tiistai 1. joulukuuta 2020

Flunssan kanssa elämistä korona-aikana

Maanantaiaamuna heräsin kurkku karheana, hieman kröhien ja pää kipeänä. Flunssa mokoma 😷. Näinä aikoina se ei ole kuitenkaan yhtä yksinkertainen asia kuin ennen koronaa. Nyt piti työnantajien ohjeiden mukaan ilmoittaa asiasta myös työterveyteen. Tein Omaolon oirearvion ja vaikka oireita oli vähän, suositus oli varata aika koronatestiin. Testiaikaa ei saanut maanantaille, vaan vasta tiistaille. Täällä Hämeessä se kertoo lisääntyneistä testeistä, sillä tavallisesti (minun ymmärtääkseni) aika on saatu tyypillisesti samalle päivälle.

Kun sitten olin menossa koronatestiin, minun piti pysyä myös karanteenissa. Ei kauppapyrähdystä edes maskin kanssa.

Ja sittenhän nopeasti aloin mietiskellä arjen sujumista täällä kotona. Flunssan kanssa pieni etäisyys riittäisi, mutta koronan tartuttamisen riskiä en arvaa ottaa. En voi ottaa pienintäkään riskiä siitä, että toimin huolimattomasti ja mieheni saa koronan (jos siitä nyt on kyse). Koskaan ei voi tietää, kuinka iso haaste siitä toiselle tulisi.

Onneksi meillä on tilaa. Pähkäilyn jälkeen päädyin sellaiseen ratkaisuun (johon mieheni myös suostui), että keskimäärin minä pysyttelen yläkerrassa, missä on työhuoneeni, makuuhuoneemme ja yläkerran wc. Mieheni työskentelee vanhaan tyyliin piharakennuksessa olevassa työhuoneessaan ja oleskelee muuten alakerrassa, mistä löytyvät olohuone, keittiö ja alakerran wc.

Minunkin pitää luonnollisesti käväistä välillä keittiössä ja hetken aikaa illalla jopa olohuoneessa. Sen ratkaisin niin, että käytän alakerrassa käydessäni maskia eli kasvosuojaa. Syön ruokani näiden muutamien odotuspäivien aikana työhuoneessani ja mieheni joutuu yöpymään olohuoneessa ja jos siellä yöpyminen osoittautuu hankalaksi, niin omassa työhuoneessaan vuodesohvalla. Yön aikana samassa huoneessa pöpöarsenaliinini kasvaisi liian isoksi riskiksi, jota en halua ottaa. Onneksi mieheni on sopuisa ja joustava 😊.

Tässä siis kasvomaskissa sairauslomapäivän aikana siirtymässä alakertaan. Voi näyttää hölmöltä, mutta onneksi se ei kotona haittaa 😉.


Itse asiassa maski pukee minua 😊. Meikittömänä, hiukset ponnarille vedettynä parhaat piirteeni jäävät tässä esille. Ehkä tätä kannattaisi harkita jatkaa korona-ajan jälkeenkin silloin, kun ei jaksa meikata? 😏

Illalla katselemme mieheni kanssa tunnin ajan yhteistä ohjelmaa televisiosta. Pidän maskin päällä silloinkin. Kaikissa sopivissa väleissä tuulettelen tiloja, se onnistuu näin kylmällä kelillä onneksi lyhyessä ajassa. Muutamassa minuutissa saa vaihdettua ilmaa ihan kivasti ja virusmäärä vähenee taas huomattavasti pienemmäksi, näin väittävät asiantuntijat.

Testin tulokset saapuvat 2-3 päivässä. Toivon totisesti, että ne ovat negatiiviset. En todellakaan ymmärrä, mistä ja miten olisin voinut koronatartunnan saada. Jos testin tulos on negatiivinen, meidän elämämme palaa entiselleen. Jos sitten testin tulos olisikin positiivinen, alkaisi karanteeni myös miehelläni.

Monimutkainen aika tekee yksinkertaisista asioista tieteellisiä projekteja. Tehdään kaikkemme, että saisimme tuon viruksen aisoihin.

Se on nyt muuten joulukuu! Minä sain tyttäreltä joulukalenterin. Eka oma joulukalenteri pitkään, pitkään aikaan. Onko sinulla joulukalenteri? Vielä ehtii hankkia 😍.

17 kommenttia:

  1. Hankalaksi tekee korona elämän. Toivottavasti testituloksesi on negatiivinen.
    Ei ole minulla joulukalenteria ja huomasin juuri ettei meille tule yhtäkään sellaista lehteä jonka mukana saisi ensi vuodeksi seinäkalenterin, joten sellainen on nyt itse ostettava. Onneksi allakka sentään tulee Superin kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ryhmäliikuntatuntien siirtäminen etäyhteyksien päähän on mielestäni pienempi paha yksilölle kuin terveysmurheet. Ja nämä minunkin flunssataiteiluni ovat pieniä verrattuna vakaviin koronaongelmiin.

      Nyt täytyy sitten ostaa maailman paras seinäkalenteri, kun sen joutuu/pääsee itse valitsemaan. Laitapa kuvia tänne, kun olet löytänyt omasi 😊

      Poista
  2. Toivottavasti ei ole koronaa, sillä sitten vasta asiat hankaliksi menevät. Itsekin sain juuri tänään negatiivisen tuloksen, kun eilen aamulla flunssaoireisena kävin testissä. Olin kyllä 99-prosenttisen varma, että perusflunssaa se on, mutta työnantaja vaatii tuon testauksen.
    Hyvää joulukuun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Minä tein Omaolon oirearvioinnin ja sen perusteella tuli kehotus mennä testiin. Nyt odotan kärsimättömänä tekstiviestillä tulevaa tulosta, vaikka se ei varmastikaan saavu vielä tänään. Mutta odottavan aika on pitkä.

      Poista
  3. Toivottavast testi osottautuu negatiiviseksi! On nämä kummia aikoja, ei olisi vielä keväällä uskonut miten kauan tämä kestääkään. Joulu on nyt erilainen, eivät lähimmät nyt pääse yhteiseen juhlaan..

    Tervehtymistä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Minttuli!

      Toisaalta se oli hyvä, ettei keväällä ollut vielä tietoa tämän pandemian kestosta. Olisi voinut olla aika nusertava tieto. Nyt tässä vaiheessa ja tällä tiedolla tilanteeseen on helpompi sopeutua.

      Poista
  4. toivottavasti tulos on negatiivinen.

    VastaaPoista
  5. Toivottavasti tulos tulee nopeasti ja on negatiivinen. Meilläkin on sen verran tilaa, että tarvittaessa etäisyyksiä voisi pitää, vaikka järjestelyjä se toki vaatii. Jos sinulla on korona, miehesi on voinut saada sen jo ennen oireidesi puhkeamista. Eikös siinä altistumishetkessä ole muutama päivä kumpaankin suuntaan? Toivotaan kuitenkin, että kyse on tavallisesta flunssasta ja mieskin pysyy terveenä.
    Luin lehdestä, kuinka ihmiset ihmettelivät, mistä olivat keväällä saaneet tartunnan, vaikka olivat käytännössä eläneet täysin muista eristyksissä. Vastauksena oli, että tartuttajana on voinut olla esimerkiksi samaa hissin nappulaa hetkeä aikaisemmin painanut viruksen kantaja. Pinnoilla virus ei kauaa elä, mutta huonolla tuurilla aivastus hississä jää riittävästi leijumaan tartuttaakseen seuraavan kyytiin astujan. On tämä melkoista taiteilua, mutta koitetaan tehdä parhaamme ja pysytellä terveinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between!

      Ymmärrän ikävän hyvin, että mahdollista tartunta-aikaa on jo kulunut. Mutta en halua sössiä sitä aikaa, johon voin vaikuttaa. Ei jää jossitteluja ilmaan.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos, Anne!

      Tuo on sellainen ihana lause, joka jossain toisessa yhteydessä ei kuulostaisi ollenkaan ystävälliseltä toivotukselta 😂. Onneksi on tämä asiayhteys 😊.

      Poista
  7. Yhdyn edellisiin toivotuksiin :) Oon omalle kohdalle miettinyt tuota eristäytymistä, että se ei tässä mökissä onnistuisi ollenkaan. Periaatteessa vois yläkertaan linnoittautua ja toinen nukkuis alakerran sohvalla, mutta vessa ja keittiö on täällä alhaalla. Pidetään nyt vaan peukkuja että kaikki menis hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, RH!

      Vahdin malttamattomana jokaista puhelimen merkkiääntä 😷.

      Poista
  8. Mulla kävi myös samanlaisesti,jouduin tän flunssani vuoksi koronatestiin, sinne tietty mentiin maski päässä ja mihinkään ei saanut mennä, ennenkuin tulos oli tullut.
    Me ei kuitenkaan voitu järjestää kotona mieheni kanssa mitään erikoista karantteenia toisistamme, ja olin sen sitten jo mieheeni tarttuttanut, jos olisi mussa.
    No, negatiivinen tulos tuli onneksi kuitenkin.
    Mies sai myös kuitenkin tartunnan minusta, mutta nyt on jo melkein parantunut, mutta mä en, räkätauti jatkuu ja jatkuu...taitaa olla vielä lääkärireissu mulla edessä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi miehesi selvisi vähällä, mutta todella ikävää, että sinun tautisi jatkuu. Toivottavasti on näpsäkästi antibiooteilla hoituva jälkitauti vain.

      Jaksamista ja voimia!

      Poista

Kiitos kommentistasi!