maanantai 18. huhtikuuta 2022

Kevään kurkia ja isän torkkupeitto edistyy

Tänään ja eilen oli jo ihan oikeasti lämmintä! Lumipeite on sulanut kiitettävästi ja sulaa maatakin on ilmestynyt näkyviin päivä päivältä enemmän. Tänään jo innostuin koiran kanssa lenkillä ajatuksesta, että siirtäisimme patiolle jo pari puutarhatuolia ja viettäisimme siellä kevään avaushetken valkoviinitipallisen kera. Sitten iski tajuntaan todellisuus. Patiohan on vielä ihan lumen peittämä! Ei menty siis patiolle kevätfiilistelemään ja tuolitkin ovat vielä edelleen tiukasti varaston suojissa.

Eilisen aikana näin kurkia kauempaa ja lähempää. Tämä kurkipari ruokaili kohtuullisen lähellä pikkutietä ja niistä sain napsittua säällisiä kuvia. Muut kurkikuvat olivat epätoivoisen ylioptimistisena otettu todella kaukaa. Niitä ei nyt sitten onneksi tarvittu 👍.



Nokat kävivät syvällä lumesta sulaneessa pellossa ja ruokaakin näytti löytyvän.


Isän torkkupeitto edistyy. En onneksi osannut aavistaakaan, millainen työ sen toteuttaminen olisi. Ei tähän kukaan tervejärkinen ihminen ryhtyisi minun mielestäni 😰. Mutta nyt ei voi jättää keskenkään.

Tilkut on nyt yhdistetty riveiksi ja rivit yhteen kokonaiseksi peitoksi. Lankojen päättelemisiä on ollut ihan liian paljon. Jos joskus teen tämän uudelleen, suunnittelen niin, ettei lankojen ylimääräisiä päättelemisiä juurikaan tule. Virkkaan peitolle vielä reunuksen ja sitten höyrytän peiton sileäksi. Nyt se on vielä ruutujensa summa. Ja kun ruudutkin ovat kahdella eri mallilla kahdelta eri aikakaudelta, yhteensovittaminen ei ole ollut mutkatonta.


Kuvittelin torkkupeitosta tulevan kevyen, mutta kyllähän se mokoma painaa. Ehkä tuollainen painavampi torkkupeitto saattaisi myös rauhoittaa hieman enemmän? Isällä on ollut nyt paljon levottomuutta ja vaikeuksia jaksaa pysyä paikoillaan.


Iloa pääsiäisen jälkeiseen elämään! Toivotaan, että kevät avautuu nopeasti ja miellyttävästi!

20 kommenttia:

  1. Tulipa hieno peitto ja varmasti on ollut suuritöinen! Minä en ole koskaan ainuttakaan isoäidinneliötä tai vastaavaa virkannut, joten voin vain kuvitella. Mutta painavampi peitto voikin tosiaan rauhoittaa; eikös painopeittoja näin mainostetakin. Ja kurkikuvat ovat perfect👍👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Irkku!

      Tasan kahteen otteeseen olen minäkin vain noita neliöitä virkannut. muutama vuosi sitten noita kukallisia ja nyt noita yksinkertaisempia. Vielä kun jaksaa reunuksen tuohon nyhertää ja valmista työtä vähän höyryttää, niin siinä se olisi.

      Poista
  2. Kevät onneksi edistyy.
    Peitosta tulee kiva. Lappuja syntyy helpolla, mutta muuta hommaa siinä on kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maarit!

      Täytyy myöntää, ettei minulta edes nuo laput syntyneet helpolla. Mutta tämä on ollut mielenkiintoinen projekti ja matka 👍.

      Poista
  3. Kauniit kurkikuvat! Me ajelimme lauantaina aamulla Espoosta Tampereelle ja matkalla bongailin useita kurkia kosteilla pelloilla ja suon lämpäreillä. Kurki on yksi suosikkilintuni ja kurkiauran lentäessä yli korkeuksista kantautuva kaihoisa ääntely saa aina sydämeni lyömään vähän nopeammin.
    Tuollaisesta tilkkupeitosta olen haaveillut, mutta onneksi olen uumoillut, että homma olisi haasteita pullollaan. Ei taitaisi minulta onnistua. Painava peitto tosiaan rauhoittaa, toivotaan että isääsikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Leena!

      Kurjet ovat mahtavia olentoja. Herättävät minussa ihailua ja kunnioitusta yhtä aikaa.

      Tämä työ ei ole käynyt etäpalaverien käsien rauhoittajana enää johonkin aikaan, niin iso se jo on. Kaikki onnistuu, kun on aikaa riittävän pohjattomasti ja tilaa säilyttää keskeneräisyyksiä 👍.

      Poista
  4. Hieno peitto tulossa! Voin helposti ymmärtää siihen kuluneet tunnit. Minäkin kuvittelin sen äidin villatakin (jossa oli neliöitä) valmistuvan nopsaa, kun oli niin paksut langat, mutta veihän se aikaa - ja painava siitäkin tuli. Komppaan muita, että ns. painopeitto varmaan rauhoittaa. Liian kevyt voisi olla hankala käyttää.
    Anteeksi, kun arvontapalkinnon postittaminen kestää! Koitan pakottaa itseni ulos viimeistään huomenna..!
    Kaikkea hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Stansta!

      Älä murehdi sen palkinnon postittamisen kanssa. Minulla ei ole kiire minnekään 🥰.

      Poista
  5. Ihan totta, kevät taitaa sittenkin voittaa! Vielä ennen pääsiäistä tuntui lähes epätoivoiselta, mutta nämä muutamat aurinkopäivät ovat tehneet lumelle ihmeitä!
    Nostan olematonta hattuani peiton suhteen. Taatusti on vaatinut aikaa, pinnaa, ratkaisukykyä ja vaikka mitä. Itse ajattelisin painavahkon peiton olevan kiva; lämmin ja rauhoittava.
    Arki on taas alkanut, mennään hissukseen eteenpäin ja vielä keväisempää kohti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Helmi!

      Nyt kevät etenee, vaikkei meidän patiollemme vieläkään saa lumen vuoksi kesäkalusteita. Hangen korkeus madaltuu onneksi silmissä!

      Pandemiaan ja Ukrainan sotaan verrattuna tämä peitto on ollut erityisen kevyttä ja tasapainottavaa 👍.

      Poista
  6. Kyllähän noita lappuja virkkaa, mutta se lankojen päättely ja yhdistäminen - kokemuksesta tiedän, että siihen menee enemmän aikaa kuin haluaisi. Kaunis lopputulos kuitenkin palkitsee ja uskon isäsi tykkäävän tuosta peitosta.
    Ihanat kurkikuvat! Itse en ole koskaan saanut kurjista yhtään kuvaa noin läheltä. Johtuu tosin omasta laiskuudesta lähteä kuvaamaan rauhassa.
    Iloista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Auto on paras luontokuvaajan piilokoju. Helposti käsillä ja eläimet suhtautuvat siihen kohtuullisen neutraalisti. Äkkijarrutuksista ne eivät kuitenkaan tykkää. Mutta pienen pikkuruista tietä ajaessani pellolla aika lähellä tietä käyskenteli tämä kurkipari. Auton ikkunaa hieman auki - se on se paras mahdollisuus lähikohtaamiseen 👍.

      Poista
  7. Aika paljon on kurkia tullut suomeen. Tänään lenteli aika monta kurkea meiän talon yli. Upeita lintuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upeita ovat!

      Pelloilla näkyy niitä nyt oikein kivasti.
      Usein toki ikävän kaukana.

      Poista
  8. Hieno torkkupeitto ja isäsi varmasti tykkää sitä. Nykyisin on jo painopeittoja myytävänä. Ihmiset kuulema nukkuu niiden kanssa paremmin kuin ilman. Sopii isällesi ja rauhoittaa. Miten hienoja kurkikuvia! Olet päässyt hyvin lähelle niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marja!

      Isä on välillä niin touhukas, että kevyempi peitto lennähtäisi hetkessä kauas. Tätä minä olen itselleni muistutellut 🤭.

      Kurjet löytyivät pikkutien varresta pellolta. Onnistuin jarruttamaan riittävän hellästi eivätkä ne kiirehtineet pois.

      Poista
  9. Komeat kurkikuvat! Ja niin kaunis tulee peitosta. Ovat kyllä yllättävän painavia nuo peitot, sen olen todennut itsekin omista tekemistäni. Olen tehnyt yhteensä seitsemän tuollaista peittoa. Päättely ei minulta sujunut oikein hyvin, sillä aina tupsahtaa joku langan pää jostain vaikka olen yrittänyt ne pujottaa tosi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina!

      Kylläpä sinä oletkin jaksanut ahkeroida!
      En ole itse ollenkaan varma, ryhdynkö tällaiseen enää uudelleen, aika näyttää.
      Jos ryhdyn, aion olla paljon suunnitelmallisempi ja säästää siten paljon vaivaa tuossa matkan varrella.

      Poista

Kiitos kommentistasi!