tiistai 27. lokakuuta 2015

Kuvista tauluiksi?

Nyt, kun päivät lyhenevät ja pimenevät entisestään, voisi alkaa suunnitella kotiin omien taulujen teettämistä vuoden mukavimmista luontokuvista. Keittiössä minulla onkin A4-kokoisia tulosteita varten viisi kehystä seinillä ja niihin vaihdetaan (tytär vaihtaa) kuvat muutaman kerran vuodessa. Hyvälaatuisilla tulosteillakin saa mukavia muistoja ja elämyksiä seinille.

Töissä työhuoneessakin seinilläni on väritulosteita, tarvitsen noita pieniä luontoikkunoita omaan viihtymiseeni. Kotiin olohuoneeseen ja ruokailuhuoneeseen, miksei eteisiinkin, voisi miettiä isompia laatupaperille tulostetuja kuvia kehyksiin tai sitten canvas-tauluja. Tytär on tuosta ajatuksesta puhunut minulle jo monesti ja jonain harmaana päivänä aloitankin projektin :-)

Sitä varten tätyy tehdä hintavertailua, arvioida sopivia taulujen paikkoja ja muotoja, aihepiirejä ja värejä. Ja tietenkin selata kuviansa läpi ja valita joko esteettisimmät tai rakkaimmat otokset tauluihin.

Tällainen projekti sopii minulle, sillä nyt on jokin hyvä syy odotella myös harmaita ja sateisia päiviä. Voin nimittäin kuvitella, että projektiin saa menemään aikaa melkoisesti ainakin ensimmäisellä kerralla... :-)

Illat pimenevätkin nyt aikaisemmin, kun siirryttiin talviaikaan. Tosin nopeasti se pimeä tuli aikaisemminkin kotiin tulon jälkeen. Tänään vielä aurinko sinersi viiden jälkeen vaikka rakennusten varjot saivat ilman näyttämään jo melkoisen pimeältä... Varjon ja valon kontrasti auringonlaskun jälkeen on melkoinen kunnes pimeä tulee ja peittää kaiken suojiinsa.

Hyvää säätä luvattu ainakin tänne meille loppuviikoksi. Oikein ihanaa viikon jatkoa!

Elokuun alun harmaahaikara Pohtiolammella14 kommenttia:

 1. Suloisen näköinen. Mikäs paremmin sopii tauluiksi kuin ihanat linnut ja luonto muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli jännää olla piilokojussa, kun tuo haikara lennähti paikalla ja saapasteli lopulta aika lähelle. Upea ilmestys, yritin hengittää mahdollisimman hiljaa ;-) Sääksiä odotellessa oikein ihastuttava vieras :-)

   Poista
 2. Upea haikara ja kuva. Kuvataulut kuulostavat kivoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu!

   Luontokuvat merkitsevät minulle paljon ja tyttären idea isommista sisustuksellisista kuvista kehyksineen alkaa kuulostaa mielenkiintoiselta :-)

   Poista
 3. *•.¸♡¸.•*♥*•.¸¸.•*♡*•♥ ¸.•*♥*•.¸.•*♡*•.¸.•*♥* ★MaRiBeL★
  ┊ ┊ ┊ ♥E
  ┊ ┊ ♥V
  ┊ ♥O
  ♥L

  VastaaPoista
 4. Tämä kuva on todella hyvä!
  Anu

  VastaaPoista
 5. Canvas-materiaalin lisäksi kannattaa harkita myös alumiinille painettuja tauluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä ollenkaan perehtynyt noihin alumiinipainoksiin, vaikka olen ohimennen kuullut niistä. Pitääpä ottaa selvää :-)

   Poista
 6. Kunnon taulu olisikin hyvä, mutta itselläni on vain valokuvasuurennoksia teetettynä kokon 20xjotain. Niitä sitten vaihtelen kehyksiin. Materiaaliahan meiltä löytyy, vai kuinka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvasuurennokset ovat jo paljon edistyneempi version minun A4-tulosteistani (aivan tavalliselle kopiopaperille). Ja niistäkin on sentään riittänyt iloa minulle ja aika monelle muullekin.

   Onneksi materiaalia riittää :-)

   Poista
 7. Kuulostaa erittäin hyvältä idealta! Upea kuva!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)