keskiviikko 23. kesäkuuta 2021

Helteeseen sopeutumista ja västäräkin menoa

Hellepäivät ovat koetelleet kuumuuden karttajaa (=minä). Rintamamiestalon yläkerrassa oleva työhuone kerää nopeasti kaiken lämmön ja on usein talon kuumin paikka. Näillä helteillä on pitänyt keksiä uusia työn tekemisen tapoja. Etätyön onni ja autuus on siinä, että täällä voi kokeilla niitä vähemmän sovinnaisia keinoja, jotka eivät toimistolla tulisi kuuloonkaan. Toisaalta toimiston tehoilmastointi takaisi varmasti pienen viileyden tunteen näilläkin keleillä.

Jos elettäisiin normiaikaa, tekisin ehdottomasti tällaiset superhellepäivät toimistolla. Tänään oli kuitenkin hankala päivä, sillä luvassa oli myös ukonilmaa. Pixie-koiramme on melkoisen ukkosarka eikä sitä oikein voi jättää yksinään ukonilman keskelle, jos parempia vaihtoehtoja on olemassa. Joten normioloissakin olisin jäänyt juuri tänään jäänyt kotiin kärvistelemään kuumaan koiran kanssa ja etsimään vaihtelevia työtiloja talon muista osista.

Aamulla tilanne oli helppo. Sisällä oli 26 astetta ja ulkona 23 astetta. Kaivoin vastamelukuulokkeeni esiin  viereisen tien aiheuttaman taustahälyn vuoksi (inhoan kuulokkeita, mutta ne ovat ihan ok joissain tilanteissa) ja asetuin läppärin kanssa viileämmälle patiolle. Patio oli vielä varjossa ja oikein reunalle mennessä varjo riitti koko ensimmäisen palaverin ajan. Kiitos Johannalle todella antoisasta paltsusta!

Iltapäivän palaverin hikoilin alakerran ruokailuhuoneessa, jossa oli pari asetta työhuonettani viileämpää. Onneksi palaveri oli taas todella antoisa ja innostava. Kiitos Ninallekin mahtavan antoisasta palaverista! Kannatti hikoilla sisätiloissa 👍.

Meikkaan ja pukeudun siististi tavallisesti myös kaikkiin etäpalavereihin. Minusta ne ovat yhtä arvokkaita kuin läsnäpalaveritkin. Näillä helteillä jätin kuitenkin meikkaamatta. Meikki olisi kuitenkin vain valunut hikoilun myötä. Ja työpuseron sijaan valitsin mahdollisimman hyvin hellettä kestävän puseron. Näillä keleillä mennään hyvinvointi ja asioiden sujuvuus edellä, sanon minä 👍.

Tänään en yrittänytkään kuvata mitään. Onneksi kuvia on jonossa odottamassa. Västäräkki esittelee tällä kertaa lentotaitoaan (saalistaa lammen pinnalta) ja poseeraustaitoaan (yksi saalis nokassa, toisen haku mielessä). 

Mahtavaa, ihanaa ja sopivan lämpöistä juhannusta!18 kommenttia:

 1. Kevyeltä näyttää västäräkki! Ja kevyempi olo on meilläkin ukkosen jälkeen :) lämpötila putosi humahtaen toistakymmentä astetta, mutta huomenna taas ylitellään hellerajoja. Ei onneksi ihan niin reippaasti.
  Meillä kans vintti kerää lämmön, siellä ei kierrä ilma yhtään ja kun kattelin sitä myräkkää sieltä niin hiki valui naamaa pitkin. Siellä meillä on nukkumapaikatkin, mutta toissayönä oli pakko tulla alakertaan, ei vaan pystyny nukkuun niin kuumassa. Tuulettimesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevyitähän nuo pienet linnut ovatkin. Helsingin Seurasaaressa muutama tintti on käynyt ihan kädeltä asti syömässä herkkuja. Höyhenen keveitä. Tuskin huomaa niiden painoa.

   Minä olen suunnitellut riippumaton virittämistä pahimman kuuman saappuessa. Vielä olen selvinnyt ilman 👍.

   Poista
 2. Hienot västäräkkikuvat. Hyvää juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kuvakehrääjä!
   Mahtavan upeaa juhannusta sinullekin! 🌳

   Poista
 3. Mestarillista lentoa ja valokuvat huippua.

  VastaaPoista
 4. Loistavia kuvia västäräkistä!

  VastaaPoista
 5. Kuumaa on ollut, onneksi helpotti täksi aamuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukonilmojen ja sateiden tuoma viilennys tuli todella tarpeeseen! Eläköön sille 🎈🏆🥰.

   Poista
 6. Ihana västäräkki! Kuumuus vaivaa täälläkin, vaikka työelämässä en enää olekaan. Tänään onneksi on ollut hiukan viileämpää.
  Oikein hyvää juhannusta sinne<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina!

   Kuumuus ei tee hyvää juuri kellekään.
   Vapaalla voi hieman enemmän säädellä olosuhteitaan, mutta siihen se ero jääkin.

   Eläköön tämä pieni helpotus, joka näihin helteisiin saatiin 🥰.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)