perjantai 25. maaliskuuta 2022

Torkkupeittoa ja ripelankasukkia

Tänään ryhdyin pähkäilemään ripelankojeni tolkutonta määrää. Sukkia saan tehdä ikuisesti, ennen kuin saan nuo kulutettua. Sitten tuli idea torkkupeitosta isälle isoäidin neliöistä. Voipi olla, etten jaksa tehdä loppuun asti ja hyvinkin on mahdollista että jaksaessanikin isäni ei ehkä tykkäisi koko tekeleestä. Yritän silti.

Isän estot ovat muistisairauden myötä vähentyneet olemattomiin. Onneksi hän on siitä huolimatta mukava ja jopa hurmaava tyyppi - kunhan osaa nuo töksäytykset tulkita oikein. Jos hän ei jostain pidä, hän tekee sen kovin selkeästi selväksi. Toisaalta ennen muistisairautta hän oli kovin taustalle asettuva myötäilevä mies. Ehkä hän on nyt osittain löytänyt myös itseään.


Sukkia on putoillut puikoilta ennen olkapään operointia ja sen jälkeen. Ripelangoista yritän päästä eroon.

Miesten ripelankasukat ovat kokoa 45. Mukana muutama koiran karvakin. Niitä riittää. Tuo kirjava lanka on todella kirjavaa ja sen tuhlaaminen on hidasta hommaa, jos haluaa mukaan mitään hillittyä ajatusta. Tässä se on yhdistettynä tumman siniseen, jota en koskaan, koskaan enää hanki uudestaan. Se on niin tummaa, että silmukan pudotessa tarvitaan avuksi iso arsenaali valoa ja hiljaisuutta tilanteen pelastamiseksi 👍.  Ei edistä romantiikkaa eikä parisuhdetta muutenkaan.


Nämä sukat menevät lahjoitukseen tai arvontaan, meillä ei ole kotona näin isojalkaisia tyyppejä.


Kiitollisuudella otan vastaan alkaneen viikonlopun. Kroppa ja pää huutavat lepoa, viikko on ollut hektinen.

14 kommenttia:

  1. Hyvä idea tehdä ripelangoista isoäidinneliöpeitto. Isoäidin neliöitä voi virkata peittoon lisää myöhemmin. Olet neulonut hienot sukat! Rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tarja!

      Hieman kauhun sekaisin tuntein odottelen sitä palojen liittämistä yhteen, mutta eiköhän siitäkin selvitä, kun se hetki eteen tulla tupsahtaa.

      Poista
  2. Taas tuli nätit sukat. Tummilla langoilla kutominen, mustalla erityisesti, vaativat melkein otsalampun, jotta silmukat näkee tarkasti. Kirjavat langat ovat minusta nätimmillään yhdistettynä yksiväriseen.
    Ripelangat soveltuvat erinomaisesti isoäidinneliöihin. Eiköhän isäsi peitosta tykkää. Ainakin minun isästäni on tullut muistisairauden myötä varsinainen vilukissa.
    Toivottavasti saat lepoa kropallesi ja päällesi. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between!

      Yritän olla enää ostamatta kovin tummia lankoja, olivat sitten kerällä kuinka houkuttelevia tahansa.

      Poista
  3. Hurja myrsky ollut koko päivän. Tänään jäi ulkoilut väliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkoinen puhuri täälläkin, erityisesti puuskat ovat melkoisia.

      Ei taida sinulla olla montaa päivää vuodessa, kun ulkoilut jäävät väliin?

      Poista
  4. On niin kauniit värit sukissasi. Tummia lankoja ei oikein voi kutoa kuin päivänvalossa, ainakaan yhtä helposti kuin vaaleampia sävyjä.
    Odotan jo malttamattomasti minkälaisen peiton isoäidinneliöistä teet.
    Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  5. Mulle on myös jäänyt noita ripelankoja vaikka kuinka paljon.
    Aioinkin nyt alkaa niistä kutomaan säärystimiä kirppikselle vietäväksi, kun aion taas kesällä pöydän sieltä ottaa, jos nyt vaan terveyteni kestää.
    Mutta torkkupeittoidea on myös hyvä, lankojen vaan pitäisi olla saman vahvuisia, että paloista tulee samankokoisia.
    Kiva niitä isoäidin neliöitä on tehdäkkin.
    Mulla toi selkä taas on niin pahana ja nivelrikko polvessa. Polvi leikataan, kun saan sokeriarvot kuntoon.Siksi olen niin vähän täälläkin ollut, kun selkä ei anna edes istua kauaa.
    Mutta sinä olet kutonut niin tosi kauniita sukkia ja paljon!
    Ja hienoja kuvia linnuista olet myös saanut, kyllä onkin hienoa, kun kevät tulee jo kovaa vauhtia.
    Toivon sulle hyvää kevään odotusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukkia minäkin ensin ripelangasta tein, mutta tuntui, ettei kasa pienene mihinkään. Olen isoäidin neliöitä tehnyt kerran aikaisemmin, mutta ne ovat jääneet tuonne pääteltyinä odottelemaan. Niitä oli ihan liian vähän edes pieneen torkkupeittoon.

      Toivottavasti pääset pian polven korjaukseen ja saat helpotusta arkeen. Selälle toivottelen myös mahdollisimman paljon paranemisia!

      Ihanaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  6. Kauniit sukat 🤍 Ja ymmärrän myös tumman langan tuskan, kun pitää pudonnutta silmukkaa etsiä. Ihan rupesi hymyilyttämään, kun luin ajatuksiasi :)
    Uskon, että isoäidinneliöpeitosta tulee kyllä kaunis.

    Kaunista alkanutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!