keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Orava löysi pähkinälaarinsa :-)

Oravien syöttölaari siirrettiin (= mies siirsi) viikonloppuna oravien kulkureitin varrelle. Viime talvena meni kevääseen asti, ennenkuin hoksasivat hieman sivussa olevan ravintolansa. Tänään oli yksi tai useampi kurre lappomassa eväitä naamariin useammankin kerran. Paikka on siis nyt paljon parempi :-)

Kurkkasin tilannetta aina olohuoneen läpi mennessäni (etäpäivän ihania maisemia ;-)) ja tavallisesti kurre juuri pinkoi paikalta pois, kun katsoin ikkunasta ulos. Pari kertaa onnistuin kuitenkin myös nappaamaan ikkunalasin läpi pari kuvaa siitä.

Välillä se jäi syömään vähäksi aikaa, mutta usein näytti siltä, että sillä oli suu ja posket täynnä pähkinöitä poistuessaan paikalta hurjaa vauhtia. Taitaa olla varastointivaihe menoillaan ;-)

Viikonloppuna pähkinälaari aiheutti paljon päänvaivaa tinteille, jotka yrittivät löytää tiensä niin näkyvillä olevien pähkinöiden luokse. Ei auttanut pleksin koputteleminen nokalla, ei lentely ympäriinsä eikä sitten yhtään mikään. Linnut joutuvat tyytymään omiin ruokintapaikkoihinsa ja orava puolestaan ei osoita minkäänlaista kiinnostusta lintujen ruokintapaikkoja kohtaan. Oma ruokapöytä on niin paljon helpompi ja anteliaampi.


10 kommenttia:

 1. Jotenkin tuosta tulee mieleen minä kun kaivoin vanhan arkkupakastimen uumenista jätskiä! Kantta ylläpitävä sarana oli rikki, joten juuri noin harteille pidin kantta auki. :) Kyllä teillä on oravilla hyvät oltavat!

  VastaaPoista
 2. Hassu! Samanlaisen automaatin äärellä orava syömässä ja touhuamassa -tilannekuvasarja oli kans vasta jossakin, hassuja ovat ja fiksujakin.
  Kai niiden tuo kansi pitää osata avata.

  VastaaPoista
 3. Tunnistaakohan orava tuosta kuvasta oman ruokintapaikkansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a... Veikkaisin, että tuskinpa, vaan enpä ole oravan sielun elämään tutustunut :-)

   Poista
 4. Pää piiloon, ettei kukaan näe rohmua :)

  VastaaPoista
 5. Onpa hyvä keksintö! Varmaan pähkinöitä menee aika tavalla, jos niitä käydään jemmailemassa sinne tänne :D Vaikka kyllä kurre varmaan jossakin vaiheessa huomaa, että pöytä on ehtymätön ja malttaa syödä rauhassa.

  Itse olen kahden vaiheilla, laittaisinko linnuille tänä talvena ruokintaa lainkaan. Jostakin on ilmestynyt puutiaisia kukkapenkkeihimme (täällä meillä päin niitä on muutenkin paljon) ja epäilen lintuja, myyriä ja oravia niiden ripottelijoiksi. Toisaalta, milläs estät lintujen oleskelun pihalla? Ehkä laitan ruokinnan ja nautin lintujen kauneudesta kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
 6. Eläimet tullevat pihallesi ruokinnan puuttuessakin - vain hieman vähäisempinä määrinä. Vaikea dilemma.

  Ruokinta voi puolestaan pelastaa monen linnun kohtalon talven aikana...

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)