keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Talvivaatehankintoja ulkoiluun - anna parhaat vinkkisi!

Vanhat, kauhtuneet talviulkoiluvaatteeni tarvitsevat uudistamista. Siinäpä riittääkin pähkäilemistä, sillä vaateteollisuus on uudistanut talviset ulkoiluvaatteet moneen kertaan sitten viimeisen ostoskertani. Nyt pitää malttaa selvittää, miktä kaikkea on saatavilla ja mihin haluan panostaa ulkovaate-euroni seuraaviksi vuosiksi.

Ulkoilun mielekkyys riippuu paljolti toimivasta vaatetuksesta. Ja talven vaatima vaatetus puolestaan riippuu paljolti juuri talven laadusta ja monipuolisuudesta.

Kävelylenkille tarvitaan hengittävät, mutta ei niin kuumat vaatteet, kun kuvausreissulla joutuu joskus pysäköimään itsensä pitemmäksikin aikaa paikoilleen - silloin tarvitaan ihan erilaista vaatetusta.

Mitkä ovat sinun parhaat talvivaatevinkkisi? Mihin panostat ja mitä otat huomioon? Ja mitä tekisit, jos raha ei merkitisi mitään? Minulla raha merkitsee (ikävä) kyllä, mutta tuosta saa taas yhden hyvän näkövinkkelin asioihin 😉

Vastauksianne odotellessani laitan tähän kesäisiä kuvia silkkiuikuista poikasineen. Näihin kuviin on vaikea kyllästyä 😍



Mahtavaa joulukuun jatkoa!

23 kommenttia:

  1. Näin tuulisella paikalla asuessa on ensiarvoisen tärkeää että vaate on tuulenpitävä, mutta samalla hengittävä. Sen pitää olla mukava päällä ja materiaalin helposti pestävä. Vaatteiden ostaminen on minulle niin vaikeaa, että sitä tulee tehtyä tosi harvoin. Eikä eläkeläisen rahoilla usein ostettaisikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina! Hyviä vinkkejä tänne mantereellekin.
      Vaatteiden ostaminen ei ole minullekaan mielihommaa, mutta nyt tämä on vain hoidettava :-(

      Poista
  2. Nuo onkin niin suloisia kuvia, kun lapsi on kyydissä <3
    Nykyään talvet on semmosia, että tarvii vedenpitäviä pintoja ulkoilukamppeissa. Gore-Tex oli pitkään mulle liian kallis, nyt sitä saa halvemmalla mutta kyllä ei oo mainosten veroinen - vesi tulee läpi. Pitäis saada ostotilanteessa testata nekin. Mie enimmäkseen ulkoilen sillä mitä päälle sattuu tulemaan. Paljolti toisten vanhoja. Eilen oli lenkillä siskon antamat talvikengät, risat collegehousut ja isältä peritty takki. En oo ainakaan mikään tekstiiliurheilija :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, RH 😊

      Olisihan se kivaa, jos kaupassa olisi suihku, johon voisi mennä takin vedenpitävyyttä kokeilemaan 😉 En toisaalta yhtään ihmettele, ettei sellaisia ole 😂

      Poista
  3. Silkkiuikkukuvat ovat liikuttavia.
    Tuulen- ja sateenpitävyys ja hengittävyys ovat minusta tärkeimmät pointit. Samaan ympättynä nuo vaatimukset tuppaavat kuitenkin tekemään vaatteesta helposti liian hikisen. Varsinkin naisten ulkoiluvaatteissa on liian vähän taskuja. En halua lyhyille lenkeille ottaa mukaan reppua, mutta tilaa pitää kuitenkin olla avaimille, kännykälle, huulirasvalle, nenäliinalle ja kameran vara-akulle sekä tarvittaessa myös käsineille. Hyvät ulkoilutamineet ovat kalliita, mutta onneksi hinnat ovat viime vuosina kohtuullistuneet. Uudet ulkoiluhousut ovat olleet jo jonkin aikaa haussa, mutta inhoan kaupoissa ravaamista ja vielä enemmän vaatekokeiluja pukukopeissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between 😍

      Taskut on hyvä lisä, niitä on totisesti aina liian vähän. Nenäliinat ja avaimet eivät voi ainakaan minulla olla samassa taskussa, muuten voi matkalla käydä ikävästi. Mitenköhän taskujen muodon saisi testattua? Yhden takkini taskut tuntuvat ihanalle, mutta niistä putoilee jostain kumman syystä kaikki 😟

      Sovittaminen on kamalaa, vaikka vaate olisi kertaheitolla sopivakin. Mutta jos se onkin jostain puristava, niin siinä ei juhlat parane 😓

      Poista
  4. Lovely photos Susanna ! Winterclothes, prasctical warm and windproof are the best !

    VastaaPoista
  5. Minulla pääosin Raiskin ulkoiluvaatteet. Housuissa softshell-materiaali on joustava ja siksi niin mukavat päällä. Olen vielä roteva, että minulle käy R+ koot parhaiten. Erätukusta myös tilasin joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä tutustua! Aika keräilyerillä olen tähän asti talviulkoiluni tehnyt, mutta nyt voisi harkita ensin kunnolla.

      Poista
  6. Edelliset hyvien vinkkien lisäksi on täällä ajatuksissa on myös se, että heijastusta ja väriä pitää olla. Näkyy paremmin, oli pimeä tai ei. Muuten taitaa aika vanhaa ja muiden jämiä (tai kirppikseltä) mulla olla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heijastus on ehdottomasti hyvä lisä!
      Vaikka pimeällä käytän heijastinvaljaita, joskus valoisakin reissu saattaa venyä hämärän puolelle ja silloin on kaikki heijastusapu tarpeen.

      Minun talvikuvausreissuilla käyttämäni takki on varmaan kymmenen vuoden takainen alelöytö eikä ole mitenkään kaunis hyväkuntoisuudesta ja käytännöllisyydestä puhumattakaan 😂

      Poista
  7. Ihania poikasia. Onko siellä jo lunta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienen pieni kerros, ehkä muutama milli löytyy lunta. Ei ihan hiihtokelit, mutta pakkasen puolella kuitenkin.

      Poista
  8. Jos saisi niin vesilintujen höyhenistö ja niiden mahtava lämmönsäätökyky olisi parasta. Muuten normi kerros pukekeutuminen kelin mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä ;-)

      Minulla on tuo normi kerrospukeutuminen vielä vähän haussa....

      Poista
  9. Voi noita uikun poikia <3 - kauniit kuvat taas kerran! Tilaa kerrospukeutumiselle pitää olla; jos onkin kylmempi ja tuulisempi sää ja alle täytyy lisätä kerrosta, niin on kamalaa, kun ei enää mahdukaan liikkumaan kunnolla. Ja housut sen verran vettä pitävät, että voi kunnolla kontallaan kuvata, eikö vaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirkku!

      Tuo kontallaan kuvaamisen mahdollisuus on tosiaan tärkeää, kiitos siitä!

      Poista
  10. Hello Susanna,
    These pictures are so nice.
    Funny moments with the youngones at the mothers back. And very special with the reflection.
    Very well done!!

    Greetings, Marco

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Marco!

      It is a precious gift from nature to see the animal families to grow 🧡

      Poista
  11. Kevytuntuvatakki on kesät talvet sullottuna kamerareppuun. Siitä saa lisää lämmintä kerrosta kuoritakin alle silloin kun pysähtelen kuvaamaan. Merinovillakerrasto alle talvella ja kesällä ohuempaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Seita!
      Merinovilla onkin ollut mielessä, kerrospukeutuminen on varmaan ihan tarpeen :-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!