tiistai 10. tammikuuta 2023

Haaste Kristiinalta: Kolme asiaa


Kristiina julkaisi omassa blogissaan Kolme asiaa -nimisen haastekirjoituksen ja sain ihanasti haasteen vastata siihen samalla aiheella. Kristiina asetti riman korkealle, mutta tyydytään tämän blogin puolella siihen, mitä tämä ilta tuo tullessaan 👍.

Kolmen asian listoilla mennään siis.


Kolme asiaa, joiden tekemistä olen lykännyt

1. Kampaajalla käynti. Lykkääminen ei ole ollut tietoista eikä tahallista. Vuoden vaihteen influenssa sekoitti taas suunnitelmat ja elämän muutenkin. Sitten olenkin mennyt pipo vinossa töiden ja muiden velvoitteiden kanssa. Tukkani on kamalan näköinen, pitäisi varmaan pitää pipoa päässä sisällä, niin näyttäisi paremmalta. Mutta juuri nyt lähetin kampaajalle viestiä ja kyselin vapaita aikoja. Jospa tämä tästä. (Sain kampaajalta viestin takaisin, torstaille on nyt varattu kampaajan aika!)

2. Lankojen järjestäminen. Olen suunnitellut uuden järjestyksen suunnittelemista, mutta muiden hommien jalkoihin pahnan pohjimmaiseksi se on minun listallani vain jäänyt. Täytynee taas kirjoittaa parikymmentä post it -lappua itselleni eri puolille taloa muistuttamaan aiheesta. Se on auttanut moneen unohdukseen aikaisemminkin 👍.

3. Maljakon peseminen. Se on jäänyt tiskipöydälle ja näyttää siinä tavallaan niin mukavalta, että olen kokonaan unohtanut, että sehän pitäisi pestä. Ihan tyypillistä minua. Sopeudun uusiin paikkoihin ilmestyviin tavaroihin niin helposti, etten ehdi häiriintyä niistä.


Kolme asiaa, joita kaipaan

1. Lehtivihreän aika vuodesta. Se voi olla kevättä, kesää tai syksyä. Kunhan lehtipuissa on vihreitä lehtiä, edes pieniäkin ja vaikka edes vähän. Minä alan varmasti hyristä onnesta kovaa, kun se aika vihdoin saapuu 💖.

2. Matkalla oleminen. Se matkakin voi olla lyhyt tai pitkä, lähellä tai kaukana. Kunhan on irtiottoa arjesta ilman kiirettä ja isompia aikatauluja.

3. Omat reissut. Tämä on todella itsekästä, mutta omat reissuni ovat minulle tärkeitä latausaikoja. Nyt on aika pitkään ollut tilanne, jolloin en ole kaiken muun härdellin keskeltä osannut irrottaa itseäni omille reissuilleni. Nekin voivat hyvin olla lyhyitä päiväreissujakin. Käyntejä hoivakodissa ja vanhempien kotona paikkoja laittamassa ei lasketa omiksi reissuiksi.


Kolme asiaa, jotka olen pannut merkille

1. Mukavia ihmisiä on olemassa ihan yllättävän paljon. Ensivaikutelma usein hämää, sen varaan ei kannata nojailla. Mukavat ihmiset vastaavat kivasti pieniinkin huomaavaisuuksiin. Käyttäytyminen luo käyttäytymistä. Arvostavalla kohtelulla oppii toisesta paljon - ja yllättävän usein jotain todella mukavaa.

2. Minä en ole liian vanha. Jos joku väittää niin, hän on liian ymmärtämätön ymmärtääkseen asian oikean laidan 💖.

3. Jotta voi arvostaa muita, pitää arvostaa itseään. Niin se vain on.


Kolme asiaa, jotka tekevät minut iloiseksi (tämä on helppo)

1. Perhe

2. Ystävät

3. Luonto


Kolme asiaa, joita suosittelen

1. Itsestään huolen pitäminen. Itsestä huolen pitäminen auttaa jaksamaan ja pitää arjen parempana. Se lisää myös armollisuuden määrää, eikä sitä ole maailmassa koskaan liikaa.

2. Ystävällisyys. Jälleen kerran: Käyttäytyminen luo käyttäytymistä. Jotain heijastuu takaisin, usein jotain hyvää. Ystävällisyys ei ole keneltäkään pois. Sitä ei tarvitse ruokkia muiden vuoksi, ihan oman itsensä vuoksi ystävällisesti toimiminen tuo meille kaikille paljon hyvää. 

3. Erilaisuuteen ja uuteen suhtautuminen arvostavasti ja uteliaasti. Minkään oven takaa ei löydy mitään hyvää, jollei sitä ensin aukaise.


Kolme asiaa, jotka haluan tehdä pian (tämä on vaikea)

1. Tavata / olla yhteydessä ystävien kanssa. Tauko on ollut liian pitkä. Oi ja voi.

2. Lähteä perheen kanssa syömään. Heti kun kalenterit sopivat yhteen 💖

3. Istahtaa alas pitämään uuden vuoden lupauksiani.Iso kiitos Kristiinalle muhkeasta haasteesta! Enpä ilman haastetta olisi itsekseni tällaiseen pakettiin tarttunutkaan. Mutta oli kiinnostava haaste, pisti miettimään ja vähän pysähtymäänkin. Tämäkin ovi kannatti taas avata 💖

14 kommenttia:

 1. Äkkiäpä saitkin vastattua. Hienosti olet vastannut ja useammankin vastauksen kohdalla, sinun vastauksesi luettuani, ajattelin miksen itsekin ollut hoksannut vastata noin, koska samalla tavalla ajattelin. No, voisikin olla liian tylsää jos samat vastaukset tulisi moneen kohtaan. Sait kivasti tiivistettyä vastauksesi kun et laittanut kuvia väleihin. Tämän jaksaa lukea paremmin kuin minun kilometrin pituisen postaukseni, varsinkin jos lukee puhelimella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta haasteesta, Kristiina!

   Näihin kysymyksiin löytyy varmaan yhtä monta näkökulmaa kuin on vastaajiakin. Siksi ne varmaankin niin hyviä haastekysymyksiä ovatkin 🥰

   Poista
 2. Olipas kiva ja haastavakin haaste! Hienosti sait jäsenneltyä asioita!
  Kerrothan sitten, kun langat ovat löytäneet paikkansa? Olen utelias. ;)
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Stansta!

   Kun jossain vaiheessa pääsen siihen pisteeseen, että langat ovat löytäneet paikkansa, niin ihan varmasti kerron 👍🤭.

   Poista
 3. Kiva postaus ja hyvät vastaukset.

  t: Rva Kepponen, joka ei pysty tänään vierailemaan blogissasi kirjautuneena.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kivasta postauksesta. Kysymykset olivat hyviä, ei yhdentekeviä kuin minun mielestäni joissakin haasteissa. Oli mukavaa tutustua sinuun paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja!

   Kiva, jos tuolta pöhinävastausten seasta löytyi jotain uutta 👍.

   Poista
 5. Kun näin tästä pätkän lukulistalla, ajattelin, etten lue ennenkuin olen itsekin vastannut Kristiinan haasteeseen, koska arvelin, että täälläkin on paljon samaistuttavaa niinkuin oli Kristiinallakin ja sellaisen jälkeen tuntuu, että vaan kopioi muiden vastauksia, vaikka oikeasti on monesta samaa mieltä.

  Tämä oli mun mielestä ihanan hyväntuulisesti ilmaistu "Olen suunnitellut uuden järjestyksen suunnittelemista" :). Minäkin olen muutaman vuoden :D. En tosin lankajärjestyksen, vaan keittiön. Mutta suunnittelun suunnittelu on edelleen aloittamista vaille valmis.

  Ja heh. Helmikuussa olisi tullut vuosi täyteen edellisestä kampaajakäynnistä, joten päätin pistää töpinäksi ja varata ajan tammikuulle. Itseasiassa olen tänään menossa ensin hiusten puhdistushoitoon ja ensi viikolla sitten varsinaiselle asialle. Ei veny yksi käynti liian pitkäksi (tuppaan vähän tylsistymään).

  Kiitos tästä ja mukavaa viikonloppua Susanna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Annukka!

   Suunnittelemisen suunnittelu saattaa olla joissain elämän vaiheessa siitä aktiivisimman lajin touhuamista. Silloin siitäkin voi olla ylpeä. Nyt eivät asiat ole niin huonosti ja pystyin ohittamaan tilanteen vain tuolla tavalla lakonisesti 🤭.

   Ihanaa kampaajareissua!

   Poista
 6. Kyllä on söpöliini. Lumessa on kiva kieriskellä.

  VastaaPoista
 7. Hui mikä haaste! Siinä olis paljon pohdittavaa, ja kun sinä olet niin hyvä vastauksia laittanut, niin tulis varmaan kopsattua ne :) Mutta oletkin pohdiskelevaa tyyppiä, joskus ihan ihmettelen, miten ehdit miettiä ja vielä kirjoittaakin niin paljon kaikkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, RH!

   Olenpas hämmentynyt (ihan positiivisesti) tämän kommenttisi kanssa. Tuli ihan hetken sanattomuus 😂.

   Pohdiskelun synonyymeina voidaan pitää myös jauhamista, vatvomista ja hautomista. Yölliset pohdiskelut (silloin, kun pitäisi nukkua) eivät onneksi päädy näppäimille. Ihan pienen pieni itsesensuuri pelastaa minut (ja muut) silloin tällöin.

   Mutta oikeasti: iso kiitos 💖

   Poista

Kiitos kommentistasi!