torstai 20. kesäkuuta 2019

Juhannusta pensastaskun kera :-)

Mieheni näki eilen aamulla lammella tuorettakin tuoreemman sorsapoikueen. Iltapäivällä kävin lammella ja poikaset olivat kadonneet. Jäljellä oli vain pienten höyhenten massaa rannoilla. Se on taas tuota luonnon kääntöpuolta. Toisaalta omaan tai poikastensa nälkään joku on ne poikaset napannut. Ravintoketju.

Milloin sinun kesälomasi alkaa? Minä aloitan lomani heinäkuun puolessa välissä ja se on minun töideni kannalta aivan täydellinen ajankohta. Olen kuullut surkutteluja ja osanottoja 'myöhäisen' loman alkamiseni suhteen, mutta minusta ajoitus on täydellinen. Heinäkuun alkuun asti ohjelmassa on työpajoja ja niiden valmistelua sekä muita kiireellisempiä rästitöitä. Vasta heinäkuun alussa pääsen työlistalla olevien ei-kiireellisten töiden kimppuun. Pääsen siis tekemään työlistani about loppuun ilman paniikkeja. Eläköön sille :-)

Juhannus tarkoittaa minulle kesän kärkeä ja yhtä ylimääräistä vapaapäivää töistä. Kävin tänään töiden jälkeen ostamassa kesäkukkia pihalle. Selvästikin taaskin aivan liian myöhässä ;-) Ensimmäisessä myymälässä ei ollut kesäkukkia jäljellä käytännössä ollenkaan. Toisessa myymälässäkin totesin olevani kovasti ajasta jäljessä. Sopivia kukkia oli vaikeaa löytää. Tein siis kompromissin. Ostin kasveja ja ruukkuja, varsinainen istutustyö tapahtunee juhannuksen pyhien aikana.

Vakipellollani luulin muutama päivä sitten nähneeni kivitaskun. Kuvien tarkempi tarkastelu tietokoneella osoitti nopeasti, että olin ollut aivan väärässä. Facebookin ihanan Suomen linnut -ryhmän kautta sain jälleen kerran tunnistusavun pulmaani: Kyseessä oli pensastasku!

Upeaa juhannuksen aikaa kaikille teille ihanat blogiystäväni :-)


14 kommenttia:

 1. Monta kertaa olen lomaillut vasta elokuussa. Siinä on hyvänä puolena se, että valtaosan muista työntekijöistä ollessa lomalla sai tehtyä rästityöt pois ja usein oli aikaa muutenkin miettiä töitään rauhassa ja huolella.
  Hienot kuvat pensastaskusta. Sillä olisi valmius nuorallatanssijaksi.
  Oikein lempeää juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between :-)

   Parin viikon rauha keskittyä vain omien töidensä läppuun saattamiseen ja jopa kesäloman jälkeisen ajan suunnitteluun tekee todella hyvää. Lomalle lähtee huomattavasti tyynempänä ja hyvällä tavalla virittyneenä :-)

   Poista
 2. Oma lomani alkoi viime maanantaina. Minun piti mennä heinäkuun toiseksi viimeisellä vklla töihin, mutta esimies soitti eilen ja sanoi, että haluaisinko jatkaa lomaani kuitenkin, kun päiväkodin kesäpäivystykseen onkin tulossa yllättäen tarpeeksi henkilökuntaa. Siispä menen töihin vasta elokuun alussa ja kiitollisena lomailen tavallista pidempään.
  Oikein ihanaa ja levollista lomaa Sinulle sitten, kun lomalle siirryt ja hyvää juhannusta juuri nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piipe :-)

   Ihanaa, kun töistä soitetaan noin päin.
   On paljon paikkoja, joista soitetaan, että nyt täytyisi keskeytellä lomaa vähäksi aikaa :-(

   Poista
 3. Aika luonteenomainen päivystyspaikka pensastaskulla :) naaraat on monella lajilla mulle ihan mahdottomuus tunnistaa. Koiraat sentään saattaa laulusta tuntea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä oli monta :-)
   Pysyivät kohtuullisen hajuraon päässä.

   Poista
 4. Kaksi työpäivää ja sitten loma! Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 5. Paljon hienoja kuvia löytyy blogistasi. Kyllä meillä on kaunis luonto. Minä vietän juhannuksen töissä ja aloittelen lomaa heinäkuun alussa. Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)