tiistai 4. marraskuuta 2014

Luontouutisia

Norppatutkijat ovat ottaneet käyttöönsä myös valokuvat. Norppien tunnistamiseen ja seurantaan kaivataan avuksi myös retkeilijöiden ottamia selkeitä kuvia norpista. Lisää tästä voit lukea Ylen sivuilta.

Ikävämpi luontouutinen kertoo, että Euroopassa on nyt noin 421 miljoonaa lintua vähemmän kuin 30 vuotta sitten. Tästäkin lisää Ylen sivuilla.

Loka-marraskuussa oma työni pyörii aina hektisillä kierroksilla. Niin nytkin. Minä tarvitsen syyslomaa riippumatta siitä, osuvatko kohdalle upeat vai vielä upeammat säät ;-) Ja jos nyt sattuisi niin, että lomalla olisikin aivan tyypilliset sääolot, sekin sopisi aivan mainiosti, kunhan pääsee kiireestä pois edes joksikin aikaa.

18 kommenttia:

 1. Norpan näkeminen on varsin onnekas sattuma, joka jää varmasti mieleen.
  Onneksi tämän eläimen suojelu on pinnalla!

  Loman odotus on se joka auttaa jaksamaan, kohtahan se on taas perjantai :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on upeaa, että ns. tavalliset norpan kohtaajatkin toivotetaan tervetulleiksi mukaan arvokaaseen työhön. Ehkä tämä jossain vaiheessa laajentuu muuallekin.

   Poista
 2. Loma on aina loma, säästä huolimatta :)
  Todella kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marru!

   Niin minäkin lomasta ajattelen, vaikkein hyviä säitä pistäisikään pahakseni ;-)

   Poista
 3. Siinä on hyvä laudanpää, linnut käy kuvaajalle vuoronperään poseeraamassa :)
  Norppaa en ole ikinä nähnyt, Korkeasaaressakin taitaa olla vain halleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laudanpää oli tyhäjänä, kun rakennelman täyttäminen ruokinta-automaateilla on vielä kesken. Tosin luulen, että niiden tarjoamat pysähdyspaikat ovat tervetulleita linnuille myöhemminkin :-)

   Poista
 4. Joululoma on seuraava loma ja siihen on niin pitkä aika. Siispä on yritettävä elpyä viikonloppuisin arjen kiireistä ja stressistä. Sen verran "hullujen hommaa" tehdään, että sitä ei moni uskoisi, mihin juttuihin esim. olen parin viikon aikana lusikkani laittanut. Huiputan itseäni, että kun tämä asia on hoidossa ja tehty, niin sitten helpottaa...eikä helpota! :) Sen vaan jaksaa paremmin. Ikäviä uutisia, että lintuja on noin paljon vähemmän. Ei kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei kroppa kestä, jos joudun viikonloppuna vain palautumaan. Pääkopasta puhumattakaan. Viikonloppunakin pitäisi olla mielestäni ihan oikeaa elämisen aikaa... Optimisti?

   Poista
 5. Onpas linnut vähentyneet! Huh.. Loma tulisi jälleen tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ns. tavalliset linnut ovat vähentyneet monissa lajeissa rajustikin. Moni harvinaisempi on sen sijaan suojelutoimien avulla kohentanut kantaansa.

   Poista
 6. Uutiset luonnosta ovat surullista luettavaa, niin monet lajit ovat uhanalaisia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuon uutisen mukaan kaikkein uhanalaisimmat lajit ovat vahvistuneet suojelun ansiosta. Jotain hvyää siis kuitenkin :-)

   Poista
 7. Norpan näkeminen on aika harvinaista. Meloin viisi kesää norppavesillä ja näin norpan viisi kertaa. Ja noista kerroista kahtena onnistuin kuvaamaan.

  Loma virkistää aina, riippumatta säätilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen vuoksi nuo norpan kuvat paikkatietoineen varmaan ovatkin kysyttyä tavaraa myös tutkimukseen. Hyvä suunta tuo tutkimuksen ja luonnonystävien toiminnan yhteistyö.

   Poista
 8. Kyllä on linnut vähentyneet.
  Nuo kuvat ovat hauskoja, aivan kuin toisaan poseeraisivat sinulle:)

  "työmies on lomansa ansainnut" sanotaan, tässä tapauksessa siis nainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne linnut vähän pönöttivät välillä. Tintit patsastelivat vain hetken ja varpuset nauttivat esiintymistuokioista ihan täysillä ;-)

   Poista
 9. Niin se vain on, että joskus on hyvä hypätä oravanpyörästä ja pitää lomaa. Ei sitä muuten jaksa. Kauniita kuvia ihanista pikkulinnuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katinka!

   Vaikka kiireempääkin on ollut, niin iän myötä haluaa yhä enemmän ajaltaan laatua. Minä ainakin.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)