torstai 30. heinäkuuta 2015

Ruskeakarhu ja huonoa tilannetajua...

Ranuan eläinpuistossa elelee myös muutama ruskeakarhu. Tämä ruskeakarhu asustelee aivan jääkarhujen naapurissa. Sekin sai alkupaloiksi porkkanoita (ei niin hirveän hyviä) ja omenoita (ne olivat tosi hyviä ;-)). Ennen ruokailua se otti rennosti. Aurinko paistoi ja tuuli henkeäili pehmeästi...


Eläinten hoitaja kertoi, että tämä karhu on oppinut emoltaan 'joogaamaan'. Ja siltähän tuo touhu näyttikin, kun se alkoi venyttelemään ruokailua varten ;-) Harmi, että aurinko takaa kuviin kovat kontrastit - mukavaa, että melkein koko päivän oli aurinkoista :-)



Asiasta kolmanteen...

Aamulla (myöhään) heräsin meteliin ja ihmettelin, kenen pitää ennen yhdeksää pitää moista mekkalaa. Pian huomasin ikkunasta heijastuvat siniset vilkkuvalot. Tällä kertaa paikalla olivat niin poliisit, pelastushenkilökuntaa kuin sairaanhoitoihmisiäkin ambulanssin kera. Olin onnistunut olemaan heräämättä, kun auto oli jysähtänyt puuhun talon vieressä - ilmeisen kovalla vauhdilla. Puuhun jäi iso jälki ja auto päätyi katolleen. Pelastushenkilöstö oli saanut tuossa vaiheessa auton toisen puolen ovet leikattua irti ja irroittivat nähtävästi kuljettajaa.

Paikalle kerääntyi ymmärrettävästi yleisöä lähinnä ohikulkijoista. Häiritsevää oli, että osa näytti unohtavan välillä vakavan tilanteen ja keskustelu meni hauskaksi naureskeluksi. Se ei tuntunut minusta sopivalta, oli pelastettava sitten hengissä tai ei. Olisihan tuossa ollut tilaa siirtyä hekottelemaan vähän kauemmaksikin. Kukaan ei olisi varmaan pistänyt pahakseen...

18 kommenttia:

  1. Komea karhu!

    Minä onnistuin kerran pysymään täydessä unessa, vaikka talon edessä pörräsi mediheli että poliisit. Mies kertoi jälkikäteen.

    VastaaPoista
  2. Ihana joogaava karhu!

    Tuollaisessa tilanteessa nousee tunteet pintaan, mutta että nauraskelua...:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikämiehet taisivat unohtaa jo, missä tilanteessa ovat...

      Poista
  3. Kyllä tuo karhu on kaunis eläin kun sitä saa ihailla eläintarhassa. Meilläkin on ollut aurinkoinen sää tänään ja on voinut tehdä töitä puutarhassa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  4. Hauskat kuvat :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marru!

      Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin :-)

      Poista
  5. Eläinten touhuja on kiva katsella. Karhuja tietenkin turvallisen välimatkan päästä.
    Aikamoinen herätys. Toivottavasti uhri selviää ja mielellään ilman vakavaa vammautumista. Ei kyllä ole naureskelun paikka, vaikka se olisikin merkki hämmennyksestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietty etäisyys tekee näiden kanssa oikein mukavaa ;-)

      Päivän lehden mukaan kuski selvisi vain nirhaumilla. Auto tosin meni reippaasti lunastuskuntoon. Onnea oli matkassa onnettomalla tällä kertaa...

      Poista
  6. Toivottavasti kolarissa ei käynyt pahasti. Ihanat nallet ja joogakuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olosuhteisiin nähden hyvin on ymmärtääkseni kuski selvinnyt. Vielä ambulanssiin siirrettäessä en osannut jähmettyneestä kropasta arvella yhtään mitään.

      Hauskaa joogaa minustakin :-)

      Poista
  7. Hauskasti otso joogaa. Milloin porukat oppii, että kova vauhti tappaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =D

      Tässä on ollut muutakin kuin vauhtia, vaikka vauhti on melkoinen paha tuolla innostavalla suoralla tien pätkällä... Kuski oli menettänyt auton hallinnan ihan suoralla tiellä, ei jarrutusjälkiä ja ajautunut vastakkaiselle puolelle, ajanut siellä olevan liikennejakajan (koroke) yli ojan luokse puuhun ja siinä välissä kiepsahtanut katolleen... Ihan helposti auto ei suoralla tiellä kuivalla kelillä lähde noin käsistä. Lehden mukaan alkoholilla ei ollut osuutta asiaan...

      Poista
  8. Karhu näyttää leppoisalta. En silti metsässä haluaisi tavata karhua.

    VastaaPoista
  9. Haha, hauska temppu. Tuo sympaattinen karhu tietää miten saa yleisön hyvälle tuulelle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!