maanantai 11. huhtikuuta 2022

Kevään näköinen päivä ja tilkkupeitto edistyy

Torkkupeitto etenee. Palojen lankojen päät on päätelty, olen mallaillut paloja tuohon ruokailupöydän päälle ja seitsemän riviä 13:sta olen ommellut yhteen pötkylöiksi. Päädyin ompelemaan, sillä tilkut ovat hieman eri kokoisia, osa niistä on vanhempia ja tehty eri mallilla. Myöhemmin sitten täytyy nuo 13 pötkyläriviä yhdistää toisiinsa. ja virkata reunus.

Piti tehdä ensin sellainen ihan plain, yksinkertainen ja tylsä malli. Vaan niiden tilkkujen väsääminen oli hidasta. Päätin, että isä saa luvan tykätä juuri sellaisesta tilkkupeitosta, jonka hänelle teen ja otin itsekkäästi mukaan myös noita vanhempia tilkkuja. Kukkia. Ei sinänsä isän lempparijuttuja 🤭. Mutta sinne peittoon ne nyt menevät. Eivät kaikki, mutta paljon kuitenkin.

Tältä näyttää palojen sommitteluvaihe. Muutama pala on tuolla vielä vaihtanut paikkaansa.


Kaikki on tehty ripelangoista. Kauniimpi olisi tullut, kun olisi ostanut pari kerää yhtenäistävää lankaa palojen reunoille ja lopulta koko peiton ympäri raameiksi. Tilkut olisi voinut kaikki yhdistää yhdellä ja samalla värillä eikä yrittää löytää vielä jommankumman yhdistettävän palan värinen langan pätkä.

Ruokailuhuone on nyt sitten varattu tälle työlle joksikin aikaa, joten ruokailu tapahtuu puolestaan joko keittiön tasoilla tai olohuoneessa.


Huomenna on toimistopäivä Helsingissä. Kannettava työtietokone oikuttelee sen verran pahasti, ettei se tokene etäkorjauksella. Toivottavasti huomiselle varattu lähihoiva auttaa sitä virkoamaan. Ihan kokonaan se ei ole rikki, mutta ei se ihan kokonaan kyllä toimikaan.


Kävin työpäivän jälkeen lyhyellä kävelylenkillä. Eniten liikennöidyt ja auratut reitit ovat jo lumettomia. Oikaiseminen oli tyhmää, sillä märkää sohjoa ja vettä riitti. Linnut huusivat kuin viimeistä päivää, aurinko hymyili. Niin minäkin, hymyilin siis 😊.


24 kommenttia:

 1. Sinulla olisi myös arpajaispalkinto täällä Helsingissä... Onnea! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa!
   Minulla on tavallisesti aika kehno onni arvonnoissa, kerrankin tärppäsi!

   Poista
 2. Ihastuttava peitto on valmistumaisillaan. Isäsi on varmaan kuitenkin onnellinen, vaikka peitossa olisi kukkasia.
  Hyvää ja rauhaisaa pääsiäisviikkoa Sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piipe!

   Kyllä isä varmasti tyytyväinen on.
   Jos ei vielä ensimmäisellä kerralla, niin myöhemmin kuitenkin 💖.

   Poista
 3. Lintuja tosiaan mekkaloi ulkona nyt aika paljon. Naurulokit ja kalalokit pitivät siintä huolen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokkeja ei ole ihan tässä meillä vielä näkynyt eikä kuulunut. Kun kevät etenee, tuonne sairaalan mäelle on hyvä tehdä pesiä 👍.

   Poista
 4. Kauniisti olet sommitellut tilkut värien mukaan. Kyllä tuosta hyvä tulee.
  Hienoa ettet sinä sentään huutanut kuin viimeistä päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina!

   Tällä kertaa sain hillittyä itseäni 🤭.

   Poista
 5. Kauniisti olet ryhmitellyt palat sävyjen mukaan liukumaan. Peitosta tulee kaunis ja lämmittää varmasti saajaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja!

   Nuo värit olivat vaikeita, mutta ajattelin, että jos jotenkin yrittää luontoa jäljitellä, ei voi mennä ihan pahasti vikaan. Alimpana multa, sitten vihreä jne. Taas olisi helpommalla päässyt, jos ei olisi tyytynyt vain ripelankoihin.

   Poista
 6. Oikein kaunis liukuvärjäys.
  Rakastan isoäidin -tai kenen vaan- neliöitä ja jonain kauniina päivänä saan vielä sellaisen aikaiseksi!! Monesti minua on jo opetettu ja kirjankin sain lahjaksi, mutta jotenkin vaan ei..ei onnistu. Tai hermo ei riitä tai jotain.
  Silmää miellyttää kovasti,kauniita erilaisia paloja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helmi!

   Englanninkielisillä sivuilla on ihan huikea määrä erilaisia isoäidin neliöitä. Jostain sellaisesta olen tuon kukkamallinkin bongannut. Kun etsii ensin sellaisen mallin, missä on omasta mielestä tolkkua ja aloittaa siitä, niin sen jälkeen on varmaan helpompaa.

   Poista
 7. Peitosta tulee kaunis. Varmasti isäsi pitää siitä ja kukista voi kehittää erilaisia keskusteluja.
  Lintujen touhuista päätellen kevät on tässä ja nyt. Loikitaan lätäköiden yli ja nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Isällä on nykyään myös voimakkaita näkemyksiä kivoista ja vähemmän kivoista väreistä. Siitä päästään jutustelemaan varmasti monta kertaa 👍.

   Linnut ovat kyllä ihan vauhdissa. Ja oravatkin. Naaraat mussuttavat meillä ruokaa aamusta iltaan ja koiraat ja urokset pitävät vahtia ja konserttia. Ensimmäiset oravanpoikaset syntyvät viimeistään toukokuussa! Sitten vielä toinen pesue siihen perään. Nyt tapahtuu ja kevät riemuitsee. Kyllä se lumikin tuosta ihan kohta 💖.

   Poista
 8. Voi, miten kaunis tilkkupeite. Sinä se osaat. Ja varmasti isäsi on tyytyväinen peitteeseen, vaikka siinä olisi kukkia. Ihanaa että kevät edistyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja!

   Ei kannata arvioida kauheasti vielä - palojen yhteen liittäminen on vielä edessä ja peitto saattaa hyvinkin näyttää sen jälkeen rusinalta 🤭. Tosin siinä tapauksessahan siitä tulisi taideteos eikä torkkupeitto 👍.

   Kevään nytkähtäminen eteenpäin on mahtavan ihanaa!

   Poista
 9. Joo, omituinen ongelma omassa blogissa. Kaikki tosiaan on mustaa, ei voi vastata kommentteihin. Mutta näkyy pystyvän laittaa toisille.

  VastaaPoista
 10. Upea peitto tulossa! Hienosti olet sommitellut nuo värit - itse en osaisi. Varmasti mieluinen ja lämmittävä lahja isällesi.
  Aurinkoista pääsiäisen aikaa ilman työhuolia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hitunen!

   En minäkään osaa.
   Yritin jäljitellä värivalinnoissa luontoa.
   Ensin maa ja multa - ruskeaa.
   Sitten vihreää kerrosta.
   Sinistä ja valkoista taivasta.
   Ja lopulta vähän yötaivasta.
   Ja kukat sinne sekaan intuitiolla.

   Ihanaa pääsiäisen aikaa sinullekin 🥰.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)