lauantai 24. kesäkuuta 2023

Juhannuksen vesimyyrät

Juhannuksen väliterveiset minulta ja vesimyyriltä! Vesimyyrät ovat varovaisia ja niiden kuvaaminen on ollut melkoisen rajoittunutta. Pienikin hätiköinti rannalla aiheuttaa myyrän sukelluksen ja katoamisen. Opettelen siis tässä vaiheessa kohtaamisen oikeaa protokollaa.

Sillä välin täytyy tyytyä peruskuviin, joita saa siis perusprotokollalla. Vaativammat kuvaukset odottavat vielä hetkeään.




Vesimyyrä ui ja sukeltelee kortteiden seassa eikä kuvaaminen ole kaikkein helpointa. Mutta se ui tai sukeltaa vesikortteen luo, jyrsii sen poikki ja palaa uiden sen kanssa rantaan pesäaukon luokse. Kovin lähelle en ole onnistunut pääsemään, välimatkan ja liikkumisen kanssa pitää olla kovasti tarkkana, jos aikoo kuvata jotain.


Ihanaa juhannuksen jatkoa 🥰💖

12 kommenttia:

  1. Jännä veijari. Joskus epäillyt vesimyyrän läsnäoloa rannassamme, mutta todisteita ei ole näkynyt. Arkana eläimenä osaa siis varoa. Kiva oli kuitenkin nähdä kuvistasi, miltä se näyttää 😊.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ansku!

      Meillä paras paikka tarkkailla vesimyyriä on järvikortteiden lähellä. Vesimyyrät käyvät mieluusti noutamassa vesikortteita mukaansa. Välillä sukeltavat kasvustoon, välillä uivat. Sukeltavat pinnan alle katkaisemaan kortteen ja raahaavat sen sitten uimalla rantaan.

      Jos rannalla hosuu ja liikkuu, vesimyyrä keskeyttää matkansa samoin tein. Eli kun paikkansa on valinnut, siinä kannattaa sitten pysyä liikkumatta melkoisen pitkään 👍.

      Ja missä on vesimyyrä, siellä on usein toinen ja kolmaskin. Katseella kannattaa skannata lähirantaa tarkasti, seuraava uimari saattaa ilmestyä ihan yllättävästä suunnasta.

      Poista
  2. Voi iiiks! Miten suloiset kuvat, hauska vekkuli!
    Huippu uimari..
    Aurinkoista kesäkuun viimeistä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päivien ilot!

      Olen taas ihan vesimyyräkoukussa 🙈. Mutta kyllä tämä tästä.

      Aurinkoa sinunkin viikkoosi 🌞

      Poista
  3. Hienot kuvat vesimyyrästä, jollaisia en tiennyt olevankaan. Kivaa iltaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marja!

      Aina oppii uutta 💖. Ja ihanaa oppia uutta 🥰.

      Poista
  4. Upea havainto. Tarkkana tosiaan pitää olla vesimyyrän kanssa.

    VastaaPoista
  5. Harvinaista herkkua jonkin nisäkkään näkeminen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!