tiistai 5. marraskuuta 2019

Arjen haasteita ja ihania tinttejä

Olen lukenut uutisia parin viime päivän aikana huomattavasti tavallista vähemmän. Uutisfriikkinä tarkistan uutistilanteen tavallisesti moneen kertaan päivässä. Nyt olen kartellut viestintävälineitä mahdollisimman paljon. Uutiset näyttävät nimittäin pursuavan verouutisia, tai paremminkin sanottuna tulouutisia. Huonosti ansaitsevat julkimot ja runsaasti ansaitsevat ketkä tahansa ovat nyt otsikoissa ja uutisissa toinen toisensa jälkeen. En jaksa kiinnostua.

Koska onnellisuus riippuu suuressa määrin meidän teoistamme ja valinnoistamme, valitsen rohkeasti keskittymisen sellaisiin asioihin, joilla on merkitystä - myös minun omalle hyvinvoinnilleni. Yritän löytää levollisen ja ratkaisukeskeisen tavan reagoida tilanteisiin, joissa todella moni asiaa lirittää kintuille. Kuten verohallinto.

Tarkistelin tämän vuoden tulotietojani ja vertailin niitä verokorttiani vasten ja huomasin, että olen sössinyt arvioidessani tämän vuoden tuloni. Miten matemaatikko voi laskea säännölliset tulonsa näin vääri? Tuloni menevät hieman tulorajan yli ja se tarkoittaisi joulukuulle laihaa tilipussia. Mutta kukapa nyt joulukuussa rahaa tarvitsisi? ;-)

Tasatakseni tilannetta päätin hankkia uuden verokortin vuoden kahdelle viimeiselle kuukaudelle, jotta vahinko tasaantuisi edes hieman. Menin reippaana käyttämään verohallinnon digitaalista OmaVero-palvelua. Eipä onnistunut.


Huoh! Eipä tullut mieleen tarkistaa etukäteen, pääseekö verohallinnon palveluja käyttämään marraskuun alussa. Ei tullut mieleenkään. Eli ei toivoakaan uuden verokortin saamisesta seuraavaan palkan maksuun :-(

Päädyin korottamaan veroprosenttiani marraskuun palkan maksuun ja hankin uuden verokortin sitten joulukuulle. Eläköön julkiset palvelut :-(

Onneksi on luonto. Jos valoa olisi enemmän, kuvatkin olisivat parempia. Mutta asumme harjun viereisessä 'kuopassa' eikä valo hymyile meille tähän aikaan vuodesta.

Tintit hymyilivät, ainakin melkein :-) Erilaiset ruokintapaikat tulivat vähitellen tutuiksi ja siellä kävi aika ajoin ihan ahkerastikin vieraita. Ihanaa katseltavaa kuitenkin, ammennetaan tunnelmaa :-)


Onnellista viikon jatkoa!

10 kommenttia:

 1. Onko vähän pottuilua panna huoltokatko just tällaseen aikaan? Et varmasti oo ainoa, joka on vuoden loppua lähestyttäessä tarkistanu veroasioita.
  Ja mua ei kans niin yhtään pätkää kiinnosta toisten ansiot! Mutta lehdet uutisoi into piukeana ja sitten listaavat klikkauksia ja uutisoivat siitä, kenen asiat kiinnosti populaa eniten :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuo nyt ainakaan yhtään asiakaslähtöistä ole verohallinnolta.

   Onneksi nyt ollaan siirrytty jo tavalliseen uutisointiin. Järjestäisivät jonkun oman kurkistelukanavan noita tulo- ja verouutisia varten. Ja sitten ihan oikean uutiskanavan oikeita uutisia varten.

   Poista
 2. Heh, upeat kuvat. Tinttien touhuja on kiva seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!

   Menevät vähän kuin päättömät kanat ;-)

   Poista
 3. Voi harmi ja että juuri nyt pitää olla tuollainen huoltokatkokin. Ihanat tintti kuvat! Melkoinen sutina tuolla pihalla käy, minun terassikoristeet saavat kyytiä kun sammaleet ja jäkälät näyttää talvipesän rakentajille hyvin kelpaavan:) Mukavaa alkanutta marraskuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meidän palkanlaskentaan kelpasi hyvin tuo muutettu veroprosentti marraskuulle ja uusi verokortti sitten joulukuulle :-)

   Sinun pitäisi oikein videoida noita pihasi touhuja meille kaikille ;-)

   Poista
 4. Muiden verot ei tosiaankaan kiinnosta. Mutta ilmeisesti monia kiinnostaa koska tiedotusvälineet suoltavat vähintään viikon verojuttua marraskuun alussa.
  Veroprosentin korottamiseen ei ainakaan ennen tarvinnut muuta kuin ilmoitus palkanlaskentaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, yhtä helposti se onnistui nytkin. Mutta joulukuuksi on hankittava uusi verokortti, ehdottomasti.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)