perjantai 18. kesäkuuta 2021

Maailma tehdään taas valmiiksi 🤭 ja käpytikan poikaset vain kasvavat

Hain postista tänään aikaisemmin tilaamani lierihatun. Se on enemmänkin sellainen safarityylinen kuin naisellinen olkihattu. Mutta se on suunniteltu kuuman kelin ulkoiluun, joten se on käytännöllinen. Yhden koon hattu on säädettävissä kiristysnauhalla sopivaksu. Siinä on hattuosan sivuilla hengittävä verkko-osa. Ja hatun pitää paikoillaan tuulessakin säädettävä kaulanauha. Väri on sellainen rusehtavan vihreä.

Kävinpä hakemassa toisenkin paketin ja sieltä sain tilaamani hellemekon. Juuri tarpeeseen! Mekko on yksinkertaisuudessaan kovin monikäyttöinen. Ei kuitenkaan mikään juhlakolttu 👍.

Olen siitä onnellisessa asemassa, että pystyn säätelemään loma-aikojani melkoisen vapaasti. Nyt hektisen kevätrupeaman jälkeen otin tälle päivälle lomapäivän ja nukuin kaikkea univelkaani ja väsymystäni pois. Taas pääsi nollaamaan tilanteen ajoissa 👍. Vielä on viikonloppu ja vasta sitten takaisin töihin. Meidän alallamme maailma tehdään valmiiksi kahdesti vuodessa: ennen kesälomia ja ennen joulua (tai viimeistään ennen vuodenvaihdetta). Jostain syystä määräaikojen jälkeen aloitetaan homma jälleen alusta 😏.

Käpytikan poikaset ovat isoja ja innokkaita kuikkimaan pesästä ulos. Pesä on kuvaamisen kannalta niin nerokkaassa paikassa, että hyviä kuvia sieltä on todella vaikea saada. Mutta sitten on tyytyminen siihen, millaisia kuvia sattui saamaan.

Iskä-käpytikka (punainen niska) tuo tässä pesueelle ruokaa.


Kyllä tuo poikanen on iso! Näyttää siltä, kuin voisi nielaista isänsä yhtenä suupalana 😳. Poikasen tunnistaa punaisesta päälaesta.


Välillä poikanen tai poikaset tulevat malttamattomina pesän suulle tarkkailemaan. Enää ei mene kovin kauaa niiden pesästä lähtemiseen. Sitten ne katoavatkin tavallisesti tyystin ihan jonnekin muualle.

Vaikka en tykkää kuumasta, niin nyt hyönteiset, erityisesti korennot ovat kovasti liikkeellä. Ja kun korennot ovat liikkeellä, ovat myös linnut liikkeellä. Koko ravintoketju on näiltä osin todella vauhdissa. Nyt kannattaa pisää silmät ja korvat auki, jos olo vain kestää tätä kuumaa.

Tapahtumarikasta viikonloppua!

15 kommenttia:

 1. Hieno varmasti se sun hattu! Leuan alle solmittuna pysyy kovassakin tuulessa. Mulla oli joskus olkihattu, jonka kanssa pystyi pyöräilemäänkin tuulessa, kun sen sai leuan alta kiinni.

  Ei taida tulla paljoa ulkoiltua näillä kuumilla keleillä, saa hyönteiset lennellä rauhassa mun puolesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin sen vanhan hattuni! Se tuntuu niin kotoisalta päässä, pidin tänään sen vähän mitä ulkona liikuksin. Isännän kanssa kulkiessa en viitsi pitää, ettei sen tarvi hävetä mua...

   Poista
  2. Hyvin pysyy leuan alle solmittuna!

   Poista
  3. Minun mielestäni puolisojen pitäisi olla toisistaan ylpeitä silloinkin, kun on makueroavaisuuksia.

   Itse asiassa minun mieheni otti minusta kuvia uudessa kesämekossani ja -hatussani, kun halusi näyttää, miten tyylikkäältä hänen mielestäni näytin niissä. Itse en ollut varauksetta samaa mieltä, mutta miehen ele lämmitti mieltä ihan mahdottomasti!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Thank you, Francisco!
   Weather forecast predicts that we are going to have high temperatures next days. Over 30 Celsius degrees, which is really hot here in Finland. We have some adapting to do 👍.

   Poista
 3. Onpa tosiaan iso tuo poikanen, kohta siivet leviää ja lentoon lähtee hän...Siivetönnä maan kylmän kahleisiin vai miten se nyt meni siinä punertaa marjat pihlajan-biisissä...lintujutuista alkaa soimaan tuo biisi päässä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei soi biisit päässä, paitsi joskus harvoin jäävät korvamatoina elämään päähäni omaan elämäänsä.

   Mutta poikanen näyttää kyllä TODELLA isolta! 😳

   Poista
 4. Tämä vuosi on ötököiden osalta alkanu hyvin. Viimeisin hyvä näky oli ritariperhonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet näissä aina minua edellä!
   Ritariperhonen on vielä näkemättä 👍🦋.

   Poista
 5. No et sitten kuvaa laittanut tänne siitä hatusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tulee vielä, kunhan ehdin poseeraamaan riittävän tällättynä 👍.
   Toki voisi laittaa kuvan pelkästään hatustakin 🤔.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)