keskiviikko 29. marraskuuta 2023

Pienoiskivääri palautettu, ihmettelyä koronan jälkeisen aivosumun kanssa

Meille tuli talvi. Ja sitten on tainnut tulla kaikille muillekin ❄. Tämä näkymä on työhuoneen ikkunasta maanantaina noin klo 10. Pakkasta oli 18 astetta, mikä muutti valon väriä kauniin pehmeäksi 🥰.


Kuvassa näkyy muutamat jalanjäljet, parit koiran jäljet ja sitten lisäksi muiden eläinten jälkiä. Orava ja rusakko ovat ainakin jäljistä päätellen vierailleet. Riistakamera on hankittu, nyt se kannattaisi vihdoin asentaa jonnekin paikoilleen.


Jännitystä herätellyt aseen vienti poliisilaitokselle on nyt tehty. Minua ei pidätetty, vaikka meninkin ensin väärästä ovesta aseen kanssa. Käynti oli suhteellisen miellyttävä. Palveleva poliisi oli oikein mukava ja pätevä, mutta oma jännitys koko ajalta ennen aseen luovutusta oli vähemmän miellyttävä.Tässä se on ihan itse jätesäkkiin pakkaamanani.


Ja tässä ennen pakkaamista.Lapset kertoivat, että isäni oli ammuskellut tällä mökillä heidän lapsena ollessaan hiiriä.


Ase meni romutettavaksi. Perukirjasta pitäisi muistaa vain vielä lähettää pari sivua poliisille. Kunhan tämän korona-aivohäröilyn kanssa tuon vielä muistaisi.


Vähän ihmettelen, etteivät työterveydessä ole ottaneet mitään näkyvää roolia koronan sairastaneiden töihin paluun tukemisessa. Kaikillahan se ei ole ihan helppoa. Tuki toisi säästettyjen eurojen lisäksi säästöjä inhimillisten kärsimysten minimoimisen kautta. Ihan hassua ajatella, että monen moni muukin koronan sairastanut ihmettelee ihan itsekseen, miten ajatukset saisi luistamaan ja työt rullamaan edes puolella teholla. Ihanko totta, ettei kukaan ole auttamassa tämän kanssa? Vuoden kuluttua on taas uusi korona-aalto 🥺.18 kommenttia:

 1. Onpa hienoa, että sait vietyä aseen ilman suurempia ongelmia! (Mikäköhän olisi ollut sessio minun henkilöhistorian kera..?) Kaunis näkymä ikkunasta! Taidan minäkin olla väsynyt, kun luin jotenkin, että "ampui lasten ollessa hiiriä". Ai kamala! ;)
  Lepoa ja voimia marraskuun viimeiseen päivään sekä alkavaan joulukuuhun! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Stansta!

   Onneksi oli vain lukuvirhe, jollaisia minäkin teen tämän tästä. Meidän lapset eivät kuitenkaan ole olleet koskaan hiiriä - edes pieninä 🤭

   Poista
 2. Kaunis ja luminen kuva. Meilläkin ukko teki kaksi tuntia lumitöitä eilen ja tänään.
  Onpas hyvä, että sait aseen palautettua. Minä pelkään pyssyjä. Aikanaan kysyin ukolta heti nimen kysymisen jälkeen "metsästätkö" ja kun vastaus oli "En" meni ukko heti harkintaan. Tämä oli vuonna 1974

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Enkuli!

   Pyssyt eivät ole ollenkaan minun juttuni ja siksikin sellaisen kuljettaminen poliisiasemalle oli kova henkinen haaste.

   Poista
 3. Hyvä, että ase on onnistuneesti viety poliisille.

  Koronan jälkitiloihin ei tosiaan ole ollut juurikaan apua saatavilla. Se on valitettavaa! Koronan tavalliseen flunssaan rinnastaminen on tehnyt myös sitä, että osa sairastuneista paahtaa töitä sairastuttuaan. Joillain tauti onkin niin lievä, että se on mahdollista. Sitten osalla oireet pahenevat ja pitkittyvät.

  Työnantajani on säästökuurilla ja se ulottuu myös työterveyteen. Etätöitä voi tehdä aina, kun pystyy istumaan ja yksi käsi toimii - tämä toki karrikoidusti todettuna työterveyden asenteesta. Sairastin koronan alkuvuonna 2022 ja olin kunnolla kipeänä. Kun sairauslomani loppui ja kerroin puhelimessa lääkärille, että en koe olevani työkuntoinen, että jaksan työskennellä 2-4t päivässä, käski lääkäri sopia asiasta esimiehen kanssa, toivotti hyviä jatkoja ja katkaisi puhelun. Meillä raportoidaan tehtyjä työtunteja aika tarkastikin eikä ole tapaa raportoida "osittain sairaana" ja on se nyt vähän outoa, että esimiehen arvioitavaksi jätetään alaisen terveydentila. Minulla fiksu ja joustava esimies totesi, että teet mitä jaksat. Mutta kaikilla ei ole näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rouva Kepponen!

   Tuo osittaisen työkyvyn/työkyvyttömyyden tunnistaminen ja siihen reagoiminen taitaa olla käytännössä aika teoreettisella (=heikolla) tasolla parhaimmissakin paikoissa. Kukaan ei näytä haluavan ottaa vastuuta noista välitilatapauksista, joita koronakin tuottaa työelämään melkoisen määrän.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!

   Kunhan vielä saadaan asennettua se paikoilleen ja toimintaan 👍

   Poista
 5. Toivottavasti aivosumusi ja muut jälkioireet ovat jo helpottaneet. Minulla jatkuu sitkeä tukkoisuus ja ajoittainen päänsärky.
  Hienoa, että sait vietyä tuon asesäkin poliisille ja nyt on yksi vaiva vähemmän mietittävänä. Meillä molempien vanhempien kuoltua veljeni jäi asumaan kotitaloon ja hoiteli sitä myötä useimmat käytännön asiat, kun meistä seitsemästä lapsesta suurin osa asuu satojen kilometrien päässä lapsuuskodistamme. Melko monta asiaa siinä onkin muistettavana ja hoidettavana kaiken surun keskellä.
  Valon ja ilon pilkahduksia runsain määrin joulukuuhusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hitunen!

   Koronan jälkioireet jatkuvat ihan täydellä puristuksella vielä 1,5 kuukautta sairastumisen jälkeenkin. Tämä on kiusallista, ahdistavaa ja hämmentävää.

   Aseesta eroon pääseminen oli iso henkinen helpotus 🥳

   Poista
 6. sirpahelena.rn@gmail.com2. joulukuuta 2023 klo 8.33

  Huikaisevan kauniita kuvia. Ihanaa valkeaa lunta. Eläinten jälkien perusteella riistakamerasta voisi ollakin iloa.

  Onnittelut, nyt ase on poissa ja olo siltä osin keventynyt.
  Aivosumusi hellittää pikkuhiljaa, niin toivon.
  Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa!

   Lunta tupruttelee lisää päivä päivältä. Suksia kai pitäisi jo kaivaa esiin.

   Ase on poissa, hurraa-huudot sille.

   Koronan jälkioireet jatkuvat ikävästi ihan täydellä voimalla. Syvä epäusko ja toivottomuus valtaavat mielen. Eihän tällainen voi olla todellista?

   Poista
 7. Hyvä että sait aseen polisilaitokselle turvallisesti. Koronan jälkioireisiin kuuluu myös sivosumu. En halua pelotella, mutta eräällä kaverilla aivosumu ja lihaskivut ovat vainanneet jo puoli vuotta, Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja!

   Nämä koronan jälkioireet ovat saaneet minut siihen vakaaseen päätelmään, että jatkossa aion tehdä ihan kaikkeni ja vähän enemmänkin, etten tähän riesaan enää sairastuisi. Ei tämä ole enää siedettävää 😞.

   Poista
 8. Suomi on oikea tukien maa. Tukea sinne tukea tänne. Mikään ei riitä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!