torstai 25. marraskuuta 2021

Ylen pentulive hurmaa ja paikkaa marraskuun harmautta ūü•į

Marraskuisen väsymyksen ja harmauden keskellä valokuvausintokin on heikossa. Koska kuvaaminen tekee minulle hyvää, päätin eräänä lauantaina lähteä ulkoiluttamaan kumpaakin kameraa. Säätiedotus lupasi kaunista puolipilvistä taivaan ja auringon vilkettä. Toisin kävi. Oli harmaata ja satoi tämän tästä.

Otin sitten pari kuvaa kuvaamaan reissuani Kanta-Hämeen syövereissä. Tässä toinen. Jos nyt unohtaa sateen ja harmauden, niin hakatut metsäaukiot ovat ihan liian tavallista katseltavaa. Minun mielialani ei tällaisista toistuvista maisemista kohene - kesälläkään.


Joskus maisema näyttää tien viereen kovasti metsäiseltä. Kun sinne puiden keskelle sitten jalkautuu sieniä etsimään, huomaa, että metsäkaistaletta on vain vaikkapa sadan metrin matka ja takana pilkottaa joskus pelto, ikävän usein hakkuualue. Joskus metsäkaistale on vain kymmenen metrin levyinen. Kun tarkoin katsoo, näkee sen läpi. Hakkuuaukeiden väliin mahtuu sellaista pari-kolmemetristä taimikkoa, joka ei näytä yhtään metsältä.


Kun tuolla ulkona ei mieli kohene, täytyy perinteiseen marraskuiseen tapaan turvautua muihin menetelmiin. Käsityövaihde ja -innostus on tänä syksynä harvinaisen myöhässä. Yle Areenasta olen kuunnellut minulle uusia, mielenkiintoisia ohjelmia. Siinä samalla voi touhuta pikkaisen jotain muutakin.

Ylen Pentulive kertoo labradorinnoutaja Akan synnytyksist√§ ja pentuajasta kahdeksan viikon ajan reaaliaikaisena l√§hetyksen√§ ihan kuvan kanssa. Eilen synnytettiin ja yhdeks√§n pentua sielt√§ sitten lopulta tuli. Katsoin synnytykset pienell√§ pikakelauksella tallenteelta. T√§llaiselle koirasynnytyksi√§ kokemattomalle oli melkoisen upea kokemus. T√§ll√§ hetkell√§ on menossa lepoa ja ruokailua ūüíĖ.


Jaksamista ja iloa marraskuuhun! 


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Voi en. Liian iso tie kai siin√§ vieress√§ tai sitten liian v√§h√§n mets√§√§ ūüė•

   Poista
 2. Es cierto que a veces caminas pensando que encontrarás un bosque maravilloso y no es así, pero otras veces te encuentras con bosques que hacen que tu corazón se agite de alegría. Mucho ánimo. Un abrazo Susanna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much, Lola!

   You have to get to know each forest separately.
   That means lots of walking and experiences ūüĎć.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)