keskiviikko 22. syyskuuta 2021

Lepoa ja luontoa sesongin ulkopuolella

Keskikesä on minun mielestäni hieman tylsää aikaa ja siksi jaan lomaani kesän ympärille: keväälle ja syksyyn. Lomasesonki on monille ainoa tai paras aika viettää vuosilomaa. Se aiheuttaa ruuhkia ja superkansoitusta parhaille paikoille. Siksikin pyrin jakamaan lomaani myös vähäruuhkaisempiin vuodenaikoihin.

Pientä ruuhkaa löytyy myös sesonkiaikojen ulkopuolella. Niihin passaa vain sopeutua. Pieni ruuhka on aina massaruuhkaa parempi vaihtoehto 👍.

Etenkin etätyöaikana irtiotto kannattaa isosti. Elämä ei ole enää vain työpisteen äärellä suorittamista. 'Oikea elämä' pukkaa itseään kaikkien omituisuuksien läpi.

Niitä taukoja jatkuvaan suorittamiseen kannattaa pitää paljon. Niistä lähtee elämän jatkumo 🧡.


Ihminen tarvitsee taukoja ja lomaa. Tullaan paremmiksi ihmisiksi ja levätään välillä 🧡!

10 kommenttia:

 1. Ruuhkat voi välttää juuri noin, pitämällä lomaa muinakin vuodenaikoina kuin kesällä. Toinen tapa välttää ruuhkia suosituilla paikoilla on mennä sinne eri vuorokauden aikaan kuin muut. Aamuisin, iltapäivisin ja iltaisin saa useimmiten kulkea ihan rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo aamu olisi ihana ajatus, jos vain jaksaisi. Joskus yllättäen herään vapaapäivänäkin aikaisin ja silloin saatan lähteä liikkeelle. Nuo ilta-ajat täytyykin ottaa käyttöön keväällä, kun illat alkavat valostua!

   Poista
 2. Lapissa oli ihan järkyttävää se ruuhka. Katson ruuhkaksi, jos puolen tunnin sisään tulee kolme kertaa ihmisiä vastaan. Ja sitä ihmettelen, mikä tarve ihmisillä on koko ajan kailottaa! Missä on enemmän kuin yksi ihminen koolla, siellä kailotetaan. Paria poikkeusta lukuunottamatta. Puidaan parisuhde- ja kaveriasioita niin, että kaikki puolen kilometrin säteellä kuulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle ruuhka tarkoittaa toistuvaa väistelyä ja ohittelua. Toki ihan yksinään olisi aivan mahtavan upeaa olla liikkeellä 😊.

   Kailottaminen luonnossa harmittaa minuakin. Eihän siinä kukaan pääse kuuntelemaan luonnon ääniä, jos noita tarmokkaita äänen käyttäjiä on enemmänkin. Ja eikä niitä muiden hankilökohtaisia asioita ole kauhean kiva kuunnellakaan.

   Ja kun nyt vauhtiin pääsin, niin lisään tylsyyslistalle polun lähellä pissivät ihmiset, tavallisesti miehet. Yhtään aikuisen ihmisen pissakokemusta en elämääni kaipaa. Jos saisin päättää, näköetäisyydellä polusta (tai pysäköintialueesta) ei saisi virtsata. Eli toisin sanoen kenenkään ei tarvitsisi vastoin tahtoaan joutua näkemään muiden intiimialueita ja virtsan lentämistä 😤.

   Poista
 3. Paljon kivampaa on lomailu silloin kun suurimmat ruuhkat eivät ole vielä tuleet tai ovat vasta tulossa.

  VastaaPoista
 4. Hola Susanna. A mi me gustan las vacaciones tranquilas, sin mucha gente. Preciosa foto. Saludos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nice to hear, Lola!

   Finland is a large country with quite few people living in it. We should have lots of space to everyone 👍

   Poista
 5. Nykypäivänä taitaa olla kaikkialla hiemankin tunnetuimmissa paikoissa ruuhkaa. Retkikartta auki ja uusien paikkojen etsimiseen. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa ajattelen itsekin.
   Toki noissa tunnetuissakin paikoissa on kiva piipahtaa ainakin kerran. Mutta mieluusti ruuhka-aikojen ulkopuolella 👍

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)