tiistai 16. joulukuuta 2014

Käpytikka tolpassa ruokailemassa

Kotiin tullessa tie oli peilijäässä ja maistelin jäätanssin tuntumaa autolle talsiessani. Jaloilleni päädyin, vaikka välillä vaikutti paljon pahemmalta. Pakkanen oli puraissut ja auton tuulilasi oli komeissa kuvioissa - tiukassa jäässä. Onneksi ei ollut kiire minnekään, sulivathan ne siitä, kun auton moottori vähän aikaa siinä huristeli.

Viikonlopun käpytikka oli ruokailupaikalla arka, kuten se oli aikanaan vanhallakin ruokapaikalla. Kameran kanssa en päässyt sen kimppuun pihalla, mutta tuon viereisen valo-/sähkötolpan kimppuun se lehahti ja sinne jäi. Keväällä ja alkukesästä se rummuttaa nokallaan katuvalon metallista kupua. Nyt se tyytyi tunkemaan kuusen kävyn nokkimarakoon ja alkoi aterioimaan. Se oli niin korkealla, että lähellä sai yrittää kuvata kaikessa rauhassa :-)

Kauhean näköisiä nuo johtoviritelmät noissa vanhoissa tolpissa. Varmasti ihan laillisia, mutta jotenkin hieman pelottavan näköisiä...
21 kommenttia:

 1. Tikka löytää herkkupaloja noista vanhoista pylväistä, hienoja kuvia!

  Liukkaaksi menee, varovaisuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minttuli!

   Seuraavana aamuna oltiinkin sitten taas lämpöasteilla, lyhyt pakkaspiikki oli.

   Poista
 2. Niin, se tais vielä viime töikseen sataa vettä ennen kuin pakastui. Jääkuori tuli kaiken kastuneen ylle.
  Ja kyllä Suomessa on paljon kauniita lintuja, niinkuin tuo tikkakin, etenkin koiras punaisine laikkuineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siinä taisi käydä - todella liukas pinta oli kauttaaltaan.

   Poista
 3. Näistä lähikuvista pääsee hyvin katselemaan lintujen yksityiskohtia. On se tuo tikkakin kaunis ja näyttävä lintu.

  VastaaPoista
 4. Eilen oli kyllä mahdottoman liukasta! Aamulla näytti selkeältä ja otin kameran mukaan töihin. En tiedä kumpi pelotti kävellessä enemmän: se että loukkaan itseni vai se että kamera menee rikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä sitä onkin arpomista, kun yrittää olla liukastumatta ja varautua siihen, että jos liukastuu, niin ainakin kamera selviää kolhuitta ;-)

   Poista
 5. Olen myös kuullut ja nähnyt tikan rummuttavan katuvalokupua ja miettinyt että se tekee se varmaan vaan komean äänen vuoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että se liittyy reviiriin ja siitä tiedottamiseen. Eniten tuota kovaäänistä rummutusta kuulee kuitenkin kriittisinä aikoina keväästä kesään.

   Poista
 6. Kaunis on tikka ja oikein poseraa sinulle. Miksiköhän tikka muuten täälläkin hakaa vanhaa sähkötolppaa vaikka ruokaa ja luonnon puita on kuinka paljon. Ehkä kaikuu mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se ole se viestittely, minkä takia tolppa kelpaa :-)

   Ymmärtääkseni tikoilla on omat vakiokolonsa, mihin vievät kävyt hakattaviksi. Kun on kerran hyvän käpykolon löytänyt, niin sinne tuodaan sitten uudetkin kävyt. Pysyvät kävyt paikallaan ja tikka pääsee keskittymään kävyn tyhjentämiseen.

   Poista
 7. Komea kaveri! Tikka rummuttaa valokupuja saadakseen tehostusta äänelleen, muut tikat kuulevat paremmin, kenen reviiri.

  VastaaPoista
 8. Voi, että miten suloinen! Se on hyvä piilo kävylle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että se on vähän niinkuin tikan lautanen. Käpy on siinä sen aikaa, minkä ruokailu kestää. Pysyy hyvin paikoillaan sillä aikaa, kun tikka nakuttaa sen sisältä siemeniä.

   Poista
 9. Upeat kuvat ja nuo "johtoviritelmät" antaa mukavaa kontrastia kuvaan.

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia tikasta. Odotan kovasti joulua ja että pääsen maalle uusimman putkeni kanssa. Istun varmaan koko joulun pyhät metsän laidassa kameran kanssa =D.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)