sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Valkohäntäkauris ja uusi alkava viikko

Lintuja riittää kotipihassa todella paljon. Sini- ja talitiaisten lisäksi pihassa häärää ainakin kuusitiainen, pikkuvarpusia, vihervarpusia, viherpeippoja, punatulkkuja, käpytikka, närhi, variksia ja harakoita. Närhi on ahne ja opportunisti. Se on huomannut hyvän ja jatkuvan ruokinnan ja käy ihan tämän tästä tankkaamassa kupunsa täyteen. Poistuu toviksi ja saapuu jälleen pikaruokailemaan. Se käy selvästi jemmaamassa keräämäänsä ruokaa muualle ;-)

Käpytikka huutelee kovasti pihassa ollessaan. En tiedä miksi, mutta aika jatkuva hälyytystila sillä on päällä.

Toki paikalla käy myös fasaaneja, niinkuin aina. Jokin pieni sorkkaeläinkin on vieraillut paikalla jäljistä päätellen - jokin kauris varmaankin.

Orava käyttää lintujen ruokintapaikkaa, eikä hyödynnä omaa ruokintalaitettaan. Sille nyt ei voi mitään muuta kuin lisätä pikkulintujen ruokintapaikkojen määrää.

Ruokaa kuluu paljon, tämän tästä ostoslistalle päätyy jotain lintujen ruokkimiseen liittyvää.

Tänään tapasin valkohäntäkauriita. Yhtä pääsin kuvaamaankin. Tuijottelimme toisiamme yllättyneinä jonkin hetken, ennen kuin kauris alkoi silminnähden pohtia pakosuunnitelmaa. Jos olisin tullut kuvauspaikalle varovaisemmin ja kamera valmiina, tilanne olisi voinut olla vieläkin herkullisempi. Näillä mennään kuitenkin nyt. Päivän toinen lyhyt auringonpilkahdus osui juuri näiden kuvien ottamisen perään. Se ei näy kuvissa :-(


Koskettava hetki jälleen kerran :-)

Mikä on ensi viikon kohokohtasi? Mitä odotat, mihin valmistaudut?
14 kommenttia:

 1. Hieno kohtaaminen. Eläin tuijottaa silmästä silmään.
  Olemme monen päivän ajan nauraneet närhien tekniikalle. Yksi neljästä lentää marjakuusen oksalle, josta se juuri ja juuri ylettyy nokallaan siemenautomaatin koloon lennättäen voimalla siemeniä maahan. Hentoinen oksa taipuu uhkaavasti ison linnun alla, kunnes närhi pyrähtää maahan kaveriensa kanssa nokkimaan siemeniä. Sama kuvio toistuu monta kertaa ja monena päivänä.
  Alkavan viikon kohokohdista ei vielä ole tarkkaa tietoa. Mukavia asioita on luvassa ja aika näyttää, kuinka käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kävi viime talvena kaksi närheä, tänä vuonna olettaisin tuon kävijän olevan yksi ja sama yksilö. Teillä tyhjentyykin siemenautomaatti tuolla tekniikalla nopeasti ;-)

   Mukavia asioita odotellessa :-)

   Poista
 2. Ihania kuvia suloisesta kauriista!
  Meillä on tosiaan se häkki pikkulinnuille, jonne ei isommat pääse. Tai pääsee, jos haluaa, mutta eivät halua kun pakeneminen olis sitten aika hidasta - käpytikka on ainoa, joka siellä käy rasvapötköä syömässä. Närhille ja harakoille on välillä muuta tarjoilua ulkopuolella... nyt on tosiaan ollu vilskettä, mutta jos vanhat merkit paikkansa pitää, se laantuu vuodenvaihteeseen mennessä.

  Viikon kohokohta lienee jooga. On ihanaa, ettei oo mitään rientoja, mihin säntäillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, RH :-)

   Nautitaan nyt tuosta lintupaljoudesta, kun sitä riittää.

   Jooga kuulostaa hyvältä. Monesti mihinkään varaamattomat hetket ovat myös niitä ihan parhaita!

   Poista
 3. Aivan ihanat kuvat. Hienot kuvat olet saanut. Kauris katsoo suoraan sinua kohti. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli!

   Hieman varomattomasti kävelin pellon laitaan säädellen kameraa. Kun nostin pääni ylös, tuo katseli minua paikoilleen jämähtäneenä. Minäkin jämähdin niille sijoilleni saman tien ja tuijottelimme toisiamme pitkään. Hieman utelias taisi olla, kun ei lähtenyt pakoon aikaisemmin.

   Poista
 4. Miten kaunis eläin. Ihanaa viikkoa Susanna;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne!

   Kaunishan tuo on kuin mikä. Esimerkiksi korvat ovat kauniin taiteelliset :-)
   Ja häntä on kaunis sekä sen upea liikkumistyyli :-)

   Poista
 5. Voi miten kaunis ja ilmeikäs eläin tässä kuvassa! Ei turhaan sanota, että jollakin on "kauriin silmät". Hieno kohtaaminen. Tällä viikolla on vaan mukavaa päästä taas töihin. Alkoi jo väsyttää ja kiukuttaa kotona sairastaminen. Uudessa hommassa löytyy aina onnistumisen hetkiä, niin tänäänkin.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Kylläpä suloinen kauris pällisteleekin kuvaajaa! Ihana tuo peränheittokuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Iines!

   Nuo kohtaamiset ovat upeita. Pännii hieman tuo valon vähyys ja sen kuviin tuoma kohina. Ei tahdo rauhoittua nätisti käsittelemälläkään :-(

   Poista
 7. Miten kaunis eläin,upeat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pike!

   Pitkästä aikaa pääsin sen verran lähelle (huomaamattani), että kuvaaminen onnistui edes jotenkin. Mahtava tuijotuskilpailu meillä oli :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)