perjantai 11. kesäkuuta 2021

Hattutarpeita ja käpytikka ruokaostoksilla

Hattu

Minun pääni ei juurikaan kestä kuumaa ja voin huonosti liian lämpimässä vietetyn ajan jälkeen. Siksi minulla pitää olla ulkoilureissuillani päässäni hyvä hattu. Hyvä hattu pysyy hyvin päässä, eikä lennähdä pois jokaisen tuulenhenkäyksen myötä. Se on vaalea, jottei kerää kuumuutta, muttei valkoinen, sillä se ei ole hyvä luonnonvaalijan väri, moni eläin kaihtaa sitä. Hatun pitää suojata silmiä ja miksei myös muuta osaa kasvoista auringolta, sillä riittävä aurinkovoiteiden lisäys helposti kaikessa huumassa unohtuu ja monesti reissu mennään alussa laitetuilla aurinkovoiteilla loppuun asti. Hattu siis suojaa lopun aikaa ihoakin auringolta.

Olisi oikeastaan ihan kivaa, jos hattu myös näyttäisi asialliselta. Tällä hetkellä käytän maastokuvioitua lippalakkiani, jonka olen ostanut Rovaniemeltä paikallisesta eräkaupasta. Lippikseni on hieman liian iso, joten olen säätänyt sitä pienemmäksi. Itse hattuosa on kuitenkin silti vähän liian runsas.

Hattu on aurinkoisilla keleillä minulle ihan ehdoton välttämättömyys. Mieluummin pidän hullunkurista hattua kuin kärsin siitä, että joudun olemaan ilman.

Millaista hattua sinä suosit kesäisillä luontoretkillä? Kerro ehdotuksia ja kokemuksia. Olisi ihan kiva päivittää nykyinen hökötykseni astetta paremmaksi.

Käpytikka ja korento

Käpytikoilla menee lujaa. Poikaset karjuvat pesäkolosta minkä ehtivät ja emot raahaavat niille ruokaa nokka vääränään. Tällä tyypillä oli jo yksi korento nokassa, ja lisää ruokaa oli haussa.
Mahtavaa juuri alkanutta viikonloppua! Enää neljä viikkoa kesälomaan! Entä sinulla?

16 kommenttia:

 1. Mahtavat kuvat! Pipot,lippis,ja lierihattu aina päässä,-)) Viikonloppuja Susanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne!

   Lierihattua olen miettinyt, mutta se on kovasti tuulelle altis 🤔.

   Poista
 2. Tälläisinä päivinä kannattaakin pitä hyvää päähinettä. Tänään kurkisteli ekan kerran pikkuvarpusen poikaset pöntöstä.

  VastaaPoista
 3. Kyllä nyt poikaset kasvaa vauhdilla, niin äkkiä on kesän alku mennyt, että kohtahan ne jo pesästä poiskin lähtevät ja monet varmaan ovatkin lähteneet.Se on jotenkin haikeaa...
  Mutta mä kuulun siihen porukkaan, jolla on sellanen pää, ettei siihen sovi minkäänlainen hattu!
  Jostain syystä, en siis pidä hattua, vaikka näin kuumalla ilmalla kyllä pitäisi jonkinlainen hattu olla päässä.
  Voi juku, sulla enää 4viikkoa lomaan, ja se onkin parasta, se pitämätön loma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavan paljon on ehtinyt tosiaan tapahtumaan jo poikasrintamalla!
   Monet pikkulinnut tekevät varmasti vielä toisenkin poikueen 👍.

   Ja loman suunnittelu on melkein kuin lomaa jo sekin! 🦋

   Poista
 4. Vetäisin kesätukan mallia kalju joten huivista on pidetty kiinni, tatjana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että pidän harvat haiveneni päässäni enkä luovu niistä 🤭.

   Poista
 5. Puolisolla on kaksi lippalakkia, toisen olen ostanut hänelle lahjaksi Oulangasta ja toisen retkeilykaupasta. Lainaan jompaa kumpaa niistä :D. Tosin just muutama viikko sitten sanoin, että mun pitäisi ostaa itselleni oma. Kärsin myös kuumuudesta, mutta olen huono pitämään päähineitä. Valitsen usein kesäisin kävelyn ajankohdaksi aikaisen aamun tai paikaksi suojaavan metsän.
  Ihana käpytikkaemo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ninnu!

   Ehkä olisi ihan hyvä ostaa itsellekin oma hattu. Ja vielä ihan samanlaisella pieteetillä ja perusteellisuudella kuin siipallekin on hattu valikoitu 👍.

   Poista
 6. Hienot otokset käpytikan kauppareissusta. Minäkään en kestä aurinkoa, päähine on oltava, etsinnässä on sopiva, kevyt ja varjostava pään suoja. Pihassa pidän usein turbaaniksi kiedottua huivia, se suojaa hyvin päätä auringolta, mutta ei anna varjoa kasvoille. Pari olkihattuakin omistan ja niiden kanssa puuhailen jos joudun olemaan paahteessa. Metsäretkillä minulla on huivi, joka suojaa myös niskan ja otsan, itikoita vastaan erityisesti. Syksyllä on huivi- ja hattu/lippisyhdistelmä, ei ehkä tyylikkäin ratkaisu, mutta käytännöllisyys on tärkeämpää. En välitä jos eläimiä naurattaa asuni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Cheri!

   Tuota huivia olenkin miettinyt, miten sen saisi suojaamaan päätä, niin että väliin jäisi ilmakerroksia eikä se olisi vain kevyt kerros auringon korvennuksen ja pään välissä.

   Sinulle tuo turbaanityyli sopii aivan mahdottoman hyvin!
   Täytyypä jäädä hauduttelemaan huivin käytön uusia muotoja. Kerroksellisuudella siitä saisi aikaan varmaan aika hyvän kuumuuden estäjän 👍.

   Poista
 7. Lippis pysyy aika hyvin kun vetää ponnarin sieltä reiästä ulos, mutta kunhan on jotain päässä niin se on pääasia. Mulla tulee kans heti pää kipeeksi, jos aurinko siihen paistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pieni ja ohkainen ponnarini ei pidä lippistä päässä niin hyvin kuin sinun komea tukkasi. Mutta hiukan sekin auttaa. Ehkä eniten nykylippiksessä on ruvennut nyppimään se, kuinka se näyttää herkkusieneltä päässäni. Järkytyn aina, kun näen itseni peilistä tai lasin heijastuksesta 🤭.

   Poista
  2. XD herkkusieneltä :D
   Jos laittais oikein ison ja paksun donitsin lakin ulkopuolelta ponnarin pidikkeeksi?

   Poista
  3. Pitäisi varmaan laittaa ensin pieni ja napakka ponnari ja sen päälle sitten runsaita donitseja. Miltähän se sitten näyttäisi? 😅

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)