lauantai 23. marraskuuta 2019

Harmaiden päivien piharuokintaa

Keli on ollut täällä ainakin viimeisen viikon aikana harmaa ja vieläkin harmaampi. Harmaassa kuvaaminen ei ole kiinnostavaa puuhaa ja viikolla työpäivän päättymisen jälkeen on kuitenkin jo peräti pimeää.

Huomiseksi on luvattu ainakin tänne eteläiseen Suomeen auringon valoa ja pilkahduksia. Olen toiveikas valokuvaamisen suhteen.

Viime viikonloppu oli pelkkää harmautta. Pihassa kuhisi silti lintuja todella paljon. Muutaman kuvankin kävin silti tummassa kelissä räpsimässä.


Käpytikka on pihan vakiovieras. Se on myös äänekäs ja sen tavallisesti kuulee ennenkuin näkee. Tässä se kävi päivystämässä ruokailupaikan läheisessä terijoensalavassa.

Viikon aikana pihalla on vieraillut myös pieni ryhmä punatulkkuja. Nekin ovat aika komeita olentoja :-)

Lisäksi pihassa aterioi ainakin närhi, fasaaneja, varpusia, pikkuvarpusia, vihervarpusia, viherpeippoja, sini-, tali- ja kuusitiaisia. Ja oravia.

Vaikkei kuvia jaksa räpsiä harmaassa kelissä, pihassa vierailevat ruokailijat jaksavat ilahduttaa mieltä. Talipötkylät ovat löytäneet paikkansa ja tänään ostin oikein ISON ruokintalaitteen, jonka sijoituspaikkaa pitää vielä miettiä.

Kun talvi saapuu, me olemme valmiina. Täällä ei näännytä nälkään :-)

16 kommenttia:

 1. La naturaleza siempre nos sorprende con su delicadeza linda imagen Saludos

  VastaaPoista
 2. Voi, punatulkkuja pihallasi! Niitä ei kovin usein pääse näkemään, ainakaan täällä meillä päin. Punatulkku nimenä on ollut meille viime vuosina hyvinkin läheinen, sillä entisen asuntomme taloyhtiön nimi oli Domherre eli suomeksi punatulkku :)
  Meillekin hankittiin lintulauta ja tiaisia on käynyt ahkerasti ruokailemassa. Tuntuvat vaan olevan aika kranttuja ruoan suhteen, sillä ostimme pussillisen siemeniä jossa oli sekaisin auringonkukansiemeniä ja sitten jotain muuta. Auringonkukansiemenet kelpasivat, mutta ne muut eivät. Nyt ei ole muutamaan päivään ruokailijoita näkynyt. Mitä sinä suosittelisit noille nirppanokille ?
  Mukava päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelen kovasti tiaisten puolesta ;-)

   Minun kokemukseni mukaan tiaiset etsivät rasvaista ruokaa. Siemenistä kuoritut auringonkukan siemenet kelpaavat niille milloin vain :-) Rikotut pähkinätkin kelpaavat ilomielin - ei kuitenkaan jauhoksi asti murskattuna, sillä se kerää kosteutta.

   Talipallot ja rasvapötkylät maittavat niille myös :-)

   Noissa sekoituksissa on kai ideana se, että siellä on kaikille linnuille jotakin. Harvoin sinne ruokinnalle kuitenkaan saapuu ihan kaikenlaisia lintuja ja sitten käy niin, että osa siemenistä ei kelpaakaan. Olen jostain lukenut myös, että kaura-auringonkukansiemensekoituksen ideana olisi se, että auringonkukansyöjät heittelisivät hylkäämänsä kauran siemenet maahan, jolloin kaurasta pitävät keltasirkku, varpuset ja fasaani pääsisivät niihin kiinni.

   Pikkuvarpunen ja varpunen ruokailevat ainakin meillä mieluiten joko maassa tai talisiemenpötkylässä. Ruokintalaitteet eivät niitä kutsu.

   Tässä joitakin ajatuksia noiden nirppanokkien ruokinnasta :-)

   Upeaa alkavaa viikkoa :-)

   Poista
 3. Hyvä, että teillä on jo varauduttu talveen :)
  Meillä taloyhtiö kielsi lintujen ruokinnan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on harmillista :-(

   Onko teillä lähimetsää, jonka reunaan voisi tehdä ruokintapaikan?

   Poista
 4. Hyvin sanottu, että siellä ei näännytä nälkään. Kiva kuva käpytikasta. Meilläkin pistäytyi muutama punatulkku viime viikolla, niitä ei näkynyt lainkaan viime talvena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli!

   Linnut liikkuvat myös ruokatarjonnan mukaan. Tarjonta kannattaa pitää monipuolisena ja jatkuvana :-)

   Poista
 5. Meillä on piipahtanut harmaapäätikka ruokinnalla.

  VastaaPoista
 6. Lintujen puuhastelua on mukava seurata vaikka ei niin kuvia saisikaan.
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)