torstai 21. tammikuuta 2021

Yksin tekeminen ei enää toimi asiantuntijatyössä ja Repoveden käpytikka

Työelämässä ei juuri kukaan enää selviä enää yksin. Ei ainakaan asiantuntija. Useamman asiantuntijan hyvä ryhmä peittoaa mennen tullen yksinäisen solistin saavutukset. Erilaisen osaamisen erilaiset yhdistelmät tuottavat paljon enemmän, paljon innovatiivisemmin ja paljon helpommin.

Harmi vain, että me suomalaiset emme ole tottuneet nojaamaan yhteistyöhön. Hakemaan kaveria työpariksi ja turvautumaan oman osaamattomuuden edessä kaverin osaamiseen ja ammattitaitoon. Tämä ei ole helppoa meille pohjoisen itsenäisille jöröille.

Jospa sittenkin pystyisimme nielemään itsenäisyyden ylpeytemme ja tekemään jotain yhdessä. Se nimittäin toimii parhaimmillaan todella hyvin!

Työelämän parhaat juttuni olen tehnyt viime vuosina ja yhdessä jonkun kanssa. Minä, itsenäisyyden ja yksinmenestymisen perikuva olen löytänyt mahtavia aineksia uuteen tekemällä työtä yhdessä jonkun tai joidenkin kanssa.

Tarjan kanssa leanattiin upeasti Teamsin välityksellä, vaikka koko leanaus oli meille tuttua vain yhden pilottiprojektin verran. Yksin en olisi pystynyt puoleenkaan tuosta. Ja olen ihan varma, että yhdessä teimme enemmän ja paremmin kuin erikseen olisimme saaneet aikaan.

Tämä on itse asiassa ihan trendi. Yhdistää erilaista osaamista ja saada aikaan jotain huomattavan paljon parempaa kuin yksilötiimeillä.

Solistit ja yksin delegoivat ovat vanhanaikaisia ja suhteellisen tuottamattomia, vaikka he itse kuvittelevatkin ihan muuta. Yhteistyökyky erottaa ihmisen matelijoista - tai ainakin luulen niin.

Tähän loppuun pari kuvaa Repoveden käpytikasta viime toukokuulta. Kevät on täällä ihan kohta 😊.





16 kommenttia:

  1. Parempi tehdä yksin kuin ei ollenkaan (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta. Ehkä mietin enemmän isompia organisaatioita, joissa seitsemän asiantuntijaa kehittää samaa asiaa itsekseen muille siitä mitään kertomatta.

      Poista
  2. Olen kyllä niin huono tekemään asioita yhdessä jonkun kanssa. Mieluiten pähkäilen ongelmien kanssa yksin.
    Kevät tosiaan saattaa jo kurkistella nurkan takana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se ihan luonnostaan ole ollut minunkaan perusvetovoimatekijänä. Mutta nykyään teen mielelläni yhteistyötä, josta minäkin hyödyn jotain 😊.

      Poista
  3. Agree, teamwork is the best ! ....and beautiful photos !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Lasse!

      At its best teamwork is the best 👍

      Poista
  4. Yhdessä tekemistäkin pitää opetella. Ajan mittaan huomaa ne hyvät puolet. Hienot kuvat käpytikasta. - Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdessä tekeminen ei missään nimessä ole aina helppoa ja mukavaa. Mutta hyvässä yhteistyössä hyödyt päihittävät haitat 😊.

      Poista
  5. Voi tuota auringonvaloa noissa tikkakuvissa! Vielä vähän aikaa menee, ennenkuin aurinko paistaa noin.

    VastaaPoista
  6. Monesti yhteistyössä on voimaa. Upea käpytikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhteistyö on tietenkin kahden kauppa. Mutta hyvällä mietinnällä kaikki hyötyvät 😊.

      Poista

Kiitos kommentistasi!