lauantai 23. tammikuuta 2021

Menneen kevään kottarainen ja peippo

Talvikuvauksen takkuillessa selailen joutessani vanhoja kuvia. Niitä, joita olen ehtinyt aikaisemmin vain silmäilemään, mutta jotka ovat joutuneet odottamaan sitä oikeaa kohtaamista.

Taas täytyy todeta, että Suomi on todellakin täynnänsä mahtavia ja ainutlaatuisia vierailemisen arvoisia paikkoja. Jos haluaa nauttia luonnon näkymistä, valikoima on siltikin ihan mielettömän suuri. Paljon löytyy niitäkin paikkoja, joiden ääreen voi vain pysähtyä autolla ja kävellä muutamasta metristä muutamaan sataan metriin ja jo pääsee nauttimaan suomalaisen luonnon ihanuudesta!

Nämä kuvat löytyivät toukokuisen Paraisten reissun kuvasaldosta. Täytyy jossain vaiheessa oikein tarkistaa, mitä olen kuvista päätynyt julkaisemaan, mutta nämä näyttivät väliin jääneiltä.

Lähdin ajamaan Saariston rengasreittiä Paraisten kautta Nauvoon ja Korppooseen. Sekä Korppoo että Nauvo kuuluvat nykyään Paraisiin. Mutta siis rengastietä etelästä pohjoiseen. Tyydyin päiväreissuun ja käännyin Korppoosta takaisin. 2019 kiersin reitin kokonaan pohjoisesta etelään.

Minulle uusissa paikoissa käyminen ja niihin tutustuminen tekee todella hyvää. Reviirini ja matkustustapani ovat vuosi vuodelta monipuolistuneet. Käyn eri paikoissa katsomassa nähtävyyksiä, mutta spottailen kartalta ja netistä muitakin mielenkiintoisia paikkoja, joissa pyrin käymään vierailujeni aikana. Tämä teettää etukäteistyötä, mutta on todellakin sen arvoista!

Toukokuun reissulta jäi julkaisematta kottaraisen ja peipon kuvat Lenholmin luontopolulta. Kottaraisia oli liikkeellä paljon. Niillä oli selvästikin eväitä jälkeläisille. Eivät tulleet lähelle, mutta ääntelivät kummallisesti. Ovat ymmärtääkseni hyviä matkimaan muita?




Mahtavaa tammikuun jatkoa! Silmät auki ja mieli valppaana luonnon kanssa - nyt on jo ainakin lisääntynyttä linnun laulua 😊.

4 kommenttia:

  1. Olet niin oikeassa noiden pikkuretkien elähdyttävästä vaikutuksesta. Täytyisi taas lähteä itsekin liikkeelle, tarvetta on. Ja todellakin, katseltavaa ja ihmeteltävää löytyy kaikkialla.
    Kottaraiset ovat eteviä matkijoita, puhumattakaan satakielestä, joka yhtenä kesänä otti vaikutteita meidän undulaattienkin laulusta. Oli siinä ihmettelemistä.
    Hyvää tammikuun jatkoa sinullekin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Blue Tit!

      Päivät pitenevät ja valoistuvat päivä päivältä. Enää ei tarvitse kuin pukeutua kunnolla ja ottaa hyvät eväät mukaan 😊.

      Poista
  2. ei mene enää kauan aikaa kun kottaraiset saapuvat...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!