torstai 28. marraskuuta 2019

Säävertailua ja pihalintuja

Sää on ollut harmaa. Ja sateinen. Eilen illalla kaivoin junamatkan jälkeen autoani lumikasan alta. Tänään on riittänyt vettä. Toivottavasti pohjavedet voivat jo vihdoin hyvin. On tätä nimittäin tänä syksynä riittänyt.

Itseäni piristääkseni vertailin meidän säätämme muualle. Yritin löytää positiivisia reaktioita herättäviä vertailukohteita. Löytyihän niitä ihan helposti. Ilmatieteenlaitoksen sivuilta kurkin Venäjän kaupunkien sääennusteita. Tässä pari vertailukohtaa.

Kartat on otettu kuvankaappauksella googlemapsista ja sääennusteet niin ikään kuvankaappauksella Ilmatieteenlaitoksen sivuilta.

Ensin mennään kunnolla itään. Magadan sijaitsee Venäjän itärannikolla. Päivien lämpötila pysyy seuraavan 10 päivän aikana 20 pakkasasteen tienoilla. Pilvisinä harmaina päivinä lämpötila nousee sentään melkein kymmeneen pakkasasteeseen.Eteläisellä Venäjällä sijaitsee Minusinsk, jonka säänennuste on myös siedettävä vain harmaina ja pilvisinä päivänä. Aurinkoisella kelillä on melkoisen purevaa.


Tämä riitti minulle motivaattoriksi olla ihan tyytyväinen näihin keleihin :-) Huonomminkin voisi olla. Nähtävästi pilvisyys suojelee meitä kireiltä keleiltä.

Vaikkei pihassa ole ollutkaan kuvausolosuhteita, lintukonsertti on ollut ihmeellisen voimakasta. En muista koskaan aikaiseni kiinnittäneeni huomiotani tällaiseen äänipaljouteen. Ruokinnalla pörisee ja käy vilske. Lintuja riittää :-)

Harmaatakin harmaammassa kelissä sain kameralla hahmoteltua ainakin sinitiaisen, kuusitiaisen ja punatulkun.
Kohta on jo joulukuu. Tänä vuonna meillä ei ole joulustressiä, vaikkei se mikään kantava voima ole ollut aikaisempinakaan vuosina. Leppoisa yhdessä oleminen ja hyvä ruoka riittävät hyvin erinomaiseen jouluun. Siihen tähdätään :-)

Millaista joulua sinä suunnittelet?

10 kommenttia:

 1. Sadetta on tosiaan piisannut. Ehkä ei olisi kesällä kannattanut siunailla kuivuutta :)
  Meidän joulu menee aikalailla samalla tavalla kuin ennenkin. Lapset perheineen tulevat meille aattona. Syödään, jaetaan lahjat ja nautitaan yhdessäolosta.

  VastaaPoista
 2. Ei erityisiä suunnitelmia jouluun. Joulun juhlinta on hieman mennyttä historiaa. Nautitaan toisten seurasta ja syödään.

  VastaaPoista
 3. Vettä sataa nytkin kaatamalla ja tuuli viskoo sitä ikkunoihin. Pohjavesien puolesta näin on hyvä, mutta kieltämättä pikkupakkanen ja valkea lumikuorrutus piristäisi. Lintuja on pihapiirissä melkoisesti. Eniten nyt taitaa olla pikkuvarpusia ja sinitiaisia. Harmaapäätikka, viherpeipot ja punatulkut ovat kiva lisä. Siemenautomaatti tyhjenee parissa päivässä.
  Teimme Ukkokullan kanssa toistamiseen rohkean päätöksen ja lähdemme joulun ajaksi lomailemaan sekä viettämään hääpäivää. Jätämme nuorison harjoittelemaan omien joulutraditioiden rakentamista ja sisarukset huolehtimaan vanhuksista. Perinteinen joulu olisi kiva, jos se olisikin mukavaa yhdessäoloa ja hyvästä ruoasta nauttimista. Meidän suvussamme joulu on stressaavaa kilpavarustelua, josta olen jo vuosia yrittänyt pyristellä pois. Lomaan saakka aion nauttia jouluvaloista ja valikoiden mieluisista jouluherkuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilpavarustelun alta siirtyminen rauhoitetumpiin maisemiin on varmasti erinomainen ratkaisu. Kuulostaa ainakin todella hyvältä :-)

   Poista
 4. Meillä joulu on ihan tavallinen päivä;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mahtavaa, että niin moni uskaltaa elää perinnejuhlan itselleen sopivalla tyylillä.
   Perinteiden kunnioittaminen on hienoa.
   Itsensä kuunteleminen ja sen mukaan eläminen on vähintään yhtä hienoa.

   Poista
 5. Kuiva pakkanen, vähän kireämpikin, on minusta parempi kuin talvinen vesikeli.
  Olen onnistunut viime vuosina välttämään aika hyvin jouluun liittyvää stressiä. Mutta vielä on parennettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesikeli ei enää talvella edes menettele. Syksyllä saa sataa, mutta vesisade talvella on aika masentavaa.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)