maanantai 14. maaliskuuta 2022

Närhi lauloi harakkaa

Putin oli taas päivällä Matin kimpussa, mies huomasi tilanteen ja rykäisi pelin poikki. Huoh.

Nostan tähän esille yhden pihassamme vierailevista närhistä. Niitä on vaikea erottaa toisistaan, joten niiden nimeämiseen ei ole mitään erityistä syytä. Paitsi että juuri tämä yksilö lauloi harakkaa. Kuvittelin harakan päivystävän lähellä, mutta sitten omenapuuhun lennähti tämä närhi ja alkoi matkia harakkaa. Todella uskottavasti matkikin. Matkiminen on nähtävästi yksi niiden lahjakkuuksista eli supervoimista. Oli siinä vieressä ihmettelemistä tuossa tilanteessa.



Närheä on ollut vaikea saada kuvausetäisyydelle. Se ei yhtään tykkää läsnäolostani. Nyt vihdoin luovutti hieman varovaisuudestaan.

Olen heitellyt ennen kuvaushartauksia hangelle pähkinöitä närhien houkuttelemiseksi. Muutaman kerran se (närhi) on salaman nopeasti käynyt nappaamassa pähkinän nokkaansa ja paennut saman tien pois. Nyt pääsin ensimmäistä kertaa ottamaan muutaman kuvankin 👍.


Isän hoivakodissa koronarajoitukset jatkuvat. Pääsin erityisluvalla vierailemaan hänen luonaan lyhyesti. Muistisairaalla kulunut tauko on tuntunut pitkältä. Nyt täytyy yrittää 'murtautua' hoivakotiin säännöllisemmin eikä vain tyytyä yleisiin karkoitusohjeisiin. Taas piti isän kanssa hieman aloittaa kaikkea alusta, mutta hyvinhän sitä juttua sitten riitti 🥰.


Tänään aamulla töissä oli upea palaveri taidokkaan ja ystävällisen kollegan kanssa. Niistä minä saan voimaa, onneksi heitä on olemassa 💝.


Iltapäivällä koiran kanssa lenkille lähtiessä ulkona oli peräti 8 astetta lämmintä! Heikosti auratut kävelyreitit olivat kuitenkin vielä jäisiä ja lainehtivat vedestä. Kävelyreissut vaatisivat kengiltä nastoja ja vedenpitävyyttä. Sekä tietenkin kävelyyn soveltuvaa keveyttä. 

Kunpa joku joskus tekisi laskelman siitä, kuinka paljon kävelyreittien auraamisessa pihtaamisessa säästyy rahaa ja kuinka paljon vähentynyt ulkoiluhalu ja liukkaassa tapahtuneet onnettomuudet aiheuttavat välillisesti lisäkustannuksia. En usko, että kävelyreittien auraamisessa pihdatut summat kääntyvät voitoksi. Laskelmien perusteella voisi jokin osaava taho tehdä suosituksia hyvän auraustason suhteen.


Tiistaikin on toivoa täynnä. Ihmiset tekevät onneksi paljon hyvääkin ja se kantaa hedelmää muille ihmisille. Silläkään ei ole niin väliä, mihin suuntaan ja kuinka paljon hyvää jaksaa pistää eteen päin. Kaikki lasketaan. Kaikesta hyötyy joku tai useampi. Minua huolettaa kansainvälisen tilanteen lisäksi kotimaassa poreileva epävarmuus ja osittainen pelko/voimattomuus. Naapuriakin pitää tukea ja auttaa näinä päivinä. Tulevaisuudessa joskus ehkä iloisesti ihan kaikkina päivinä.

Iso halaus sinulle, joka haluat ottaa sen vastaan. Jaksetaan yhdessä 🧡.


12 kommenttia:

  1. Kiitos, otin vastaan <3 Lähetän samanmoisen sinnepäin, jos tarvetta!
    Samaa olen teiden kunnossapidosta miettinyt. Ihan taatusti kaikki negat asiat ja niistä johtuvat kustannukset, joita niiden surkea kunto aiheuttaa, vie pitkällä aikavälillä voiton. Ehkä tästä opitaan jotain?
    Oodi hyville työtovereille ja heistä saadulle voimalle, millaista se sitten milloinkin on! Tärkeä asia kerrassaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Helmi! Hyvään ja loputtomaan tarpeeseen tuli 🧡.

      Minulla on vähän heikko usko ihmisten yhteiseen oppimiseen. Joku yksilö oppii mahtavasti kaikkea koko elämänsä ajan, toinen hyvin vähän alkaakseen sitten lopulta taantua hyvissä ajoin ennen kuusikymppisiään 😔.

      Tuo oppi ei kuitenkaan mitenkään herkästi siirry yhteiseksi osaamiseksi. Aina tulee uusia ihmisiä, jotka kuvittelevat tietävänsä kaiken paremmin ja tekevät samat virheet kuin aikaisemmatkin tekijät. Jostain syystä emme usko ja luota muiden kokemuksiin. Joskus emme edes omiimme. On niitä ihmisiä erinäinen määrä, jotka tekevät asiat aina samalla tavoin ja sinnikkäästi uskovat lopputuloksen jokin kerta olevankin onnistunut, vaikka aina muulloin on mennyt pepulleen.

      Oodi hyville työkavereille, naapureille, ystäville, blogikavereille ja ohikulkijoille 🥰.

      Poista
  2. Närhet ovat todella arkoja ja varovaisia lintuja. Vain kerran olen saanut kuvattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edes ruoka ei rauhoita niitä riittävästi. Toisaalta niillä on kyllä ne omat jemmansa, jonne kupu pullollaan lisäruokaa vievät. Siinä mielessä eivät ole niin akuutin ruuan tarpeessa, että pitäisi sen vuoksi ihmistä sietää.

      Poista
  3. Heh, tuo oli uusi juttu että närhi matkii harakkaa. Mahtavat kuvat.

    VastaaPoista
  4. Mua on kans joskus närhi huijannut harakan äänellä :) Ehkä useamminkin, kun eihän sitä aina tarkista äänen lähdettä, etenkin jos se on tavallinen ääni.

    Kävelykelit on tosiaan haastavia nyt. Ja mun talvikumpparikin on puhki, ei nää nykyajan kumisaappaatkaan kestä enää mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, etten ole ainoa, joka on mennyt retkuun. Yhteinen kokemus epäonnistumisesta on melkein samaa kuin menestys?

      Itsekin mietin sitä, kuinka monesti olen aikaisemmin tehnyt johtopäätelmiä pelkän äänen perusteella. Ehkä jatkossa kannattaa myös katsella tarkemmin 👍.

      Poista
  5. Totta että sitä apua ja tukea tarvitaan ihan lähelläkin! Vaikka itse en kovin paljoa fyysisesti kykene auttamaan, yritän kuitenkin kuunteluapua tarvittaessa tarjota. Ja itsekin miettinyt muutaman kerran, että mihinkähän se säästö menee, mikä kävelyreittien auraamattomuudessa säästetään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun sukkiesi valmistumisen seuraaminen on ainakin minulle hyvää sukkaterapiaa 😊. Ihanaa, kun jaat!

      Poista

Kiitos kommentistasi!