maanantai 25. toukokuuta 2020

Haarapääskyillä riittää pöhinää

Kevät kääntyi kai sitten jo vihdoin kesään ;-) Ainakin täällä eteläisessä Suomessa, pohjoisessa taitaa riittää lunta vieläkin vaikka kuinka. Kesä tästä on tullut ihan väkisinkin jo myös toistuvien pääskyshavaintojen myötä. Haarapääskyjen iloisen näköistä lentoa ja saalistamista olen päässyt seuraamaan ja se on kyllä koukuttavaa katsottavaa ;-)

Haarapääskyillä oli äänistä päätellen jo paljon ruokittavia suita. Lintuäänten meteli alkoi, kun emot suhahtivat saalistuksen jälkeen pesälle ja loppui pesältä lähdön jälkeen. Pesiä en nähnyt, mutta pääskyjen reittien keskipiste oli selvääkin selvempi :-)

Tässä asennossa haarapääskyn pyrstösulkien väritys näkyy nätisti. Muutenkin tässä erottaa selän sinimustan väriskaalan.



Välillä haarapääskyt pysähtyivät levähtämään, venyttelemään ja rapsuttelemaan itseään.


Välillä lepotuokio venähti pitkäksikin ja ainakin näytti siltä, että joku muu kävi välillä tökkäisemässä tällaista laiskajaakkoa liikkeelle.


Tämä alla oleva tyyppi näytti perin tyytymättömältä yksilöltä monen monessa kuvassa. Jos nyt ei olisi toukokuun loppu, voisin väittää, että siinä on hemmoteltu poikanen vaatimassa emolta ruokaa sen sijaan, että jaksaisi etsiä sitä itse...

No, joku kävi sitten pökkäisemässä senkin taas liikkeelle ;-)


10 kommenttia:

  1. Kyllä on upeat kuvat. Pääskyillä pitää tosiaan kiirettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sami!

      En tosin ole koskaan rauhallisen ja levollisen näköisiä pääskysiä nähnytkään ;-)

      Poista
  2. Pääskysiä lentelee täälläkin kovasti ja luulen että niillä on pesä jossain tuolla korkeammalla katon osalla, sillä meille ei pesää/pesiä näy. Ja parempi onkin ettei näy. Meillä oli aikaisempina vuosina pääskysen pesä mökillä ihan meidän ruokapöydän yläpuolella terassilla ja nuo onnettomat sotkivat paikat niin että harmitti. Kun terassilla tehtiin hiukan muutostöitä, niin sen jälkeen eivät enää seuraavina vuosina meinanneetkaan pesää sinne rakentaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lintujen kakkima-alueet eivät ole viehättäviä omassa pihapiirissä ;-)

      Poista
  3. Meillä ei ole ollut moneen vuoteen pääskysiä pihassa, eikä pesineet, niinkuin monia vuosia sitten.
    Hienot kuvat taas !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Piritta!

      Ei meilläkään pihapiirissä pääskysiä ole, mutta sitäkin isommalla ilolla niitä kohtaa muualla :-)

      Siltojen ja isojen laitureiden alta löytyy usein haarapääskyjen pesiä.

      Poista
  4. On niitä näkynyt. Meillä ei kodin lähistöllä ole, mutta eilen Karkkilassa näkyi. Mies näki koskessa myös virtavästäräkkejä, joita olisin kovasti halunnut kans nähdä, mutta ei ne siellä sitten enää myöhemmin olleet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virtavästäräkki olisi upea kohdata, mutta upeita kohtaamisia on näiden tavallisempienkin lintujen kanssa. Kun riittävän kauan seuraa niiden touhuja, oppii aina uutta :-)

      Poista
  5. Kyllä on kauniita nuo haarapääskyset.
    Itse asiassa en vielä tänäkesänä ole nähnyt yhtään pääskystä vieläkään...mutta olenko kulkenut sitten sokeana, vai mistä johtuu.
    Upeat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Harakka!

      Kyllä ne viuhtovat niin näkyvästi lennellessään, ettei luontoa tarkkaileva ihminen osaa olla huomaamatta niitä ;-) Sinä et ole kuitenkaan mikään luonnon tarkkailun ensikertalainen ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!