perjantai 23. elokuuta 2019

Liian paljon sateita jossain - ja keltavästäräkkejä (?) muualla

Tämä viikko oli jo ihan vauhdikas työviikko. Kesän leppoisat hetket on vietetty, nyt mennään taas vauhdilla. Niin sen kai kuuluukin mennä ;-)

Säästelin vuosilomiani myös syksylle. Syksyn loma on nyt varattu ja tarkempi suunnittelu alkaa nyt. Suunnittelu ja taustakartoitus ovat ihan parhaita asioita lomissa ja matkoissa :-) Niihin kuluu aikaa ja lomakohteeseen tulee perehdyttyä paljon paremmin kuin ilman kunnon suunnittelua. Lomakohde on siis mielessä kauan ja perusteellisesti :-)

Tänä syksynä suuntaan Latviaan. Majapaikka on Riiassa, mutta retkeilysäde ulottuu kaikkialle ympäristöön. Vielä on hyvin aikaa suunnitella :-) Kaikki vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita.

Säästin taas melkein sata euroa matkakuluissa, kun maltoin odotella ja vahtia sopivia tarjouksia. Meno-paluumatkat Helsingistä Tallinnaan ja takaisin auton, hytin ja aterioiden kanssa oli vain 151 euroa (Viking Line). Siihen sisältyy 6 euron hintainen peruutusmaksu. Asunto Riiasta on varattu booking.com:in kautta. Sitä kautta on löytynyt aikaisemminkin hyviä matka-asuntoja, luottamus tuo helppoutta uusiin varauksiin.

Loman jakaminen osiin tuo toivoa ja odotusta vuoden varrelle eikä pitkää puurtamisjaksoa pääse tulemaan omaa jaksamista nujertamaan :-)

Pellon (juuri sen pellon, jolla aina käyn) reunalla kulkevan tien päällä pörräsi västäräkin oloisia lintuja poikkeuksellisen hullaantuneesti. Pysäytin auton tien reunaan ja kurottelin sivuikkunasta kuvia linnuista. Veikkaisin keltavästäräkeiksi.Tässä viimeisessä jokin lajitoveri lentää siitä (kameran ja keltavästäräkin) välistä. Se näytti pikkukuvasta ensin ihan varjolta, mutta ihan lentävä lintuhan tuo on :-) Hassu kuva. Piti ihan liittää tähän ;-)


Äsken satoi vielä kovasti, vaikkei varmasti lähellekään niin kovasti, mitä Helsingissä on tänään koettu. Meillä ei tulvi eikä purskahtele. Huomiseksi on luvattu sateetonta.

Onkohan tuo maan alle parkkipaikkojen rakentaminen oikeasti ihan viisasta näissä muuttuvissa ilmasto-olosuhteissa? Etenkin asuinrakennuksissa on vaikeaa kuvitella, kuka haluaisi asua katutasossa ydinkaupungissa? Verhot pitää olla edessä aina kuitenkin. Jos pari alinta kerrosta olisikin pysäköintiä varten ja ihmiset pääsisivät asumaan hieman ylemmäs?

Ymmärrän, ettei tuo onnistu kädenkäänteessä, mutta jos jotain ei tavoittele, se harvoin tipahtaa syliinkään. Aina kannattaa tavoitella parempaa :-)

Oikein hyvää viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Keltavästäräkki ei taida olla ihan jokapäiväinen näky? Itse olen nähnyt sellaisen vain kerran (mutta minä nyt en olekaan mikään lintutuntija).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mikään tavislintu ole :-)
   Nyt taitaa olla niiden muuttoaika.

   Poista
 2. Kyllä se keltavästäräkki on ja varjo kuvassa saattaa olla muodoista päätellen pääskynen.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)