torstai 17. maaliskuuta 2022

Työpaikkamatkailua sekunneissa

Aloitin tällä viikolla uuden harrastuksen, tai oikeastaan olen vain hieman kehitellyt aikaisempaa harrastustani. Minun työssäni on paljon palavereita ja nykyään ne käydään Teamsin välityksellä. Sinne saa käden käänteessä omaksi taustakuvakseen oman valitsemansa kuvan. Intohimoisena valokuvaajana olen tähän mennessä valinnut taustakuviksi aina omia ottamiani valokuvia. Samalla ne ovat muistuttelemassa siellä hyvistä hetkistä ja retkistä. Taustamaisemaa katsellessa unohtuu oman itsen tuijottelu kokonaan ja mieliala on paljon suotuisampi.

Nyt olen fasilitointikuvakortteja tehtyäni noin vuoden ajan käynyt läpi massiivisen määrän muiden ottamia oikein hyvälaatuisia kuvia. Minun käyttämäni kuvat ovat Pixabaystä, josta kuvia saa ilmaiseksi eikä jokaiseen kuvaan tarvitse jaksaa kirjata ylös kuvaajan nimeä, kuten alkuun pyrin tekemään. Ajan mittaan se osoittautui aika työlääksi lisävaiheeksi. Olisi kiva, jos nuo kuvaajatiedot kulkisivat kuvien mukana automaattisesti.

Viime viikonloppuna uusia fasilitointikortteja suunnitellessani löysin taas joitakin kovasti itseä sykähdyttäviä kuvia - paikkoja, joissa olisi mukava olla. Siitä lähti liikkeelle idea tallentaa hurmaavimmat kuvat omalle koneelle ja käyttää niitä työpalavereissa omana taustakuvana. Nyt en olekaan enää tutussa maisemassa, vaan kivassa uudessa kohteessa jossakin. Ja ihan työaikana. Työpaikkamatkailua!

Tämän viikon ajan olen matkustellut palavereissa uusissa maisemissa ja ainakin minua se on piristänyt aivan mahdottomasti. Lapsellisesti tuskin maltan odottaa seuraavaa palaveria päästäkseni johonkin mukavaan paikkaan 🥰.

Otinpa muutaman kuvankaappauksen omasta feikkipalaveristani, jossa testailin uusia taustoja. Tältä minä saatan tällä hetkellä näyttää työpalavereissani.




Hullulla on halvat huvit, sanotaan. Halpaa ja nopeaa matkustamista kivasta maisemasta toiseen työpäivän aikana 🥰😂😂😂😂😂.


Sukka-arvonnan palkinnot lähtevät matkaan viimeistään viikonloppuna. Osoitteet ovat täällä ja mieskin kävi ostamassa postista oikein erityiset sukkakuoret 👍.


Upeaa viikonlopun odotusta!

16 kommenttia:

  1. Luovaa taustakuvan käyttöä!!

    Eikö runotorstait enää kiinnosta?
    https://sushuokailee.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sus'!

      Lupaan tutustua runotorstaihin asap 👍

      Poista
    2. Selitätkö vielä, miten systeemi toimii, kiitos.
      Olen semiharrastelija ja en osaa näiden teemojen logiikkaa.
      Muuten voisin yrittää 👍

      Poista
  2. Ai kun kivat taustat! Noita kun osaisi itsekin laittaa👌🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Irkku!

      Zoom- ja Teams-kokouksissa todella helppoja , jos on asennettu pöytäkoneversio. Netin kautta onkin sitten melkoisia rajoituksia.

      Mutta hyviä ja innostavia ilmaisia kuvia netti on pullollaan. Niistä kannattaa etsiä muutama kiva ja harjoitella juttuja niiden kanssa 👍.

      Poista
  3. Kivat taustakuvat!
    Minulla etäpalavereita, joissa on pari tyyppiä, jotka jaksavat kikkailla taustakuvilla enemmänkin. Siellä istutaan usein Enterprise avaruusaluksen komentosillalla tai sitten ohjaamossa karvaisen Chewbaccan vieressä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kepposka!

      Olen jossain webinaarissa tai koulutuksessa ollut mukana sellaisen henkilön kanssa, jonka taustakuvana oli isoissa liekeissä palava talo. Se pysäytti miettimään tuon tyypin mielen maisemaa. Ja ajatukset heti pois itse tapahtumasta. Vaikea tehtävä miettiä, mikä on kokonaisuuden kannalta hyvä kuva ja mikä huonompi.

      Poista
  4. Pihkura sentään! En ollut viikon Roi-reissulla muutenkaan paljoa koneen ääressä, mutta. Jostain syystä sinun postaukset eivät päivity StanstaLandian blogilistalla. Vasta nyt luin jutut palokärkeen saakka. Ennen li "työkalu" listan lopussa, mutta ei enää. Pähkäilen jossain vaiheessa tarkemmin, nyt en jaksa.
    Aurinkoista alkavaa viikonloppua! :D
    Ps. Sun lintu- ja oravakuvat ovat upean tarkkoja ja hienoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Stansta!

      Minulla on sama juttu muutamien blogien kanssa.
      Ne jäävät päivitysjonossa listan viimeiseksi ja ne pitää muistaa joka kerta käydä katsomassa erikseen. Jos joskus keksin vinkin, millä homma pelittäisi paremmin, ilmoitan sen täällä.

      Poista
  5. Onpa kiva idea, joka virkistää varmasti myös muita. Jos siis myös muut Teamsiin osallistujat näkevät taustasi. Ilo ei jää pelkästään siihen taustaan, vaan varmasti erilaisten paikkojen kuvien etsiminenkin on hauskaa.
    Olen hyvin varovainen muiden kuvien käyttämisessä. Sen vuoksi en tiennyt Pixabay-mahdollisuutta. Toki olisi hienoa, jos sielläkin kuvaajat saisivat ansaitsemansa kunnian hienoista tuotoksistaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between!

      Aluksi tallensin jokaiseen kuvaan myös omistajatiedot, kunnes a) havaitsin sen todella työllistäväksi ja b) huomasin, etteivät tallettamani tiedot seuraa kovinkaan moneen paikkaan mukana. Toivon, että hyvä kuva perässä joku lähtisi Pixabaystä etsimään vastaavia kuvia ja löytämään hyvän kuvaajan.

      Toivon kovasti myös, että itseni viihdyttämisen lisäksi taustakuvani viihdyttäisivät muitakin ja saisin herätettyä niin valokuvan kuin luonnonkin vaikuttavuuden aistimista.

      Poista
  6. Hieno idea laittaa taustakuva. Muuten toi nettipalaveriöinti on mulle vierasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Orvokki!

      Palaverointi on muuttunut pandemian myötä ihan uusiin ulottuvuuksiin, samoin etäpalaveroinnin työkalut.

      Poista
  7. Hienot taustakuvat! Olin tänään koko päivän luennolla. Kävi mielessä laittaa taustakuva, mutta en sitten alkanutkaan kikkailemaan. Innostuin tästä postauksesta, niin huommenna taitaa olla luennolla joku hupsu maisemataustakuva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tarja!

      Kiva, että idea herätti ajatuksia!
      Elämä paranee kokeilemalla 🥰

      Poista

Kiitos kommentistasi!