sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Auringon pilkettä, sinistä taivasta ja tinttejä

Tänään taivaalla näkyi sinistä moneen otteeseen. Välillä ihan runsaastikin. Pilvet vaelsivat matalalla ja kulkivat silmämääräisesti arvioituna hurjaa vauhtia :-)

Aurinkokin pilkahteli. Tuli heti kovasti voimaantunut olo. Askel tuntui kevyemmältä ja mieli iloisemmalta.

Tuo kuvausruokintapaikka pitää rakentaa uudestaan joka lauantai. Isot linnut (olettaisin) käyvät huiskimassa ja pyyhkimässä viikon aikana paikan sileäksi ja kaiken sisustuksen maahan. Arki-iltaisin paikka on pilkkopimeä, joten silloin paikalla on turha yrittää tehdä mitään. Lauantaiaamuna alkaa aina uudelleenrakennus.

Kun paikka on melkein koko arkiviikon ilman ruokatarjoiluja, vierailijoita on lauantaina vielä niukasti ja kovin varovaisesti. Sunnuntaihin mennessä uusi ruokapaviljonki on taas huomattu ja sillekin löytyy oma asiakaskuntansa. Onneksi tänään riitti valoa edes jonkinlaiseen valokuvaamiseen :-)
Valkoinen kynttilä häiritsi monia tinttejä, joten poistin sen tunnin kesytysyrityksen jälkeen. Lintujen syöminen on kuitenkin tärkeämpää kuin jouluinen rekvisiitta ;-)

17 kommenttia:

 1. Oli kyllä kiva yllätys vähän nätimpi sää kun oli luvattu. Hyvä kun en alkanut tasajalkaa hyppimään innosta! Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut hauska näky nähdä sinut hyppimässä iloisena tasajalkaa ;-)

   Poista
 2. Näyttää ne tosiaan vähän pälyilevän sitä kynttilää :) ja toisella silmällä herkullisia tarjoomuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja nämä ovat niitä, jotka eivät tehneet paniikkikäännöstä juuri ennen laskeutumista...

   Poista
 3. Aikalailla miettivän näköisiä tinttejä:) Hyvät on tarjoomukset!
  Kiva kuvasarja!

  VastaaPoista
 4. Minä olin aivan onnesta ymmyrkäisenä kun keskiviikkona paistoi piiiiiitkästä aikaa aurinko! Voi hyvänen aika kuinka kaunis se olikaan, olin aivan myyty ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ehtinyt keskiviikon aurinkoa näkemään kuin ikkunan kautta hetken verran. Se ei siis jaksanut ilahduttaa yhtä paljon kuin sunnuntain auringon syleily (kaukainen ja hento, mutta syleily kuitenkin ;-))

   Poista
 5. Totta mitä sanoit auringon voimaannuttavasta vaikutuksesta. Sen huomaa parhaiten nyt kun aurinkovoimaa on viime aikoina ollut tarjolla todella vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ero auringottoman ja aurinkoisen päivän välillä on ainakin omassa kropassa ja pääkopassa mielettömän iso...

   Poista
 6. Hieman pilkahti eilen täälläkin aurinko keskellä pimeää päivää.
  Tintit ei oikein tiedä minkä siemenen tai pähkinänpalan ottaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten ne vain poseeraavat parhaassa kuvakulmassaan ;-)

   Poista
 7. Tintti ylhäältä, tintti alhaalta, tintti vasemmalta, tintti oikealta.

  LAITA LISÄÄ TINTTEJÄ!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anni - lisää tinttejä sataa, halusitte tai ette ;-) Olen nyt päättänyt kuvailla jonkin aikaa pihassa, että pääsen sattumakuvista hieman pitemmälle. Muut linnut pörisevät puskissa ja ovat vaikeita kuvattavia, joten tintteihin on tyytyminen...

   Poista
 8. Voi, tuollaisen kuvaus / ruokintapaikan voisin minäkin rakentaa, ihana idea! Ja anna tulla vain lisää tinttejä, täällä katsellaan mielellään kaikkia luontokuvia =D.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)