lauantai 6. joulukuuta 2014

Lajitunnistusta - ja hyvää itsenäisyyspäivää!

Meillä itsenäisyyspäivä on aina moninkertainen juhla, sillä samalla vietetään pojan nimipäivää. Nimipäiväkahvit kahviteltiin tänäänkin.

Iltapäivällä oli odottamassa tyttären kummivanhempien pojan ylioppilasjuhlat. Seura ja ruoka oli hyvää, jonkin verran valokuvasinkin.

Siinä välissä päivystin hetken räntäsateessa kameran kanssa pihalintuja. Puussa näkyi yksi lintu, jonka olen nähnyt jo useasti, mutta jota en uskalla varmuudella lajimäärittää. Peipolta se minusta näyttäisi, mutta mitä peippo tekisi täällä joulukuussa? Pari puolivillaista kuvaa sain otettua lajitunnistusta varten. Siellä se omenapuun oksien seassa seisoskeli, hyvää kuvakulmaa ei vain tullut. Mutta osaatko auttaa tunnistuksessa?Hyvää itsenäisyyspäivää!

11 kommenttia:

 1. Osa peipoista uhkarohkeasti jää talvehtimaan, varsinkin jos ei tulipalopakkasia tule. Niillä on etulyöntiasema kevään tullessa :)

  Piti oikein luntata kalenterista, hävetti ihan kun en tienny, ketkä viettää nimipäiväänsä itsenäisyyspäivänä... sen tiiän, että jouluaattona on Aatami ja Eeva (oli pitkään varmaan ainoita päiviä, että miehen ja naisen ihan erilaiset nimet on samana päivänä) ja että ekana joulupäivänä ei oo kenenkään nimipäivä. Kai Jeesuksen synttärit on niin kova juttu, että siihen ei huolita nimipäivänviettäjiä.

  VastaaPoista
 2. Musta ei oo tunnistukseen apua... mutta toivottelen oikein hyvää itsenäisyyspäivän iltaa :)

  VastaaPoista
 3. Mukavaa itsenisyyspäivän iltaa Sinulle Susanna!
  Onkos sellainen kuin järripeippo olemassa, sellainen tuli mieleen jostain...

  VastaaPoista
 4. Hyvää itsenäisyyspäivää! Kyllä se peipolta näyttää tuo tipu.

  VastaaPoista
 5. Peipon kannalla minäkin. Täällä myös muutamia peippoja ja ilmeisesti jäävät talveksikin, elleivät ihan eteläiseen Suomeen lennä. Muutolle tuskin enää lähtevät.

  VastaaPoista
 6. Rohkea peippo jäänyt yrittämään talvehtimista, toivottavasti selviää.

  VastaaPoista
 7. Yleissivistyksessäni on monenlaisia puutteita, yksi se etten tunne oikein mitään lintuja.
  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 8. Vo peippo-rukkaa, toivottavasti ei tule kova talvi ;)

  VastaaPoista
 9. Järripeipolta näyttää. Meillä on tässä pyörinyt niitä parikin, mutta nyt ovat hävinneet jonnekin.

  VastaaPoista
 10. Mielestäni ihan tavispeippo, järripeipolla on kirkkaammat värit ja pilkkuja vatsapuolella. Meilläkin mökille on jäänyt yksi naaraspeippo, sillä on siivessä joku vika, joten on ollut pakko jäädä tänne. Toistaiseksi pärjännyt jämillä, jotka tipahtelevat muilta linnuilta lintulaudalta. Kuusitiainen usein tiputtelee pari-kolmekin siementä maahan ennen kuin joku siemen sille kelpaa. Pidetään peukkuja, että peipot sinnittelevät kevääseen.

  VastaaPoista
 11. Kiitos teille kaikille tunnistusavusta!

  Itse pähkäilin jonkin verran peipon ja järripeipon välillä - kummatkin olen nähnyt vain kesäasussa. Laitoin tunnistuspyynnön lisäksi fb: Suomen linnut -ryhmään. Selvä enemmistö kaikista vastaajista luokitteli linnun peipoksi.

  Sitä aloin seuraavaksi miettimään, miten tuon peipon selviytymistä talven läpi voi auttaa muilla keinoin kuin ruokinnalla - eli onko vielä jotain muutakin, mitä voisin tehdä?

  Pidetään peukkuja pystyssä ja sormia ristissä, että talvi kohtelisi näitä pieniä lintuja hyvin.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)