perjantai 16. elokuuta 2019

Oravamaatti on kovassa käytössä :-)

Oravien ruokintalaite on ollut yllättävän ahkerassa käytössä. Ryhdyin laittamaan sinne pähkinöitä (kuten moneen muuhunkin paikkaan) varmistaakseni läheltä piti -äippäoravan ravinnon saannin. Sen suu ja leuka näyttivät vielä heinäkuun alussa todella heikoilta ja halusin olla varma, ettei sen selviytyminen jää minusta kiinni.

Pian selvisi, että tuo äippäorava käyttää vain oravamaatin tasolle jätettyjä pähkinöitä. Sen jälkikasvu on sen sijaan sinnikkäämpää tai nokkelampaa porukkaa ;-) Tämän vuoden ensimmäisen pesueen juniori asioi ruokintalaitteella kuin kotonaan. Pitkään olen seuraillut juniorin touhuja ruokintalaitteella, mutten ole vielä ehtinyt kameran kanssa mukaan touhuun. Ennen kuin tänään :-)

Tästä voisi ottaa mallia aamujumppaan ;-) Tasolle siirtyminen ei ole yksinkertaista, ruokintalaitetta voisi varmaan tässä suhteessa hieman kehittää...


Koska ruokintalaitteessa on pähkinöitä vain kevyesti pohjalla, niiden tavoitteleminen vaatii aikamoista uhrautumista. Tässä ponnistellaan ihan viimeisillään ;-)


Tätä kuvaa ottaessa kameran etsimessä ei näkynyt lainkaan tuo oravan pähkinöitä tavoitteleva tassu laitteen sisällä. Onneksi tuli räpsittyä kuvia siitä huolimatta :-) Ihanan epätoivoinen kuva - paitsi että orava sai kyllä kaiken tavoittelemansa.Oravamaattiin palattiin juuri niin monta kertaa kuin se oli tarpeen. Viimeiset saaliit käytiin piilottamassa läheisiin kuusiin :-)


Vaikka ainakin meille Hämeeseen upean sääennusteen tilalle on tullut hieman sateisempi ennuste, otetaan silti ilmoista, luonnosta ja levon tarpeesta irti kaikki mahdollinen. Ihanaa viikonloppua :-)

8 kommenttia:

 1. Erittäin hyvä hankinta oli tuo syöttölaite. Siellä kävi myös pikkulinnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkulinnut jaksavat hämmästellä sitä, miten eivät pääse laitteen sisällä oleviin pähkinöihin kiinni ;-)
   Näistä tämän hetken oravista tämän kesän poikaset osaavat käyttää laitetta kuin omaansa, äippäorava ei edes yritä.

   Poista
 2. Meillä levis tuo syöttölaite tuon pleksin kohdalta, en oo tullu hommanneeksi uutta. Mutta kylläpä orava on eineensä saanut ilmankin :)
  Niin kiiltäväturkkista porukkaa, on saatu hyvät ruuat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on mielestäni tämän kesän ensimmäisestä poikueesta. Emo on ruokkinut hyvin :-)

   Poista
 3. Nerokas idea tuo oravamaatti! Meillä in ei pahemmin näy oravia, mitta ehkä niitä ruokinnan myötä ilmestyisi. Tuolta pähkinät eivät varmaakaan pahemmin putoile maahan (paitsi jos oravat piilottelevat niitä?).

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)