maanantai 4. toukokuuta 2020

Keväinen turkinvaihtaja - pihapiirin orava :-)

Ensimmäinen virallinen lomapäivä, vaikka minä olen mentaalisesti ollut lomalla jo monen monta päivää :-) Tänään aloitin ihanan ystäväni Satun tarjoamaan Stressivex-valmennukseen. Se on ihmeellistä, miten elämä heittelee tiellesi välillä vallan vastustamattoman ihania ihmisiä! Lämmin kiitos, Satu <3 p="">
Tänään oli välipäivä enkä siis reissannut minnekään. Nukuin pitkät päiväunet, joihin olin jo osannut varata aikaakin. Kovasti virittynyt ja innostunut mielentila vaatii tasapainokseen lepoa, joka ei tule itsekseen. Siksi loma :-)

Pihassa pyörii entistä harvemmin kaksi oravaa. Toinen on vaihtanut turkkinsa jo melkein kokonaan kesäiseen ja toinen on kokoharmaassa vieläkin. Tälle nälkäiselle turkinvaihtajalle kävin viemässä pähkinöitä. Nälkäisen näköisenä se kävi läpi kaikki lintujen ruokintalaitteet, mutta ne olivat jo tyhjiä. Kävin viemässä oravalle ekstrapähkinöitä, joita se jäi myös mutustamaan. Pikkulinnut söivät varmaan kaikki loput jäljelle jääneet pähkinöiden rippeet :-)






Kevät käy nyt luonnossa todella kuumana. Nyt kannattaa pysähdellä ja keskittyä vain kuuntelemaan. Hetken jälkeen luonto alkaa kertoa omaa tarinaansa - kuka on missäkin ja millä fiiliksellä ;-)

Ihanaa kevätviikon jatkoa!

20 kommenttia:

  1. Jännän laikullinen tuon oravan turkki. Minä näin tänään yllättäen punatulkun! En muista koska viimeksi olisin sellaisen nähnyt ja miellän sen enemmänkin talvilinnuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etenkin keväällä turkki on jonkin aikaa todella laikullinen ennen kuin tasaantuu :-) Tässä on urakka jo melkein ohi.

      Hieno havainto! Minä olen kuullut monesti punatulkun, mutta yhtään näköhavaintoa ei ole 'talven' jälkeen.

      Poista
  2. What beautiful and cute squirrels.
    Wonderful photos!

    VastaaPoista
  3. Stressiveksi kuulostaa kivalta :) Teillä on siellä sitten täyden palvelun oravaravintola. Kyllä kelpaa. Olet saanut hyvät kuvat veitikasta.

    Stressitöntä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna :-)

      Meidän pihassamme on aina tarvittaessa täyden palvelun ravintoloita ja hoitoloita. Ravintolabisnes on huomattavasti hoitoalaa helpompaa :-)

      Poista
  4. Kyllä on herttainen kurre, hienot kuvat! Eilen juuri iltasella pihassa kuunneltiin, miten mahtava konsertti oli, ihan hurja lintujen laulu ja liverrys!
    Stressiveks kuulostaa mielenkiintoiselta, toivottavasti siitä kuullaan lisää :)
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Helmi!

      Nyt on korville lintumusiikkia tarjolla, kunhan löytää rauhallisen paikan, missä kuunnella. Tekisi ihan mieli tallentaa noita konsertteja :-)

      Poista
  5. On kesy orava, jos jää syömään tuotuja eineksiä. Meilläki on aika kesy, mutta ei se jaksa kovin kauaa seurailla pihalla touhuamista, lähtee meneen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on varmasti käynyt täällä ruokinnalla koko elämänsä, kuinka vanha nyt sattuu olemaankaan. Luulen, että tunnistavat jo ruokkijan ;-)

      Mutta täytyi sillä olla kova nälkäkin, kovin tarmokkaasti etsi ruokaa kaikista ruoka-automaateista.

      Poista
  6. Onhan ne söpöjä oravat ja hyvät kuvat sait, tänä aamuna näin myös kurren pihalla käpy suussa, olen seurannut mustarastaan elämää sen hautomisen kanssa, nyt on pari kuoriutunut, mutta en tiedä vielä onko ne kuolleet, kun emo ei näytä syöttävän niitä, hautoo vain niitä kahta munaa vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa sinulla paraatipaikka, kun pääset seuraamaan mustarastaiden perhe-elämää! Toivottavasti poikaset voivat hyvin.

      Poista
  7. Hauskasti oravan turkki on välivaiheessa. Naapuri kertoi tänään, että heidän välikatossa pesivällä kurrella on jo pieniä poikasia. Viikonloppuna tehdyllä pitkällä metsälenkillä kuuli niin hienon lintukonsertin, että kävelimme hiljaisuuden vallassa. Välillä pysähdyttiin vain pohtimaan kunkin äänen tuottajan nimeä. Huikean hieno kokemus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa kevättä :-)

      Aikaisin meilläkin on koettu ensimmäiset oravapesueet :-) Ei vielä kuitenkaan yhtään tänä vuonna :-)

      Kuunteleminen on mahtavaa puuhaa :-)! Ensin muka vaikeaa ja sitten niin koukuttavaa :-)

      Poista
  8. Ihania riiviöitä nuo oravat. Luonnossa tapahtuu nyt paljon kaikkea.

    VastaaPoista
  9. Kyllä olikin hienot kuvat kurresta!
    Voi, että, kun tykkään niistä..nyt täällä kun asutaan, en ole nähnyt yhtään kurrea, kun taas siellä,missä ennen asuttiin, oli linturuokinnalla aina oravia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Harakka!

      Orvata ovat verrattain lyhytikäisiä ja niiden reviirit ovat kuitenkin melko suuria. Siinä jo pari syytä, miksi niitä näkyy kesällä joskus niin harvoin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!