lauantai 5. joulukuuta 2020

Unohtuneita kuvia: Sääksen pesä

Ei tarjoillut luonto minulle mahtavia kuvauskelejä tälle viikonlopulle, mutta vallan passeleja kelejä kierrätysprojektin edistämiseen, päiväuniin ja valokuvameren kahlailuun. Flunssa roikkuu mukana vielä pienenä lämpöilynä, kurkkukipuna ja väsymyksenä.

Joulukoristeiden läpikäynti tuotti ison määrän kierrätykseen siirtyvää tavaraa. Ihan kunnossa olevia ja siistejä, mutta eivät enää kutsu minua. Päivitän joulukoristekokoelmalle hiljalleen määrällisesti paljon nykyistä pienemmäksi ja nykyiseen makuun sopivammaksi. Aika aikaansa kutakin.

Valokuvien läpikäyminen tuotti taas löytöjä. Viime kesäkuussa näin elämäni ensimmäisen kerran oikean sääksen pesän ja jopa linnun itsensä siellä pesässään. En olisi itse sitä huomannutkaan, mutta muut tornilla olevat opastivat heti turistia katsomaan oikeaan suuntaan. Hyvällä näkyvyydellä suon takana korkean männyn latvassa oli mahtava sääksen pesä! Olipa tämäkin jo ehtinyt unohtua kesän kuvauspaljoudessa.


Mahtava arkkitehtuurinen taidonnäyte tämä pesä!

6 kommenttia:

  1. Koitetaan parannella itseämme, meinaan mullakin se flunssa vaan jatkuu ja jatkuu...
    Mutta kyllä on aikamoista arkkitehtuuria tuo sääksen pesä,miten osaavatkin!
    Hyvää huomista itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Harakka!
      Kovasti paranemisia sinulle. Pitkittynyt flunssa on ikävä kaveri :-(

      Oikein hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin!

      Poista
  2. Eräässä luontodokumentissa kerrottiin, miten paljon tuollainen sääksenpesä painaa. Ihme, että se pysyy latvassa, eikä kuulemma aina pysykään.
    Fiksu juttu karsia joulukoristeita. Minusta tulee koristeiden suhteen vuosi vuodelta minimalistisempi. Joitakin koristeita säästän, jos lapset joskus haluavat palata menneisyyteensä. Viitteitä siitä ei ole ollut, joten moni on saanut lähtöpassit.
    Laitoin sinulle haasteen, jos haluat ja ehdit. Löydät sen osoitteesta: https://rikkaruohoelamaa.blogspot.com/2020/12/sinivalkoista-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta!
      Nyt on kyllä erinomainen hetki tarttua siihen :-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!