keskiviikko 7. elokuuta 2019

Nyt on perhosbaarien aika

Muutaman pihallisen suruvaippakohtaamisen jälkeen ymmärsin, että nyt on todellakin taas jo perhosbaarien aika. Toki perhosbaarin olisi voinut pystyttää jo aikaisemminkin, mutta omien lomien vuoksi baarien perustaminen tulee lykättyä aina todelliseen tarpeeseen. Suruvaipan pysähtyminen pihassa on aina merkki ihan oikeasta tarpeesta.

Pykäsin nopeasti pystyyn ensimmäisen perhosbaarin niistä aineista, mitä sattui olemaan helposti saatavilla. Kertakäyttöolutmuki (jäämiä jostain juhlista) sai reiät reunoihinsa ja niistä läpi seiskaveikkalankaa ripustimeksi. Mukiin sisään vaahtomuovia ja viinisekoitetta. Viinisekoite koostui näissä jämäolosuhteissa maderisoituneesta punaviinistä, valkoviinietikasta (punaviinietikkaa ei ollut) ja hunajasta (fariinisokeriakaan ei ollut). Tulos oli kokeileva, vaan ei esteettinen. Pian paikalle saapui ensimmäinen amiraaliperhonen ruokailemaan kuin todistaakseen sen, ettei ulkonäöllä todellakaan ole mitään merkitystä.


Koska tuoksu kiinnosti perhosia noin helposti, seuraavaksi ohjelmassa oli lisätä baarien lukumäärää. Nyt oli aikaa miettiä hieman estetiikkaa. Olen luopunut vuosien varrella todella paljosta määrästä tavaraa ja oikeanlaisia ripustuksia oli vaikea keksiä. Kunnes muistin talven tuikkulyhdyt. Kaivoin pari niistä jouluvalosäilöistä esiin ja tein niistä hieman kauniimpia perhosbaareja.

Vaahtomuovin sijaan laitoin lyhtyihin sammalta (onneksi sitä kasvaa paikoin nurmikon seassa todella riittävästi ;-)). Viinisekoite lähti taas tuosta vanhasta maderisoituneesta punaviinistä, vartavasten ostetusta punaviinietikasta ja vihdoin taloon hankitusta fariinisokerista :-) Kaksi pikkubaaria pääsivät sembramännyn oksille odottamaan vieraita.

Nämä näyttivät heti paljon esteettisemmiltä kuin muovinen oluttuoppi vaahtomuovin kera ;-) Eläköön kaikki monikäyttöiset kausikoristeet!Seuraavana päivänä ensimmäinen amiraaliperhonen saapui uusiin baareihin 'hörpylle'. Voiko enää kauniimpia vieraita omaan pihaansa toivoakaan? (Linnut olivat todennäköisesti käyneet yön aikana järjestelemässä sammaleita uudelleen kauniimpaan asentoon ;-))
Joko sinun pihassasi on perhosbaareja?

17 kommenttia:

 1. Suunnitelmissa on ollu koko kesän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, enää se viimeinen nytkähdys :-)

   Poista
 2. Minulla myös, ohjekin on jossakin, mutta missä ihmeessä se nyt on...(etsimistä)..
  Tuo kynttilälyhty alustana on hyvä idea.:)

  VastaaPoista
 3. Oi..tuollainen perhosbaari on kyllä pistettävä pystyyn, Kiitos vinkistä:)🖤 Perhosien lentoa ja eloa on niin mukava seurata! Leppoisaa päivää🖤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita kuvaa blogiisi, kun pääset siihen pisteeseen. Sinun käsistäsi tulee aina kaikkea niin kaunista :-)

   Poista
 4. Kiitos muistutuksesta! Täytyypä laittaa baari pystyyn.

  VastaaPoista
 5. Tuli hieno baari...nyt miettimään, mistä itse rakentelisin!

  VastaaPoista
 6. Hih hih. Kohta on paljon humalaisia lentämässä. Ei olla vielä laitettu perhosille baaria.

  VastaaPoista
 7. Saattavat houkutella myös ampiaisia...

  Tänä kesänä jälleen helteillä kaikki ötökät ovat kaivanneet nestettä.
  Isot ja pienet.
  Perhosista alkaa olla jo viimeiset esillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti meidän baarit ovat kutsuneet myös amppareita, mutta tähän mennessä ne eivät ole olleet juurikaan kiinnostuneita - ihanaa :-)

   Meillä on pihan perällä vesiastia pikkulinnuille ja siileille. Siileistä en tiedä, mutta vesi vähenee nopeasti ja melkein aina paikalta lehahtaa jokin pieni lintu pois, kun astelen sinne päin.

   Poista
 8. Hyvä idea tuo baari, hyönteishotelleja olen rakentanut ja istuttanut hyönteisiä houkuttelevia kasveja. Mahtavaa, että luontoa varjellaan kaikin tavoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyönteishotelleja en ole vielä kokeillut. Täytyypä pistää ajatushautomoon :-)

   Poista
 9. Kaunis perhosbaari! Omat viritykset ovat olleet surkean epäesteettisiä :/ Taidan napata idean!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)