torstai 6. marraskuuta 2014

Lunta tulee...

Otin tänään kameran mukaan töihin, sillä kuvausmahdollisuudet ovat olleet vähissä. Vaan enpä ehtinyt koko päivän aikana edes kameraa koskettaa, vaikka ruokatauon yhteyteen ajoitetusta kuvaushetkestä haaveilin... Vaan kamera pääsi junalla Helsinkiin ja takaisin ;-)

Täällä sataa lunta. Lumiaurat ajelevat edestakaisin ja bussi oli suistunut sairaalalta tullessa alamäessä ojaan. Ei pahasti, muttei siitä poiskaan päässyt. Osa linja-autoista ajaa nykyään törkeän kovaa. Toivottavasti nämä kelit herättävät ajattelemaan...

Ei siis uusia kuvia, joten lämmittelin mieltäni kaivamalla vanhoja kuvia käsiteltäviksi. Nyt täytyy uudella ohjelmalla käydä kaikki ns. puhkipalaneet kuvat uudelleen läpi. Moni niistä varmaan onkin puhkipalaneita, mutta osa on jäänyt sellaisiksi vain kuvankäsittelyohjelman vuoksi. Palasin tällä kertaa keväthuumassa olevien härkälintujen pariin :-) Kuva Vappupäivältä.

Mukavaa loppuviikkoa!


20 kommenttia:

 1. Täällä on kanssa sadellut lunta, märkää sellaista. Toivottavasti talvi ei TAAS yllätä oikeen montaa kuskia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää se talvi yllättäneen... Yllättävää, että yllätti näin yllättävään ajankohtaan ;-)

   Poista
 2. Oi, kevät ja soidin! Mutta hei; ei siihen ole enää puolta vuottakaan, kun se on taas täällä :)
  Mie onneksi ehdin kotiin ennen pyryä. Onhan sitä tullu sen jälkeen...

  Linja-autoilla on niin kamalan tiukat aikataulut, niissä on otettu huomioon vain ajoaika, eikä pysähdysaikoja ollenkaan. No oikeesti en tiedä siitä, mutta vauhdista vois päätellä. Sitten kun tulee joku, joka haluaa ostaa jonkun erikoislipun tai vääntää jonkun maksukortin kanssa iät ja ajat, menee aikataulut poskelleen ja joutuu kaahaamaan, ettei saa haukkuja. Ite varsinkin huonolla kelillä jos satun ajaan bussin edellä, heitän suosiolla jonnekin syrjään ja päästän sen ohi ainakin tuolla korpitaipaleella. Suosittelen samaa muillekin autoilijoille - vähentää bussikuskien stressiä, kun ei tarvi vielä kökköjen kanssakuskien takia venyttää niitä aikatauluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linja-autojen aikataulut ovat tiukat. Meillä liikennöitsijät vaihtuivat jonkin aikaa sitten ja nykyään rallikuskeja on riittänyt linja-auton ratteihin ihan kaupunkialueellakin. Ihan pelottaa välillä kanssa-autoilijana. Kuka tahansa muu olisi ymmärtänyt, että jyrkässä alamäessä risteykseen pitää tuprutuskelillä ilman nastoja hellittää vähän vauhtia etenkin painavalla ajoneuvolla...

   Poista
 3. Hyvin ajoitettu kuva!

  Minä kuvailin tänään iltapäivällä koiria räntäsateessa, sormet umpijäässä, mutta tulipahan muutama kuva :D

  VastaaPoista
 4. Meillekin on tänä päivänä sadellut lunta!
  Maa on ihan valkoinen.
  Toivottavasti ei tule huonot kelit, kun pitää lähteä Kuopioon asti ajeleman hautajaisiin, lauantaiaamuna aikaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääsit lähtemään siedettävissä keleissä.

   Poista
 5. Tännekin on satanut lunta reilun viisi senttiä. Kauppa- ym reissu edessä, saa nähdä millainen keli. Bussit ajaa lujaa, aina jos ajaa tuossa 80:n alueella tasan sallittua nopeutta, niin takana tuleva bussi saa kiinni ja roikkuu siinä takana.
  Kevättä odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turvallisesti pitäisi ajaa, oli aikataulupaineita minkälaisia tahansa - muidenkin kuin bussikuskien.

   Poista
 6. Veikeän näköisiä!

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisen kerran pääsin tänä keväänä seuraamaan härkälintujen kosioriittejä. Kameran asetukset eivät olleet parhammassa asennossa ja vaaleat rinnat paloivat puhki melkein kaikissa kuvissa. Harmi.

   Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 7. Lumi tuli ja lumi suli, siis meillä eilen. Ja hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut lumen ja loskan välimuotoa koko päivän. Illalla alkoi pakastamaan, joten näillä lumilla mennään ainakin huomiseen.

   Poista
 8. Hauska kuva, siinä on niin kevättä rinnassa!
  Pitihän tuossa lumessa päästä tarpomaan, tuli vähän valoisampaakin!
  Kuljen bussilla kun liukkaat kelit tulevat ja olen monesti ihmetellyt bussien erittäin tiukkoja aikatauluja. Muutama sarjalipun ostaja ja huonosti liikkuva vanhus saa jo aikataulun sekaisin. Tähän tuttuun linjaan tuli vielä muutaman minuutin lisäkiekka, silti lähtöaikataulu pysyi ihan samana. Talvi tuo vielä omat hidasteensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikataulut ovat erityisesti Pääkaupunkiseudulla ja pitkillä matkoilla kohtuuttomia. Nämä meidän 'kaupunkibussimme' sen sijaan välillä himmailevat jollain pysäkillä aikaa kuluttaakseen, kun ovat aikataulusta edellä. En usko, että täkäläinen revittely on aikatauluista kiinni.

   Poista
 9. No siinäpä oikein edustava kaksoisposeeraus.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)