maanantai 8. joulukuuta 2014

Kuusitiainen, kanahaukka ja vainukoira

Lauantain räntäsade kertyi lähes lumen kaltaiseksi peitoksi joksikin aikaa. Lauantain muutamat kuvat ovatkin siksi valkoisempia kuin sunnuntain kuvat. Vaan kuusitiainenhan se kuvissa taas. Tylsää vanhan toistoa, mutta onhan se kuitenkin herttainen :-)
Sunnuntaina taivaalle ilmestyi isompi lintu, joka kaarsi ja päivysti ison lenkin palatakseen jälleen metsän rajaan. Kanahaukka partioi ruokareissullaan, toivottavasti löysi jotain nälkäänsä. Se ei ole harvinainen vieras täällä, muttei ihan jokapäiväinenkään.Koira on päättänyt ryhtyä tänään vainukoiraksi. Se vainuaa jotain yläkerran vessan oven karmin luona. Makaa ja päivystää siinä herkeämättä, silmä kovana, käy välillä nuuskimassa, jää seisoma-asentoon vahtimaan - edelleen aistit tarkkana. Kärpäsen se taisi jo pyydystää syöksyllään - en ehtinyt saada sitä pois suusta, mussutti kovaa vauhtia suuhun joutuneen otuksen (?) massuunsa. Kärpäset ovat olleet tähän asti sen ainoa pyydystyskohde. Ikävä kyllä se aina välillä onnistuu... Vessan lattialla köllötteli yksi kuollut kärpänen jalat kattoon ojennettuina, joten siksikin epäilen toisenkin kärpäsen lymyävän täällä jossain. Inhottavaa :-(

19 kommenttia:

 1. Kuusitiainen on niin söpö, kyllä sitä katselee useamminkin.

  VastaaPoista
 2. Ei kuusitiaiseen eikä muihinkaan lintuihin kyllästy, anna tulla vaan!
  Tämä kyseinen lintu on niin pieni sähäkkä sirppana!
  En ole kanahaukan puolella :)
  Meillä tyttären kissa on aikamoinen fakiiri kärpäsjahdissaan tai mikä pitkäkoipi se milloinkin on saalistuskohteena. Kuolemaa halveksuen saliin kimppuun noin viiden metrin loikalla!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kissa kuulostaa melkein meidän koiraltamme. Sillä on varmaan esi-isien joukossa joku kissa ;-)

   Poista
 3. Ihania lintukuvia, kyllä näitä on hauska katslla vaikka kuinka paljon . Meillä käy kuusitiaisia paljon linnun syöttö paikalla niitä on kiva seurata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irma :-)
   Niitä on mukava seurata, sillä ne eivät ole ihan niin hätäisiä kuin tali- ja sinitiaiset.

   Poista
 4. Voi, teillä on kärpäskoira :) jotkut hirvestää tai mettästää muuta riistaa ja tejän koira kärpästää.

  Ja sitähän se on kuvattava, mitä on. Ei tähän aikaan oikein kurkiakaan kuvata. Kuusitiainen on oikein hellyttävän näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen koira meillä ;-) Tosin tänään ei ole ehtinyt ainakaan tässä illalla vielä kärpästää yhtään. Olisikohan taas vuorossa jotkin uudet kujeet? Tai sitten se johtuu vain siitä, että tytär tuli pitkästä aikaa kotiin. Koko koira meni ihan sekaisin ;-)

   Poista
 5. Metsästävä koira :D
  Lunta, oi. Meillä ole tuota valkoista näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, ettei meilläkään ole nyt lunta. Eilen satoi vettä ja tänään on keli ollut plussan puolella. Ulkona on vain niin pimeää, etten osaa ihan varmasti sanoa :-)

   Poista
 6. Hyvä kärpäsvahti:)

  Hienot kuvat! kuusitiaiset ovat niin vikkeliä, enkä ole meillä vierailevasta onnistunut kuvaa saamaan, joten kiva nähdä niitä kuvissa.

  VastaaPoista
 7. Niin on nätti tämäkin kuusitiainen lumisella ruokapaikallaan. Ei näihin kuviin kyllästy.

  VastaaPoista
 8. Kuusitiaista kuvasin myös viikonloppuna...huomisen postaus! Meillä kissat tsiikaa niskat nyrjähtäneinä välillä ullakolle katon rajaan. Sieltä on pyydetty kolme hiirtä tänä talvena. Heti näkee niiden käytöksestä, jos sitä porukkaa liikenteessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei muuten metsästetä eikä vainuta. No, joo: oravan ja kissojen perään ollaan nuuskuttamassa uteliaana (koira siis), mutta niihin se tunne mitään saalistusviettiä. Kärpäset ovat kai sen kokoluokkaa ;-)

   Poista
 9. Ei laisinkaan tylsää. Minusta on kiva seurata pikkulintujen - ja isompienkin - touhuja, mutta kuvaamiseen ei omat vehkeet riitä.

  VastaaPoista
 10. Hyviä kuvia oot ottannu.
  No eihän kärpäset oo mitää. Meil kissat tuo lähes kissan kokosii rottii tullessaa. Nii ja kaikkii muitaki jyrsijöitä ja välillä elävii kyitä. Välil sitä herää kun joku vilistää naamalla, ne on yleensä sisiliskoi.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)