :-)

   Poista
 7. Kauniita kuvia ihanavihreä sammal lintunen ihmettelee mikä kumma punainen siinä loistaa ihania kuvia

  VastaaPoista
 8. Tintti ihmettelee suurta punaista möhkälettä. Tinttien kuvat on tosi kauniita, aivan kuin lintu olisi poseerannut sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tintin piti käytännössä poseerata, jotta sain tuossa hämäryydessä jotain näköistä taltioitua. Pyllykuvia en huolinut, joten nämä jäivät jäljelle ;-)

   Poista
 9. Ihanat kuvat! Alin olisi loistava kuva joulukortiksi

  VastaaPoista
 10. Sinullahan on ihania kuvia täällä blogissa.

  VastaaPoista
 11. Hyvä idea rikkoa punaisella vihreän ja keltaisen harmonia. Kerran yksi kuopiolainen kuvaajakonkari sanoi, että hyvässä kuvassa on aina jotain punaista. :)

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)