keskiviikko 2. maaliskuuta 2022

Palokärkeä stalkkaamassa

Onneksi meillä on luonto! Tänään en mennyt kotipihaa kauemmaksi, mutta luonnon otuksia kävi siellä vierailemassa parin edellisen päivän mukaisesti melkein ruuhkaksi asti.

Aamupäivällä lintutelevisiota olohuoneen ikkunasta katsoessani huomasin isomman tumman linnun lehahtavan naapurin koivuun. Sehän oli kuin olikin palokärki! Ainakin sitä katselin ja tuumailin, ettei kannata lähteä pihalle kameran kanssa, että lintuhan lennähtää heti pois, kun pääsen paikalle. Mutta kun se jatkoi naapurin koivun äärellä ahertamista, oli ihan pakko kokeilla onneaan ja laittaa ulkovaatteet päälle ja kirmata tonttien rajalle.

Olen kuullut palokärjen huudon monesti jotakuinkin tuosta suunnasta, mutten ole saanut lintua näköpiiriini. Koivun kunnosta päätellen, se oli oleskellut aikaisemminkin juuri täällä.

No, pölähtihän se paikalta aika pian saapumiseni jälkeen. Lumessa tarpominen ei ole aivan äänetöntä puuhaa. Jäin kuitenkin odottamaan varmuuden vuoksi. Ja aivan pienen tovin jälkeen se pyrähti takaisin herkullisen puunsa kylkeen.

Ihan esteetöntä näkymää en saanut palokärkeen, oksia oli välissä aivan liikaa. Piti tyytyä siihen näkymään, mikä oli tarjolla. Pahoittelen tuohon väliin jääneitä oksia.

Onkohan tämä palokärjen omaa palvelumuotoilua? Ainakin se muotoilee koivua kovasti uudelleen ja hyvällä palveluhengellä, sillä luulenpa, ettei naapurin isäntä ole osannut edes tilata tällaista palvelua! Koivut eivät näyttäneet mitenkään erityisen elinvoimaisilta viime kesänäkään, nyt luulen niiden elinvoiman olevan ihan erityisen koetuksella. Mutta tikka tykkäsi!



Tässä puu saa kyytiä oikein urakalla.



Ihan kuin olisi ollut pienoisella matkalla! Olin aivan innoissani linnun seuraamisesta. Eipä ole aikaisempina vuosina käynyt vierailemassa näin lähellä. Viereisessä metsässä niitä asustelee, mutta kuusimetsän keskellä palokärjen valokuvaaminen ei onnistu. Tarkkailu kylläkin.

Nyt kannattaa pitää silmät ja korvat auki, luonto on jo kovasti kevätvauhdissa! 🥰

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, Anne!

      Sellainen semiharvinaisuus minun elämässäni.
      Olen aina yhtä innoissani sen tavatessani.

      Poista
  2. Sait tosi hyvät kuvat. Harvoin pääsee kuvaamaan. Vaikka aika usein näkee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sami!

      Jos ei ole isoja näköesteitä, valoa on tavallisesti ainakin ihan liian vähän. On se vaikea tyyppi kuvattavaksi.

      Poista
  3. Vau, millainen onnistuminen! Palokärjen ääniä kuulen usein, mutta en ole onnistunut näkemään lintua kuin suhahduksena ilmassa.

    VastaaPoista
  4. Tänä(kin) aamuna oli melkoinen konsertti, vaikka sijainnin huomioiden ei uskoisi. Minä en lintuja juurikaan tunne, mutta mustarastaita on paljon ja ne laulavat kovaa. Hyvät kuvat sait palokärjestä, joka todellakin pistää parastaan koivun kylkeen!
    Aurinkoista torstaipäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Stansta!

      Mies on kuulemma kuullut jo aamusella mustarastaiden laulua, minä odottelen omaa tilaisuuttani vielä. Mutta kyllä se eläinten kevätmeteli vain jaksaa piristää 😊.

      Poista

Kiitos kommentistasi!