tiistai 7. syyskuuta 2021

Virtuaalikokoukset elvyttävästi luonnon helmassa - tai ainakin melkein

Työpäiväni vilisevät nykyään eri mittaisia Teams-etäkokouksia. Jos kokouksiin haluaa hiukankaan vuorovaikutusta ja aitoutta, tietokoneen kameraa on pidettävä päällä mahdollisimman paljon. Ja kun oma kamera on päällä, joutuu katselemaan ikävä kyllä myös tuota omaa kuvaansa. Ehostukseen ja siisteyteen pitää panostaa vähintäänkin yhtä paljon kuin kasvokkain tapahtuvissa kokouksissa. Ehkä enemmänkin, sillä tavallisessa kokouksessa kenenkään kasvoja ei katsella niin läheltä kuin tietokoneen kameran välityksellä olevassa kokouksessa.

Onneksi kokouksiin on saanut jo pitkän aikaa valita mieluisensa taustan. Ei tarvitse katsella oman kuvansa lisäksi vain oman selän takana olevaa seinää, vaan voi hyödyntää luontokuvien terapeuttista voimaa. Mitä muodollisempi kokous, sitä hillitympi taustakuvan kannattaa silti olla, että kuva ei hämmennä tilaisuutta ja itse asiaa. Mutta pienemmissä vähemmän muodollisissa kokouksissa taustakuvalla voi välillä vähän iloitellakin 😁.

Valitsen päivän taustakuvan aina kunkin päivän fiiliksen ja hieman vaatteiden värin ja tyylinkin mukaan. Mitä mieluisampi maisema ja mitä paremmat muistot siihen liittyvät, sitä antoisampi on kokouspäiväni.

Tänään kokoustin neulepuserossa ja kokeilin muutamaa erilaista taustaa ihan huvin vuoksi ennen kokouksen alkamista. Tässä kuvankaappaukset aamun tunnelmista.

Kuvat näkyvät esikatselussa ja itselle varsinaisessa kokouksessakin väärinpäin. Sen huomaa ainakin tuon alimman kuvan signeerauksesta, joka on tässä oikeassa alareunassa takaperin ja muille se näkyy oikein päin taustan vasemmassa alareunassa.

Tykkään työstä, jossa pääsee edes hieman liikkumaan. Vihdoin pääsen pitkästä aikaa toteuttamaan erilaisissa ympäristöissä työskentelyä etätekniikan avulla!

Kaunista syyskuisen viikon jatkoa! 

Frank Martelaa lainaten: " Jonakin päivänä musiikki loppuu. Kukaan ei tiedä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Mutta hiljaisuuden odottelussa ei ole mitään järkeä. Jos luet tätä, musiikki soi yhä sinulle. Mene siis tanssimaan."

12 kommenttia:

 1. Ensimmäisessä ja viimeisessä kuvassa minulle hyvinkin tutut näkymät. Olet taitava kun osaat tuollaisia tehdä. Minulla ei ole hajuakaan miten se tapahtuu, mutta tosin en osallistu mihinkään verkossa pidettäviin kokouksiinkaan, joten ei haittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että tunnistat paikat ihan varmasti 🥰.

   Taustan vaihtaminen on nykyään todella helppoa. Osaisit kyllä helposti lyhyen opastuksen jälkeen 👍.

   Poista
 2. Kivat taustat! Kaikenlaista se nykytekniikka mahdollistaa. Ja mitä muuta mahtaa olla taas muutaman vuoden päästä. Pari vuotta sitten ei tämmöistä vielä osattu. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Erikoiset Asiantuntijat!

   Teknologia on kehittynyt mukavasti ja aika usein se jopa toimii 😊.

   Poista
 3. Villapaitasi sopii hyvin ylimpään ja alimpaan kuvaan. Tuijotella itseään koko päivä, kuulostaa rangaistukselta .:D Siksi niitä sellin seiniäkin koristellaan, taustaa pitää saada muutettua XD

  Jopas tuli assosiaatio, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se rangaistukselta on monesti tuntunutkin - tavallisessa palaverissa voi tuijotella seiniä, eikä tarvitse välttämättä katsella edes kaverin naamaa, jos ei miellytä. Nyt sitten se oma naama onkin ollut siinä näytöllä ihan vakiokapistus 😳.

   Minun selkäni takana on vanhalta tiiliseinältä näyttävä tapetti joka oli ennen korona-aikaa vallan ihana, mutta alkoi eristyksen myötä näyttää Teams-kokouksessa ikävästi vankilan seinältä. Piti nopeasti hankkia siihen sopivan kokoinen viherkasvi tunnelmaa piristämään. Omat taustakuvat pelastivat sitten pelin lopullisesti 👍.

   Poista
 4. Nuo ensimmäisen kuvan rakennusten värit sointuvat parhaiten villapuserosi kanssa. Kauniita taustoja toki muutkin.

  VastaaPoista
 5. Näytät aivan edesmenneeltä sisareltani. Sama ilmekin. Hämmentävää.
  Eniten tykkään viimeisen kuvan kokonaisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Orvokki!

   Varmasti on hämmentävää.
   Kaikilla on kuulemma joku melkein identtisen näköinen henkilö jossain päin maailmaa. Kai se on ihan todennäköistäkin, niin paljon meitä ihmisiä riittää.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)