sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Hangon ihania rantoja

Kävin eilen katsastamassa Hangon Tulliniemen luontopolun. En osannut heti aamusta päättää, mihin olisin lähdössä ja univelkojen vuoksi unta riitti muutenkin pitkään. Puolen päivän jälkeen arvoin vielä, suuntaisinko Paimioon vai Hankoon. Onneksi en ollut yhtään katsastanut ajomatkaa enkä -aikaa. Muuten ei olisi tullut lähdettyä. Nyt kallistuin kauan haikailemani Hangon reissun suuntaan.

Nerokkaasti päätin ensin lähteä ajamaan pikkuteitä pitkin, jottei ajomatka olisi niin tylsä. Kolmenkymmenen kilometrin köröttelyn jälkeen huomasin vilkaista navigaattorin kertomaa arvioitua saapumisaikaa (nopeinta reittiä pitkin). Päädyin nopeasti oikomaan suunnitelmiani ja tyytymään isoihin nopeisiin teihin ;-)

Olin perillä kolmen jälkeen, takaisin autolla kuuden jälkeen ja kotona hieman ennen yhdeksää. Vaikka luontopolun pituudeksi on ilmoitettu lähteestä riippuen 6,7 - 7,6 kilometriä, minun matkakseni kertyi noin 9,6 kilometriä. Tässä on mukana jokaisen sallitun sopen kiertäminen sekä matkat autolta luontopolulle ja takaisin. Aikaa kului kolme tuntia, etenkin menomatkalla tuli pysähdyttyä kameran kanssa todella tiuhaan maisemia kuvaamaan.

Kaikki kuvat eivät ole niin hienoja kuin haluaisin ja muutenkin olen ehtinyt käymään vasta joitakin läpi. Koko kauneus ei todellakaan käy ilmi kuvistani, mutta olipa ehtottomasti käymisen arvoinen paikka! Vaikka alkumatka oli helppoa, loppuosuudella tarvitaan kunnon kenkiä ja kyvää liikuntakykyä.

Muutama ensimmäinen kuva tässä:

10 kommenttia:

 1. Hieno paikka, tuoööa voisi käydäkin. Eka kuva on aika nasta erilaisuudessaan, näkyy, mitä on edessä....

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat! Siitä lähtien, kun Sussi blogissaan esitteli Tulliniemeä, ajattelin, että siellä pitää käydä. Matkakaan ei ole mahdoton :). Tämä sinun posauksesi vahvisti ajatustani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussin kirjoituksen jälkeen minäkin ryhdyin selvittelemään paikasta lisätietoa, sieltä se koko matka sai oikeastaan alkunsa :-)

   Suosittelen ehdottomasti!

   Poista
 3. Kyllä tuo meri on kaunis. Tuonne minäkin haluan, ehkä sitten ensi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meri oli kaunis, vaan niin oli rantakin :-)

   Kannattaa laittaa matkalistalle :-)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. No on! Tämä koko reissu on tavallaan sinun syytäsi ;-) Sain kipinän matkaan luettuani sinun kirjoituksesi. Siitä lähtien tämä on ollut matkalistallani ja olen todella iloinen, että se mahtui vielä lumia edeltävään kauteen. Iso kiitos vinkistä!

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)