sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Pikkulintuja kuvaamassa :-)

Tänään oli pihapäivä - kuvauksen osalta siis. Päivään oli ladattu paljon ohjelmaa, joten kuvaamiseen jäi vain hieman aikaa. Parhaiten ajan sai hyödynnettyä kuvaamalla omassa pihassa.

Linnut ovat hyvin ja nopeasti löytäneet ruokintapaikan kesän jälkeen. Kun ruokintapaikka on samassa paikassa kuin viime talvenakin, paikka löytyykin helpommin :-)

Oravien ruokapaikkaa siirrettiin niiden kulkureitille osuvaksi. Nähtäväksi jää, miten pian ne huomaavat lähellä piilevän ruokavaraston :-)

Ruokintapaikalla vierailleet linnut olivat täkäläiseen ympäristöön tuikitavallisia: harakoita ja variksia (hätisteltiin pois), fasaaneja, tinttejä ja varpusia. Käpytikka huuteli lähellä, muttei tullut vielä ruokinnalle. Pikkuvarpusia oli enemmänkin, mutta osui paikalle myös ihan tavallisia varpusia. Mukavaa :-)


Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!

18 kommenttia:

 1. On niitä kiva katsella ruokintapaikan vieraita! Monta kertaa päivässä täytyy käydä kurkkimassa, ketä käy ja kuinka monta! :) Syksyn paras juttu mielestäni on lintujen ruokintakauden aloitus! Tytärkin innostui kiikaroimaan tämän päivän vieraita. Nyt kun löytäisi vielä hyvää murkinaa edullisesti niille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokintakauden aloitus on ehdottomasti syksyn kohokohtia. Ne pienet lintuset, jotka ovat kesän ajan pysyneet suhteellisen näkymättömissä, tulevat siihen ihan lähinaapureiksi :-)

   Poista
 2. Pitää varmaan aloittaa ruokinta, vasta sitä tuossa harkitsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkasyöt ovat rokottaneet hyönteiskantaa - tuntuvat olevan kaikki kovin kiitollisia lisämurkinasta :-)

   Poista
 3. Nyt olen vähän kade. Täällä meillä ei voi laittaa linnuille ruokintaa. Saat varmaan paljon ihania kuvia linnuista talven mittaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli valoa riittää, niin muuten kuvausolosuhteet ovat kunnossa :-)

   Miten olisi johonkin pellon laitaan metsän reunaan jokin pikkuruokailu? Sallitaanko sellaista?

   Poista
 4. Pitääkin laittaa murkinat esille linnuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivekkäät ottavat varmasti vastaan kiitollisuudella :-)

   Poista
 5. Ei tule riitaa kun tintille ja varpuselle on oma ruokinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä :-)

   Ja onpa tuossa muutama muukin ruokintahärveli vieressä. Ruoka ei lopu, jollei emäntä unohda tankata välillä ;-)

   Poista
 6. Tyytyväisiä lintuja siellä:)

  VastaaPoista
 7. Kivan näköinen ruokintateline!
  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anu!

   Päätin, etten osta kiinalaista ruokintahärpäkettä. Puolet laitteista jäivät heti pois laskuista. Kotimaiset laitteet olivat kunnioitusta herättävän suuria, mutten ollut varma, miten ja mihin saisin ne laitettua. Päädyin sitten virolaiseen valmisteeseen. Jää raha kuitenkin edes Kiinaa lähemmäs ja työolotkin ovat Virossa ymmärtääkseni huomattavasti Kiinaa paremmat.

   Poista
 8. Mie kokeilin vähän eri paikkoihin nyt aluksi laittaa, ja mies suunnittelee kuvauksellisesti parempaa paikkaa. Tuohon vakipaikkaan kun ei oikein tule valoa, ja sekin vähä väärästä suunnasta. Punarintakin käy, toivottavasti ymmärtää silti lähteä etelään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tein viime syksynä tuon paikan perusteellisen siirron. Nykyinen paikka on linnuille suojaisampi ja minulle parempi valon ja kuvauksen kannalta. Kyllä kesti hieman aikaa, ennen kuin linnut 'löysivät' paikan... Nyt käyvät siinä kuin vanhat tekijät. Ehkä siirsin paikan myös liian myöhään viime syksynä?

   Poista
 9. SAmanlaisia lajeja näyttää siellä käyvän kuin täälläkin, paitsi ei täällä varpusia näy., eikä muuten ole näkynyt sinitiaisia tai viherpeippojakaan, mikä vähän ihmetyttää. Mutta kun niin kovin lämmintä on, eivät ole vielä oikein tulleet ruokinnalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talitiaisia oli täällä suuri enemmistö. Pikkuvarpusia seuraavaksi eniten ja sitten sinitiaisia ja fasaaneja :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)