lauantai 16. huhtikuuta 2022

Häntä korkealle, kevään ensimmäiset räkättirastaat

Kevät etenee ja lumi vähenee, mutta ihan mahdottoman hitaasti näin minun näkökulmastani. Yritän kuitenkin sulkea mielestäni ja silmistäni lumen pois ja keskittyä kevääseen. Ja sen etenemiseen.

Pyrin muutenkin keskittymään hyvään, sillä sitä onneksi riittää.


Tänään tapasin kevään ensimmäiset räkättirastaani. Räkättirastaita tulee arvostettua ihan liian vähän. Ensihavainnot keväällä ovat ihania juttuja. Matojen saalistaminen nurmikolta ja poikasten ruokkiminen myöskin noita kohokohtia. Mutta muulloin löytyy aina muka joku kauniimpi, paremmin laulava ja harvinaisempi lintu, joka ohittaa räkättirastaan huomioarvossa mennen tullen. Tavallaan aika sääli juttu.

Mutta tässä se kevään ensimmäiseni 🥰Tänään ihailin kaunista kevätsäätä kävelymatkan etäisyydellä kodista. Kuvattavaa oli vähän, mutta elämyksiä ihan mahdottomasti herättämään piilossa kytevä keväinen elinvoimani. 

Törmäsin myös kahteen kärpäseen kävelyreissullani. Ihan kirjaimellisesti. Toinen poksahti otsaan, toinen poskeen. Ensireaktio oli ällötys. Sitten sulin taas tällekin kevään merkille 💖.

10 kommenttia:

 1. Rastaat kannattaa katsoa tarkkaan. Joukossa voi olla sepelrastas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvasta voi helposti tutkia tarkemmin vielä kotisohvallakin, onneksi!

   Vaan ei ole vielä sepelrastaita minun tunnistettavakseni osunut.

   Poista
 2. Mun eka lintu tän vuoden listassa oli räkätti, mutta ne tais olla syksyisiä vielä. Tänään näin kanssa ekat "keväträkätit". Ja västäräkit :) Kurkia, hanhia ja sinisorsia oli paljon, ja töyhtöhyypätkin tulleet takaisin, kun ne jo välillä häipy ku tuliki kylmä. Kärpäsiä on liikkeellä heti kun on lämmin päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on taivaalla ja pelloilla ruuhkaa! Ja se kyllä kuulee 🥰

   Poista
 3. Räkättirastas on nimeään komeampi lintu. En ole vielä yhtään tänä keväänä nähnyt. Ulkona kuuluvasta konsertista päätellen linnut ovat sitä mieltä, että kevät on tässä ja nyt. Iloitaan niistä pienistä kärpäsistä. Isommat ilot tulevat vauhdilla perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut kuulostavan vaativan kevään nopeampaa etenemistä. Sopisi varmaan puutarhurillekin? 💖

   Poista
 4. Kiva, että sinulla on aina hyviä hetkiä luonnossa. Minä en tunne lintuja lainkaan, vain muutaman yleisimmän. Sen sijaan kasveja tunnen enemmän, nimenomaan rohdoskasveja ja muitakin. Talvisin lueskelen kasvikuvastoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja!

   Hyvät luontoelämykset ovat omalla kohdallani myös kovan harjoittelun, toiston ja mindfulnessin tulosta. Olen päättänyt nimetä luonnon siksi paikaksi, jossa mieleni rauhoittuu ja eheytyy sekä kokee voimaannuttavia kokemuksia. Toki luonnossa kulkeminen tuo eteen enemmän mielenkiintoisia elämyksiä, mutta eivät kaikki luontoreissut ole itsessään sytyttäviä.

   Olen opetellut hakemaan lohtua ja iloa metsästä sekä hakeutumaan luontoon keskittyäkseni elämäni hyvään. Harjoittelu kannattaa 👍.

   Lintutietämykseni on kasvanut vuosien varrella. 15 vuotta sitten olin vielä ihan nollatasolla ja määritelmäni lähiluonnosta rajoittui omaan omakotitalon pihaan. Siitä on matka luontoon lähtenyt lapsuuden vähemmän kannustavien kokemusten jälkeen.

   Kasvien suhteen olen ihan täystumpelo. Mutta kaikkea ei voi opetella kerralla. Niihinkin voisi alkaa tutustua vähitellen 💖

   Poista
 5. Eikö olekin ihanaa bongata kevätlintuja? Räkättirastaat näin pihassamme pitkäperjantaina, eilen kolme västäräkkiä heilutti pyrstöjään iloisesti ja peippokin jo laulaa kaunista lauluaan. On tämä mahtavaa aikaa! <3
  Hyvää pääsiäismaanantaita Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piipe! 💖

   Kyllähän näin lumen peittäessä maan lintujen palaaminen ja kuuluminen on se kaikkein väkevin kevään merkki! Vähitellen tulee varmaan kasvillisuus myös mukana. Ja linnut taas puolestaan häviävät taka-alalle. Mutta kaikesta nautitaan!

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)