torstai 29. lokakuuta 2015

Omatoiminen koira ja kesän harmaahaikara

Koira löysi sängyllä lojuneen lankakeräni ja muotoili sitä uudelleen suurella intohimolla ja vimmalla... Onneksi huomasin tilanteen melko ajoissa ja lankakasa muistutti vielä jotenkin lankakerää. Otin täyden kerän talteen ja annoin vaihtoleluksi vajaaksi neulotun kerän. Lanka ei ollut yhtä paksua ja kutsuvaa kuin ensimmäinen lanka, mutta kelpasi hyvin. Nyt se kerä on hajoitettu ja 'keritty' kasaan uudestaan jo muutamaan kertaan. Ja kerittynä se on aina yhtä uusi ja innostava ;-)

Viime kesän harmaahaikara pääsi (kuvan)käsittelyyn. Varhaisen aamun hämäryys nostatti ISOn 2500:n eikä kameran kohinan rajoitin ollut päällä. Kohinaa riitti siis korjailtavaksi. Aika kuluu siinä, kun yrittää tasapainotella oikeilla rajamailla. Liian ronski kohinanpoistaminen liiskaa kuvan keinotekoisen näköiseksi. Onneksi löytyy iltapuhteiksi näitä kesän kuvia :-)


30 kommenttia:

 1. Excelente fotografia.
  Um abraço.
  http://andarilharar.blogspot.pt/

  VastaaPoista
 2. Ihana kuva! Kuvan käsittelyssä on juuri se haaste, että osaisi varoa sitä, ettei mene käsittelyn kanssa överiksi. Tämä kuva näyttää todella luonnolliselta ja hienolta!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, Ari!
   Joskus on vaikeaa saada kuva näyttämään siltä, miltä tilanne näytti omin silmin, joutuu tekemään vähän töitä eikä silti aina onnistu.

   Poista
 4. Meitähän ei kohinat haittaa, kuva on hieno! Ja täälläkin varsin mieluinen koiran lelu on lankakerä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, RH! Onneksi niitä kohinoita sai hieman kuriin ;-)

   Hienoa, että sielläkin koira tykkää samoista leluista :-)

   Poista
 5. Hieno kuva. En ymmärrä noita valokuvauksen hienouksia lainkaan. Voin vain ihastellen ja hämmästellen katsella tällaisia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Risa!

   Intohimo tekee tiedon janoiseksi - uusi tieto lisää intohimoa ja oppimisen intoa... Tämä on minun intohimoni :-) Ja alussa vasta ollaan, toivottavasti ;-)

   Poista
 6. Aivan upea kuva. Olen kesän mittaan kuvannut paljon harmaahaikaroita, mutta yksikään kuvani ei laadussa pääse lähellekään kuvaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kvilttaaja!

   Kyllähän näissä kuvissakin isoin juttu on se kokemus, mistä kuva kertoo. Se herää aina elämään tuoreena mielessä. Ja siihen ei tarvita huippusuorituksia. Ja sitäpaitsi sinun kuvasi ovat oikein erinomaisia :-)

   Poista
 7. Ei kohinat haittaa, kuva on tosi hieno!

  VastaaPoista
 8. Onpa tosi hieno kuva!
  Oletko hankkinut jonkun kuvankäsittelyohjelman koneellesi? Itse en ole hannonut ostaa sellaista, vaikka mielelläni kuvia muokkaisinkin, esim. rajauksella. Käytän kuvissani picasan perusohjelmaa muokkaukseen.

  Hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piipe!

   Käytän Lightroomia ja se on hyvä :-)
   Otan raw-kuvia ja niitä ei pääse käsittelemään kaikilla kuvankäsittelyohjelmilla. Käytin ensin ilmaisohjelmaa, mutta kun otin nyikyisen ohjelman 30 päivän ilmaiseen koekäyttöön, huomasin, kuinka paljon enemmän saan irti kuvistani tällä uudella ohjelmalla.

   Rajauksia voi tehdä melkein millä ohjelmalla tahansa, mutta (kuvassa) liian varjoisten kohtien esiinkaivaminen oikean näköiseksi vaatii ensinnäkin kuvaamisen raw-muodossa. Ja sitten tulee se kuvankäsittelyohjelman valitseminen. Vaikeat valaistusolosuhteet ovat nykyään huomattavasti pienempi pulma kuin aikaisemmin :-)

   Oikein hyvää viikonvaihdetta sinullekin!

   Poista
 9. mahtava kuva!

  Koiruudet on kekseliäitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi!

   Koiruudet ovat tosiaan kekseliäitä - ja hiljaisia ja nopeita... ;-)

   Poista
 10. Hieno kuva, Tässä koossa kohinatkaan eivät näy. Itse vain tiedät, kun olet täydessä koossa katsellut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mörökölli!

   Eivät ne kohinat enää arkisilmää haittaa täydessä koossakaan. Ammattilaiset katsovat sitten eri silmällä. Mutta nyt katsotaan tätä kokoa ja se riittää tähän blogiin :-)

   Poista
 11. Hieno kuva harmaahaikarasta. Hyvin olet käpistellyt kohinat pois.

  VastaaPoista
 12. Sinä sitä löydät kaikenlaisia upeita linjatuja kuvattavaksi! Todella hieno kuva harmaahaikarasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hitunen!

   Olen huomannut, että mitä enemmän luonnossa jaksaa olla ja pysähtyä, sitä enemmän näkee kaunista ja aina uuttakin :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)