keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Nälkäinen äippäorava

Pari iltaa sitten huomasin työhuoneeni viereisen kuusen oksilla vipinää. Siellä oli orava - nälkäinen, hätäinen ja melkein peloton. Ehdin hyvin hakemaan kamerani alakerrasta ja avata ikkunan. Orava oli sillä välin vain vaihtanut hieman paikkaa, muttei kadonnut minnekään. Valo ei ollut ihan parhain, mutta sehän ei saa estä kuvaamista ;-)

Nälkä oli ilmeistä, se oli niin kiihkeä hamutessaan kuusen uusien vuosikasvainten alkuja. Niistä ei tule nyt kerkkiä, mutta hyvä, että toinen sai nälkäänsä tainnutettua.




Kiire ja vimma vain jatkuivat ja ihmettelin jo tuota kiivaan nälän määrää.


Sitten orava huomasi minut, pysähtyi hetkeksi pohtimaan ja arvioimaan tilannetta...


jatkaakseen sen jälkeen yhtä estottomasti kiihkeää ruokailuaan. Itse asiassa jo tuosta yläpuolella olevasta kuvasta näkyy sen nisä, eli tämä rouva imettää ja poikaset voi jättää yksin vain hetkeksi. Nälkä ja kiire saivat näiden kuvien läpikäymisen aikana selvääkin selvemmän selityksen. Ihan alimmasta kuvasta näkyy oravan massu oikein kunnolla. Onnea äippäoravalle :-)



14 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat. Orava vauvat vie emolta voimia;-)

  VastaaPoista
 2. Meillä on vielä lintujenruokinnalla vähän sapuskaa, kun tuntuu kelpaavan, ja siinä oli tänään orava syömässä siemeniä. En tarkistanut, oliko äippä, mutta hyvin mahdollista kun tuossa aiemmin pariskunta tässä juoksenteli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on lintujen ruokintapaikalla vielä siemeniä, mutta tämä oravaäippä taisi olla ravintotietoinen ja valita jotain c-vitamiinipitoista ;-)

   Ihmettelin silti, ruokintapaikalla olisi ollut niin paljon nopeampaa täyttää vatsansa.

   Poista
 3. On se vaan niin söpö. Upeat kuvat.

  VastaaPoista
 4. Oravat ovat söpöluokassa kärki päässä. Nyt alkaa olla monenlaista herkkua tarjolla.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)